zanimljiv razvoj situacije, napokon se donose neki zaključci i prijedlozi koji su suvisli tj bar se na ovoj razini pokušava nači realno razmišljanje i rješenje problema.
napokon nema onih izjava, ove treba ovako, one onako, situaciju treba sagledat iz svih kuteva, i kak bi ja reko dvojica blesavih su pametniji od jednog pametnog.
smiljane vidim ja da ti kužiš problematiku, a i podosta pratiš zakone, samo tako
tine ti si bio kod mene, i vidio da nemam moderne štale a imam proizvodnju, da ulažem polako u skladu sa mogučnostima, malo po malo
cjena rate za moju mehanizaciju godišnje je manja od cjene plačanja usluge baliranja i omatanja sjenaže, tako da mi je to pun pogodak, prvo platit ču manje a imat ču veču kvalitetu, a što je najbolje nikog neču načekivat po cjeli dan i radim kolko si sam odredim, što če najprije osjetit krave, a poslije i ja kad dođe mljekara
pitanje se proteže jedno, šta če bti sa onima koji su sva svoja primanja opteretili sa kreditima, jer im je trebala štala, ma i dvije, sva super velika mehanizacija jer im je stari traktor ispod časti upalit pa mora bit novi sa uglancanim gumama, kad su po sadašnjem izračunu to mogli plačat, a nakon promjena to neče moči.
ali nemojte zaoravit jednu stvar NEČE BIT SVAKA GODINA RODNA KAO OVA ŠTO JE BILA , pa kad ih strefi i kupovina hrane ijuuuuuuuuuu ko če tu novaca nasmagat
dobro je tine primjetio da su velika večina sa novim štalama kak bi se reklo probahatili, više nitko iz kuče neide u štalu več se plačaju radnici, to sam puno puta vidio i u mom kraju pa kad dođu rate na naplatu, dar mar, svi idu u štalu, više ih ni u dučanu ne vidiš
najbolje je kad su neka predavanja i sad se dotični hvale kolko se je napravilo štala, bla bla bla, i onda se digne največi i veli na to STATISTIKA JE TOČAN ZBIR NETOČNIH PODATAKA, i nakon te izjave koja ustvari ocrtava realno stanje, predavanje je gotovo jer svako daljnje izlaganje nema smisla kod uvjeravanja ljudi.
realno je da stalno dolazi do nekih promjena u sustavu plačanja poticaja koji je podosta zbunjujuč u nekim segmentima, ali šteta je što nema neke aritmetičke sredine koja bi se protezala kroz duže vrijeme da ljudi mogu s nečim sigurno računat, neg se sve svodi na jako signifikantne razlike i osciliranja
tine daj mi reci jedan primjer kolko se kod vas dobije poticaja izračunato u kune, od litre mlijeka, po hektaru il kak to ide, premije.......da mi vidimo kolko se dobije po jedinici obračuna, litri, ha, kili