temptation
Aktivni član
- Tu od
- 20 Ruj 2010
- Poruka
- 1,250
Normalno da je moj,imam ga čak i za prodat...
Joha, jedina isplativa tehnologija uzgoja matovilca je uzgoj na plivajućim kontejenrima (kao što se rade presadnice duhana); sve ostalo neisplativo, pogotovo sjetva u tlo i ručna berba sa poda.... envy):Ajd mi prodaj tehnologiju - sjetvu,berbu - jel bereš komplet ili lističe pa čeka daljnji rast,kolko ti kontejnera treba za kilu prinosa.....kokli kontejneri,kolko sjemenki po rupi....Plačam jednim klikom na "hvala" i jednim smiješkom od uha do uha.Oćeš unaprijed?
Nema se tu kaj previše prodavat,bere se cijela biljka,sijano je strojno 3 sjemenke u kontejner od 24 rupe...Ajd mi prodaj tehnologiju - sjetvu,berbu - jel bereš komplet ili lističe pa čeka daljnji rast,kolko ti kontejnera treba za kilu prinosa.....kokli kontejneri,kolko sjemenki po rupi....Plačam jednim klikom na "hvala" i jednim smiješkom od uha do uha.Oćeš unaprijed?
Onda je ovo sa plivajućim panelima prava stvar. Složiš 2-3 bazena sa 10-tak panela, i onda svakih tjedan sjetva 5 panela, i kad dođe berba, za svaki vikend imaš 5 panela za berbu (to je cca. 5 kg) :biggrin::biggrin::biggrin:Ma znam ja to @bobič,kod nas ti ti ide onako - četiri pet htpica po petnaest deka svaki dan za vikend.Što i nije loše - loše je to što se mora svaki čas pomalo sijati i voditi računa...
A čemu se zajebavati sa flancima,kad se matovilac može uspješno uzgajati direktnom sjetvom u kontejnere...