• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Massey Ferguson 595

B

brajce92

Guest
to je totalno profulana serija.znam za zeca i kornjaču,a kada tu počnu problemi onda više ni zec ne pomaže.

neznam prijatelju sta je sa tim tvojim traktorom,ali ja nemam takvih problema,barem ne za sada...

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
danas me jedan majstor plaši da budem j..bo ježa sa popravkom tih lamela da tu još idu neka sranja dali netko zna šta se sve mijenja kod tih lamela kad odu:?:

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,895
danas me jedan majstor plaši da budem j..bo ježa sa popravkom tih lamela da tu još idu neka sranja dali netko zna šta se sve mijenja kod tih lamela kad odu:?:

Plaši i ti njega:rolfer:

Evo nadopunda:
desno u ovoj kutiji su lamele koje treba zamijeniti:

Uploaded with ImageShack.us

Več sam jednom objasnio da nije problem zamijenit,jel je problem što nisam dovoljno uvjerljiv ili?

Tu od
1 Velj 2012
Poruka
220
massey ferguson 595 je dobar traktor ja imam taj traktor vec 8 godina

kolega jel možda znaš zašto mf-u 595 ne može se kardan isključiti, dakle non stop vrti, a priključak kad kopčaš ili skidaš s kardana moraš gasiti traktor. dakle, o kakvom je kvaru riječ i koliko otprilike to košta?
gledam nekog mf-a 595 pa mi je gazda rekao da ima taj problem.

motohod

Član
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
789
2 Marko93:
Ti si menjal lamele od kardana jer ti je kardan proklizaval (kad vidim da je i hidraulična pumpa širom) a ovi gore imaju problema s multipowerom... on dela na istom principu ko ta kardanska sklopka. Samo kaj multipowera treba znati složiti... ljudi to raskopaju pak ostane viška dijelova - zato na 70% MF-i multipower ne dela. Ah,je... samo ti plaši Matiju - novog gazdu MF 575,pital te je za kardan ;)
Ove lamele si mijenjal?

A dok stalno vrti onda ili je zacvikal ventil koji pušta ulje u sklopku kardana ili je razdrta kočnica kardana kaj je vjerojatno slučaj kod etnošindre

Ovo je kočnica:

motohod

Član
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
789

motohod

Član
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
789
Može biti i komplicirano i skupo baš zato jer je MF.
Pojam "skupi dijelovi" ne postoji samo kod IMT-a,starih Zetora,Ursusa te MTZ-a.

Sve ostalo je lutrija :(

Npr 1 zupčanik (ne puno veći od četvrtine tipkovnice) za Fiatagri je bil 5500 kn!

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,895
Kod mene se kardan vrtio non stop,nekad se samo zaustavio kad se traktor jako zagrijao,i ako je neki stroj bio prikopčan na kardan koji se malo teže pokreče(rotkosa,sip ciklo....)

Kod mene je sve bilo istrošeno kaj se tiče hidraulike,lamele na kardanu su se povijale,pa su propuštale ulje,kočnice nije ni bilo koliko se izrabila,onaj bubanj kojeg kočnica zaustavlja se skorom do kraja potrošio,malo je falilo da se ne prepolovi na pola,hidrauličnne pumpu mi nikak nisu radile,pritisak je mjeren oko 80bara je bio..

Tak da je sada sve reparirano kaj se tiče hidraulike,sve novo stavljeno nutra,pumpa jedna je nova,jedna reparirana,novi ventil od hidraulike je nutra tak da nema onoga kaj nije zamijenjeno i sad traktor radi ko nov:D

motohod

Član
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
789
A sad preplaši etnošindru s cijenom ;)

... znam da je samo hidraulična dupla zupčasta pumpa (ona dodatna iznad klipne) 5500 kn + pdv

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,895
Cijena sve skup,hmm 14 000kn ak sam dobro zapamtio..

Posljednje uređivanje od moderatora:

motohod

Član
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
789
... no,pa tolko ti košta cijeli rabljeni IMT 533. Ako imaš sreće kupuš onog kaj ima ispravni kardan pa ti ne treba MF :) :) :) :mad:

Tu od
1 Velj 2012
Poruka
220
u najgorem slučaju taj popravak bi me došao 2000eurića....informacija mi je utoliko korisna da imam argumente za skidanje ukupne cijene traktoru....

inače taj 595 ću prvenstveno koristiti za šumu, a on ima za to potencijala...težak, robusan a ne predugačak, solidno jak, velike prednje gume...

jedino sam čuo da mf 595 zna imat problema sa prednjom vučom...malo radi pa ne radi, šteka kod uključivanja... imate li kakvih saznanja o tome jel to generalna ili individualna boljka?

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257
Kolega je svog 595 složio komplet, imo je problem s prednjom vučom, kradanom i powerom, napravio je to, i bila je cifra i veća od 2000e ako se nevaram. Sad je uzeo i nešto novo, pa možda je i za prodaju, mislim da ima i prednji utovarivač.

Ako te zanima, jav se na pm.

bornakutina

Aktivni član
Tu od
5 Tra 2010
Poruka
1,195
u najgorem slučaju taj popravak bi me došao 2000eurića....informacija mi je utoliko korisna da imam argumente za skidanje ukupne cijene traktoru....

inače taj 595 ću prvenstveno koristiti za šumu, a on ima za to potencijala...težak, robusan a ne predugačak, solidno jak, velike prednje gume...

jedino sam čuo da mf 595 zna imat problema sa prednjom vučom...malo radi pa ne radi, šteka kod uključivanja... imate li kakvih saznanja o tome jel to generalna ili individualna boljka?

ali brijeg vidi prije nego ti ...da li je to 4 cilindra ili 6?

Tu od
1 Velj 2012
Poruka
220
da ti budem iskren, ja nisam pitao, a on mi nije rekao...otprije znam da ima mf-a sa 4 cilindra perkins, ovaj konkretno znam da ima 85 konja.

Nixa

Član
Tu od
24 Kol 2008
Poruka
253
Ja sam čuo da imaju problema i sa kočnicama, no mislim da su dobri za šumu.

S

striko37

Guest
ja imam isti problem, možeš li mi pomoći?
za popravakMF 595 treba biti pravi majstor.imaš li ti nekog pravog majstora za to,budući da si radio popravke na kompletnoj hidraulici?

Najnoviji postovi

Na vrh