• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Medijski rat

B

bok123

Guest
Gospoda sa TV-a opet lagano kreću sa pravljenjem budala od svih nas, ako treba i šire.
Doveli su još jednog dr.mr. koji je došao do strašno važnog otkrića mi nemamo strategiju - naj bolje da zaposlimo još jedno 50 ljudi koji će to napraviti, jer izgleda da tako nešto nema kod nas.
U Europi je sve drugačije i bolje a mi telci neznamo da treba manje uložit, a da budemo više zaradili.
Ja sam toliko neobrazovan da ne znam da: ako pada cijena naših proizvoda, a cijena u trgovinama ne pada, netko pokupi razliku.
A to nisu naši radnici, ni naša država nego trgovački centri.
PDV je nešto veći ali razlika od 1,50 kn i 5,00 kn ne opravdava niti jednog stratega ili ministra da priča nekakve bajke o
tržištu, stezanju remena i drugim glupostima koje slušam zadnjih 30 godina- jer - pitajte vaše djedove- iste priče se vrte u krug kao guzice direktora javnih poduzeća po foteljama.

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Izvinite na izrazu ali ste naje*ali!!!

http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/35 ... ijeka.html

Potrefila Vam se deflacija sa lošim savjetovanjem u proizvodnji mlijeka. Proizvodite tehnički savršeno mlijeko, a ljudi ga ne konzumiraju. Vaše mlijeko dođe nešto kao destilirana voda. Savršena a ne konzumira se. Mislim da znam gdje je opasni problem.

Mike

Član
Tu od
6 Sij 2009
Poruka
967
hmmm... :scratch ...a dok su ovi naši jadnici razlijali samo par kanti v Zagrebu sam kaj ih novinari nisu razapeli...
kakva sad ogromna šteta,a koliko ljudi u svijetu gladno :evil: ...
a nijedan novinar se ne zapitao ko je za to kriv,sigurno ne ti jadni ljudi koji su prisiljeni na neki način izraziti svoje nezadovoljstvo :blackeye

H

Helena

Guest
Kontam kaže:
Izvinite na izrazu ali ste naje*ali!!!

http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/35 ... ijeka.html

Potrefila Vam se deflacija sa lošim savjetovanjem u proizvodnji mlijeka. Proizvodite tehnički savršeno mlijeko, a ljudi ga ne konzumiraju. Vaše mlijeko dođe nešto kao destilirana voda. Savršena a ne konzumira se. Mislim da znam gdje je opasni problem.
Mislim da Kina je.e stvar :twisted:

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
ljudi moji,kina je sad kriva sto je kod njih takav sistem,da ne kažem koji...ma nije,nego je kriv naš kapitalizam u kojem jedni drugoga gazimo,a kinezi lijepo rade za obrok dnevno,je malo,ali znaju da ga imaju svaki dan,a nama će svoje proizvode,kakvi god oni bili uvalit po niskim cijenama,što će naši trgovci objeručke prihvatit,a proizvođači u eu nek se prilagode i nek rade kao za kinezi za šaku riže,pa će im dobro biti..po meni je to poruka opasnih i nemilosrdnih trgovaca,prekupaca koji nikad i ne vide to što preprodaju,nego samo zbrajaju dobit na papiru..

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,683
'kili, teško će to to proći, jer ovdje kultura i mentalitet drugačiji. Mi smo naučili i malo uživati, a ne samo raditi. Pa, to je i normalno, kaj ne?
No , ne razumijem naše ljude: htjeli bi voziti jeftinu kinesku mehanizaciju i prodavati proizvode po europskim cijenama. Nejde to tak.
Osim toga, ljudi bi trebali shvatiti i bojkotirati te jeftine kineske proizvode, pa bi onda podrezali krila trgovcima i naš bi proizvod dobil na cijeni.
Nažalost (ili na sreću), premlad si pa se ne sjećaš. U Jugi nije bilo jeftinh proizvoda, bilo je skupih i skupljih. No, nisi mogel kupiti smeće kao danas. On kaj je bilo domaće proizvodnje, bilo je srednja klasa robe. Bilo je jeftinijih istočnih (DDR; Češka, Poljska, Rusija) proizvoda i skupih zapadnih. No, svi ti proizvodi su bili kvalitetniji od današnjih kineskih.
Pogledaj samo stare Torpede, IMT, Zetore, Ursuse i Belaruse...pa i Zastave, Lade kojih još uvijek ima po cestama.
Ali i konačni seljački proizvod je bil cjenjeniji, jer nije bilo bezveznog uvoza kao danas. Nije bilo Jagoda iz Španjolske, grožđa iz Italije...bilo je onoga kaj se moglo doma proizvesti. Banane su bile s Kube, no BILO IH je. Uvozilo se ono čega doma nije bilo...
Da bi mogel netko sa tadašnjeg zapada prodati svoj proizvod u Jugi, moral je imati doradu u Jugi, a ne klasični uvoz.
Sjeti se TAS-a (VW), IMV-a (Renault), Cimosa (Citroen), IDA (Opel), Kordun (Stihl) i da dalje ne nabrajam.
Tak se zapošljavala domaća radna snaga, a opet je bilo dobrih proizvoda po pristupačnijim cijenama od klasičnog uvoza. Dorada, pa makar to značilo raspakiravanje, montaža kotača i pumpanje guma, zapošljavala je domaće ljude.
Šteta kaj danas vlast ne misli tak, jer smo mogli biti raj na zemlji, a trenutna je situacija da budemo smetlati Europi. Hvala im, no meni takva Hrvatska i EU netreba.

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257
ZJ, slažem se s tobom, samo što postoji jedan problem u ovoj tvojoj zadnjoj rečenici. Nažalost mene ili tebe neće nitko pitat hoćemo li u EU i da li želimo ovakvu HR..
Protiv EU nemam ništa da se radi po LJUDSKIM načelima, ali gazit nerazvijene zemlje, prisiljavat ih na nešto, kako bi pokazali svoju moć, autoritet i naravo imali od toga velike koristi..

Evo jedan video koji prikazuje stanje EU koje nije ni u ljepoj našoj drugačije
[youtube:1fle47lm]vLlqQXQCxyc&feature[/youtube:1fle47lm]

Al moramo si svi priznat da smo stvarno sjebana nacija (rasa, narod što god već), ko god da dođe na vlast bilo bi isto. Umjesto da jedemo, vozimo, kupujemo svoje, mi i sami radimo kako nam više odgovara, bez obzira što će to imat nekakve negativne posljedice u bližoj budućnosti.. Hoću reći da smo čudan narod koji se nebori za pojedinca kao niti pojedinac za narod..
Svi gledaju samo svoju korist i nelaju dok im je dobro, na druge reže jer kukaju i neznaju se ''snać'', a ako se okrene situacija samo se uloge zamjene...

4 milijuna ljudi pusti da ih 50-tak majmuna voza, laže, maže kako hoće to mi je nevjerovatno.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,683
Petre, jasno. Nismo složni, kaj se vidlo i na prosvjedima. Eto kaj je ostalo od 1.25kn za pšenicu: nekima 0.95kn+gnoj, a nekima niti to.
Divide et impera!

EU ti je neokolonijalizam, zamotan u šareni papir.
Naravno, neki od onih gore će imati lijepe fotelje u briselu (namjerno pišem "po Vuku" i malim slovom), a ostali se j... zato se "približavamo" EU. Mislim da ni kolegama u Sloveniji ne cvatu ruže, i da im je prije bilo ljepše živjeti...
Tak je počelo privatizacijom u ratu...a i rat je počeo radi privatizacije...

Ne razumijem zašto su ljudi ovce kojima istraživanje javnog mijenja može promijeniti razmišljanje.

Glede ovoga, a kak maknuti 50 budala???

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
A jel ste pročitali članak? Kako Vam je promaklo da prodaju litru mlijeka za 0,65 lipa? Zato se bune. Kineski proizvodi su nužni da bi se proizvela konkurentna cijena. Meni su rekli stariji od mene što je uporpastilo hrvatsku poljoprivredu. Kažu ovako a Vi provjerite da li je istina. Dok su se vozili crveni traktori, belarusi, zetori i drugi, pogotvo RUSKI!!! Da je granica bila otovrena, sve što se u bivšoj Jugoslaviji proizvelo imalo je kupca, oni nama traktore i djelove, mi njima sve što proizvedemo. Kad su došli zeleni traktori, SDF I Jhony (izuzev torpeda i starog deutza) da je sve otišlo u majčinu. Kažu da su Rusi zatvorili izvoz u njihove zemlje, a amerika i zapad ima i svojih viškova. I tako ste naje*ali. Ja ne znam da li je to tako, ali ima mi logike. Sumnjam da će ikada nešto preko oceana iza daleku zemlju ameriku. A njihovi djelovi papreno stoje, strojevi su papreni, a ništa ne vračaju. Već idu i kletve među poljoprivrednicima :) Da bog da vozio Jhonya na kredit! :lol:

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
zj,da se osvrnem na tvoj post..samo si proširio moje mišljenje i malo ga pojednostavnio.inače mi se ne da pisat litanije,pa možda nekad zvučim konfuzno i nedorečeno.dakle,pošto nismo poput kineza i nismo taj stereotip fanatičnih radnika,naravno da nam preostaje bojkot superjeftinih proizvoda,ali..zar nismo dovedeni na rub financija,pa nemamo izbora nego kupiti kineski traktor ili sl?mislim da nije na nama,nego na vlasti da lupi porez,kao što si i rekao,na ono što se uvozi a od toga naš narod nema ''vajde''.a kinezi neće nikada,pa ni onda dopustit da svoj pogon djelomice presele u neku zapadnu državu.kao što je netko već spomenuo,ostaje elita majmuna koje treba sklonit,no...

H

Helena

Guest
abrkili kaže:
zj,da se osvrnem na tvoj post..samo si proširio moje mišljenje i malo ga pojednostavnio.inače mi se ne da pisat litanije,pa možda nekad zvučim konfuzno i nedorečeno.dakle,pošto nismo poput kineza i nismo taj stereotip fanatičnih radnika,naravno da nam preostaje bojkot superjeftinih proizvoda,ali..zar nismo dovedeni na rub financija,pa nemamo izbora nego kupiti kineski traktor ili sl?mislim da nije na nama,nego na vlasti da lupi porez,kao što si i rekao,na ono što se uvozi a od toga naš narod nema ''vajde''.a kinezi neće nikada,pa ni onda dopustit da svoj pogon djelomice presele u neku zapadnu državu.kao što je netko već spomenuo,ostaje elita majmuna koje treba sklonit,no...
Abrikili ! ipak mislim da Kontam iznosi realne činjenice ,i slažem se sa njegovim opisom kako mi proizvođači mljeka proizvodimo savršeno mljeko ,nešto kao destilirana voda a opet neće ga nitko ,Kad bih imao snimku,pokazao bih kako su moji prije nekih dvadesetak godina proizvodili autohtoni Livanjski sir i u kojim uvijetima i nisu ga mogli niti zadržati do završetka procesa zrenja ,dalmatinci su ga doslovno vadili iz solare i kupovali a sad ........ :evil:

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Jel bilo slučajeva da su ljudi koji se brinu o kravama strašno uredni, krave uredne, štala kao ljekarna i da imaju veliki broj somatskih stanica? Koliko ja tu malo istražujem povečani BSS uopće ne mora biti od mastitisa. Kod amera je dopušteno 750 000 bss.

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
kontam:nemoj niti uspoređivati amere sa eu standardima,jer ono što oni rade je nezamislivo kod nas!od upotrebe hormona rasta pa nadalje...

somatske stanice su normalne čestice u mlijeku,kao i bakterije i ostalo.samo naravno u dopuštenim količinama.somatske stanice su leukociti,koji su znak nekog upalnog procesa,pa ih se zato povezuje sa mastitisom.inače,tu spadaju i stanice endotela vimena koje se fiziološki nalaze,jer tkivo vimena kao i svako drugo tkivo se neprestano regenerira,pa se one odumrle stanice moraju izbaciti,a u vimenu je to najlakše mlijekom.

e sad,moje mišljenje zašto ameri dopuštaju tako puno ss u mlijeku je zato jer imaju strašno visokomliječne krave,koje daju čak 10 i više tisuća litara mlijeka.takvo vime mora raditi punom parom,pa je i regeneracija tkiva na visokoj razini,što kao rezultat daje velik broj odumrlih stanica.ali nije samo u tome kvaka,nego je to veliki stres za kravu,pa one često pobolijevaju,a najslabija točka je to prezaposleno vime,koje jednostavno oslabljuje imunitet krave.zato se pojavljuje i veliki broj leukocita kako bi spriječili upalne procese,koji su vjerujem i konstantno prisutni u takvom vimenu,samo u ne tako ozbiljnom rasponu...

B

bok123

Guest
a što mislite, šta bi nam radili da kojim slučajem živimo u Africi :roll:

H

Helena

Guest
bok123 kaže:
a što mislite, šta bi nam radili da kojim slučajem živimo u Africi :roll:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :madmana:

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Abrkili vidio sam na HZPSS stranicama sastav somatskih stanica. I izvukao ovo...

SOMATSKE STANICE u mlijeku zdrave krave sačinjavaju; epitelne stanice (stanice zida mliječne žlijezde) nalaze se u malom postotku od 0 do 7 % , makrofaga ima do 60 % , limfociti se nalaze u količini do 30 %, od čega T – limfocita ima više od B-limfocita, dok neutrofila ima oko 10 %, od ukupnog broja obrambenih stanica.

Kada patogeni prodru kroz sisu u vime, sve obrambene stanice koje se nalaze u vimenu, u mlijeku, djeluju na organizirani način da se unište i odstrane uljeze. Makrofagi prvi napadaju štetne mikroorganizme te započinju stvarati i izlučivati citokine kojima se u krvi obavještavaju neutrofili da je potrebna njihova pomoć te oni iz krvi u velikim količinama ulaze u vime i mlijeko. Brzina priliva neutrofila u vime glavni je faktor u rješavanju pojave upale. U mlijeku životinje s mastitisom neutrofili su najbrojnije stanice do 90 % svih prisutnih stanica u prvim fazama infekcije i razvoja mastitisa.

Kako ja to kontam, somatske stanicu su zapravo poželjne ukoliko im postotak neutrofila bude oko 10%, tek kad on počne rasti indicira na neku upalu vimena. E sad nije mi jasno, kako već kad rade mjerenje somatskih stanica ne spominju broj neutrofila? Jer Makrofagi su bogatstvo života. Oni ne da su zdravi nego produžuju život. U biti u mlijeku MORA biti ogroman broj somatskih stanica, jer sa njegovim povećanjem raste i broj mikrofaga. Jel sam ja nešto prekontao ili? Zato ameri izričito traže mlijeko sa 700.000 somatskih stanica. Tko je uveo to ograničavanje somatskih stanica u HR?

H

Helena

Guest
Kontam kaže:
Jel bilo slučajeva da su ljudi koji se brinu o kravama strašno uredni, krave uredne, štala kao ljekarna i da imaju veliki broj somatskih stanica? Koliko ja tu malo istražujem povečani BSS uopće ne mora biti od mastitisa. Kod amera je dopušteno 750 000 bss.
Meni osobno isto nisu jasne nekakve stvari oko somatskih stanica i mikro organizama .Npr ,dok smo pazili na higijenu i imali mljeko u prosijeku u extra klasi ,mlječna mast je bila 3,80 a proteini jako niski znali su ići i na 2,80 ,sad kad smo se opustali zbog trenutnog stanja oko cijene mljeka ,prosijek somatskih stanica je 2.643,03 a prosijek mikro organizama je 2.419.500 A sad pazite mlječnu mast 4,50 a proteini 3,50 .

B

bok123

Guest
i nama je skočila masnoća. Manje ulažemo- samo jeftina hrana naše proizvodnje. Manje je mlijeka ali zato je jače.
Nama i selekcija uzima uzorke tako da znamo okvirno stanje som.st. u stadu. Kod mikro.org. ne možemo provjeriti.
Ostali proizvođači u mom kraju kažu da ako nisu mikro.org. onda su som. ili mas. ili bjelan. uvijek ih negdje zakinu.

markach

Iskusan lik
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,900
bok123 kaže:
i nama je skočila masnoća. Manje ulažemo- samo jeftina hrana naše proizvodnje. Manje je mlijeka ali zato je jače.
Nama i selekcija uzima uzorke tako da znamo okvirno stanje som.st. u stadu. Kod mikro.org. ne možemo provjeriti.
Ostali proizvođači u mom kraju kažu da ako nisu mikro.org. onda su som. ili mas. ili bjelan. uvijek ih negdje zakinu.

tako je uvijek ljude negdje zakinu ,čudo je imati sve najbolje i onda za to dobit tek 1,80kn/L
ili imati malo lošije pa dobiš 0,90kn/L e pa ti onda plati kredit i sve ostalo i živi od toga nekim se ljudima divim kako preko svega toga žive ili preživljavaju

žalosno je to kaj to "loše i dobro" mlijeko plaćamo po istoj cijeni u trgovini

Najnoviji postovi

Na vrh