Poz.Ja imam MF-a serije 600, 690 84. god cista mehanika, nisu skupi dijelovi, euro kabina, okretan, uglavnom zadovoljan sam. Znam isto tako da su dobre serije 300 oni su malo mlađi i skuplji. Serije 3000 imaju problema sa elektronikom i getribama. Od fiata serije 90 su najbolje. Znaci gledaj 80-90, 90-90, 100-90, ovisi koliko snage hoces. Za fiata dijelovi isto nisu skupi, fiat je zivlji i brzi na gasu od MF-a. Uglavnom sve ti ovisi na sta se natrefis, nije toliko ni bitna marka bitno je da nije poderan i potrgan do kraja.
Ste stavili orginal filtere? Mi baš neki dan u firmi mjenjali filter ulja getribe MF 3065 i stavili neki zamjenski,, pumpa uopće nije digala pritisak.. stavili orginal i radi.. a provjerite si indikator pritiska ulja možda on zeza..Imam problem
Mf 6465 dyna 6
2006 god kada se ugrije pali kontrolku od zacepljenosti filtera hid.
Promjenio sva 3 filtera i novo ulje i opet pali.
Znaci samo kada je vruc i kada je veci gas.
Stara je klizila vjerovatno zbog ulja koje su semerinzi propustili, stavio sam 9mm i nove semeringe i evo nakon 3 mjeseca opet se desilo isto, opet klizi. Naručio sam originalne semeringe oko 110€ oba i čekam da dođu. Zbog toga i pitam koliko bi trebala biti otprilike debela ili ako je neko stavljao na isti traktor pa se sjeća, traktor je MF 155 58 KS. Ne vjerujem da je moguće da se podere za 3 mjeseca. Propustilo je ulje i vidim da je korpa masna, može li se ta lamela kako oprati ispeći ili nešto da da masnoća izađe iz nje ako već bude bilo ferode na njoj?Ako je stara klizila onda bu premalo.
Koji traktor je u pitanju?
Korpa 3 capice a lamela paše od 558 čini mi se, prošli put kad sam radio stavio sam od 558 i debljina joj je 8mm, također lamela koja je skinuta njegova original je bila 8mm...To bi trebala biti lamela fi 250 10 Z. Mislim da bi ta lamela pasala sa 560, a kod 560 je debljina obloge 3,2 mm.
Ako je masna slabo je koristi od pranja.
Ovaj razmak između 1 i 2 stepena štelaš na vijcima i možeš ga tam podesiti da bude veči ili manji.
To je korpa 3 capice?