• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Massey Ferguson 135

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021
Re: Mf 135

da mali traktorcici mogu cudo povuc
zetro mozda nije los traktor kako sam mislio
gleda sad po oglasima vasim hrvatskim i slovenskim imt 560 ili 577 sa sumskom opremom i vitlom dvobubanjskim,i ublbarovima za oko 3000eura jes da nema prednje vuce ali ova vitla su mu strasni sud...........

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293

e vidiš još bolje našao si šumski traktor. odnosno traktor s šumskom opermom. i za dosta malo novaca. sad vdiš da ak nemaš prednju vuču imaš virlo i s tim radiš kako hočeš ne trgaš traktor i ne mučiš se. popustiš,ukopaš se povučeš vitlom. opet otpustiš- ukopaš se povučeš dok ne izvučeš van i to ide dost brzo
jer i mali traktor ako ima prednji pogon i vučeš odostraga trupac na hidrauliku nečeš moči opet skrenuti.

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

da jes dobar traktor ali to je u slovenije a ja zivi m u bih :cry:
jbg nemogu do njega ali kod mene da ga nadjem odmah bi ga uzeo pa i za 4000eura

Z

zetor4718

Guest

Imt 560 sa 5T liv vitlo ti je zakon!!!Moj stari je vozio 560 u HR. ŠUME kaže da boljeg traktora nije imao.Ali je veliki potrošač 85l rezervar koji to traktor ima osim IMT-a.Ja inače tražim zetora 5545 za šumu.Vidio sam na vašem oglasniku 5545 sa kabinom za 10.000KM znači negdje 5000 eura.Ja bi ti to preporučio za šumu jer je nepoderiv!!Ja inače vitlam bez neke sile jer trgam i traktor i vitlo.Ako ne možeš vuči traktorom privitlaš i tako prije završiš nego da siliš.A belarus se puno kvari i onaj njegov neprecizni mjenjač...jedino što nije skup u startu.Inače zetor i ursus imaju veču vučnu snagu od imt-a zbog prijenosa preko reduktora dok imt je bolji orač.Ja sam sa malim ursusom c-335 uzvukao prikolicu drva što imt 539 nebi mogao mrdnut ali ja sa ursusom orem 10 coli plugom dok sa ferkanom 12 coli.Tu ti je ta razlika.Ako imaš priliku kupiti zetora duplaka jeftino i sredit ga onda to nemoj propustit.Jeftini dijelovi a i nekvari se ovisno na šta naletiš.Uzmi ga sa prednjom vučom jer ima spori rikverc pa te izgura.Ovo ti je moja preporuka a ti odluči razmisli vidi sa ljudima kako,šta,isukstva pa odluči.

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

hvala na preporuci ali da je on jeftin negdje do 4000eura dalje ne bih mogo,560 je jaka masina ali mjenjac mu je sa 3 brzina sto mu razdire motor da je sa 5 bio bi odlican............

Z

zetor4718

Guest

upravu si da ima 5 brzina bilo bi bolje je tri brzine su malo za 60ks trba više da bi ga mogao rasporediti u fazama rada a po cesti išao bi kao raketa.

Z

zetor4718

Guest

evo nudim ti svoj traktor Zetor 4718.Traktor je složen od glave do pete sve na njemu je potpuno ispravno i spremno za rad.Ja ga prodajem jel bi kupio veći a da imam viška novca nebi ga nikad prodao.Dobar mi je za cjepač,cirkular i izvažanje drva iz šume.Trenutno nemam novca i moram ga prodat.našao sam traktor koji ću kupiti i sad čekam kupca za svoj.sa ovim traktorom ti bi napravio puno posla na njemu voziš pet metara drva odakle hoćeš a traktor nije veliki potrošač.Ja sam na njemu imao vitlo krpan 4T i to je taman za njega.Ja se mislim malo više baviti sa šumom pa mi je on premal a i mislim kupiti hidraulično vitlo.Za njega tražim 4000 eura a uložio sam puno u njega možda i previše!Ovo ti je moja ponuda a ja ti garantiram životom da je cijeli traktor složen!kupio sam ga za 2500 eura u lošem stanju prikupio novaca i složio za sebe.ukazala mi se prilika za dobar posao a onda moram kupiti i veći traktor.

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

vjerujem da je dobar traktor al si mi dalek oja sam u bih
svjedno hvala na ponudi

A

Ado

Guest

Covjek je fino pitao sta mislite a, vi filozofirate sta je bolje.

Tu od
3 Tra 2010
Poruka
465
ljudi moji, ovi famozni traktori serije 100 ili kak ih u MF nazivaju RED GIANTS, proizvodili su se u francuskoj i to modeli 133 s A3.144 motorom do godine 1986 i 135 sa motorima i A3.144 i AD3.152 do cca 1984. i dandanas su popularni....
inače kaj za ostatak svijeta bio 133, za francuze je bio 135 sa A3.144 motorom razvijenim u francuskoj, isti je na 533 i FORDSON DEXTA

maiky

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2007
Poruka
1,584
ljudi moji, ovi famozni traktori serije 100 ili kak ih u MF nazivaju RED GIANTS, proizvodili su se u francuskoj i to modeli 133 s A3.144 motorom do godine 1986 i 135 sa motorima i A3.144 i AD3.152 do cca 1984. i dandanas su popularni....
inače kaj za ostatak svijeta bio 133, za francuze je bio 135 sa A3.144 motorom razvijenim u francuskoj, isti je na 533 i FORDSON DEXTA

imao sam MF-a 133 77.god. i motor nije niti slican 533 jer imam i 533 slican je 539 jedino sto su kosuljice i klipovi od 533
MF ima roto pumpu ima lančanike za razvod ima odušak na poklopcu ventila i iskreno nisam bio previse zadovoljan tim traktorom (skupi su dijelovi) a na getribi i difrencijalu niti na hidrulici ne pasu dijelovi od IMT-a :(

Tu od
3 Tra 2010
Poruka
465
imao sam MF-a 133 77.god. i motor nije niti slican 533 jer imam i 533 slican je 539 jedino sto su kosuljice i klipovi od 533
MF ima roto pumpu ima lančanike za razvod ima odušak na poklopcu ventila i iskreno nisam bio previse zadovoljan tim traktorom (skupi su dijelovi) a na getribi i difrencijalu niti na hidrulici ne pasu dijelovi od IMT-a :(

MF 133 ima isti promjer i hod klipa ko 533, to sam mislio, iako je fizionomija motora 539....
za dijelove getribe prvi glasi da ne pašu, iako je IMT jednu seriju getribi isporučio za njih....to mi čudno malo....ako je imao 8 brzina onda ne paše...jer često imaju kombinaciju 8+2, a 6+2 samo stariji modeli i po naruđbi, još ako je 8+2 synchro, onda je totalno drukčiji, recimo to se vidi na shemi brzina na mjenjaču....

130 je skroz drukčiji...

Tu od
3 Tra 2010
Poruka
465
MF 133 ima isti promjer i hod klipa ko 533, to sam mislio, iako je fizionomija motora 539....
za dijelove getribe prvi glasi da ne pašu, iako je IMT jednu seriju getribi isporučio za njih....to mi čudno malo....ako je imao 8 brzina onda ne paše...jer često imaju kombinaciju 8+2, a 6+2 samo stariji modeli i po naruđbi, još ako je 8+2 synchro, onda je totalno drukčiji, recimo to se vidi na shemi brzina na mjenjaču....

130 je skroz drukčiji...
on ima drukčiji mjenjač, motor, sve....

maiky

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2007
Poruka
1,584

130 je skroz drukčiji...

ja sam imao 8+2 sinhronizirano sa onim "trokutičem u mijenjacu" pa su mi osli u *urac sinhroni (samo 3 i 4 budu sinhronizirane) i mora sam mijenjati sve! čak i ručicu mijenjača kostalo me nekih 9000 kuna da popizdis za 533 bim nasao cijeli mijenjac za tu paru a problem je bio u tome sto ne pase niti mijenjač od 542 ili 549 :twisted::twisted::twisted:

Tu od
3 Tra 2010
Poruka
465
ja sam imao 8+2 sinhronizirano sa onim "trokutičem u mijenjacu" pa su mi osli u *urac sinhroni (samo 3 i 4 budu sinhronizirane) i mora sam mijenjati sve! čak i ručicu mijenjača kostalo me nekih 9000 kuna da popizdis za 533 bim nasao cijeli mijenjac za tu paru a problem je bio u tome sto ne pase niti mijenjač od 542 ili 549 :twisted::twisted::twisted:

da, fora je u tome kaj MF nikad nije radio 10+2 mjenjače ko na 542 i 549, MF je imal samo 6+2 533 i 539 i na MF 35, 35X, 37, 42 135 I 133, 8+2 i 8+2 synchro.....

imt-ov 10+2 vuče korijene iz LEYLAND MARSHALL tak barem piše na www.konedata.net stranici....
iste su imali i RENAULT, danas CLAAS i ZETOR, koji mi se čini ima na jednoj seriji još i dan-danas..... i čak oni prastari FIAT-ovi traktori...

maiky

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2007
Poruka
1,584
da, fora je u tome kaj MF nikad nije radio 10+2 mjenjače ko na 542 i 549, MF je imal samo 6+2 533 i 539 i na MF 35, 35X, 37, 42 135 I 133, 8+2 i 8+2 synchro.....

imt-ov 10+2 vuče korijene iz LEYLAND MARSHALL tak barem piše na www.konedata.net stranici....
iste su imali i RENAULT, danas CLAAS i ZETOR, koji mi se čini ima na jednoj seriji još i dan-danas..... i čak oni prastari FIAT-ovi traktori...

mislim da stari fiatovi traktori imaju samo 4 brzine (8+2) jer se univerzal (utb) i štore radili po licenci fiata, raspored brzine (isto kao sto je imao stojadin) nije niti slicam MF-u ili IMT-u

Tu od
3 Tra 2010
Poruka
465
mislim da stari fiatovi traktori imaju samo 4 brzine (8+2) jer se univerzal (utb) i štore radili po licenci fiata, raspored brzine (isto kao sto je imao stojadin) nije niti slicam MF-u ili IMT-u

na konedati iše da su fiati iz 50-ih imali 5+1, a mjenjač imt-ov 10+2 nema nikakve veze s mf, nego treba pogledat imt 549, ima opcija mjenjača 12+4, i to ti je isti ko na masseyu 148, 550, 250, 255, 355, 350......i mnogim landinijima, koji su puno toga uz pomoć mf razvili.....

maiky

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2007
Poruka
1,584
12+4 ti je verzija sa dvije ručke (nesto slično ima i same) kad na jednoi imas reduktor 3 redukcije i rikverc a na drugoj 4 brzine.

Najnoviji postovi

Na vrh