Vrh uvijek trpi. Sve ide preko njega.
Pozdrav svima.
Neki dan sam pilio u šumi s Husqvarnom 365 specijal. I sve je bilo dobro dok nisam stavio potpuno novi lanac na pilu. S novim lancom prvih nekoliko rezova išlo je super. A onda se nešto promijenilo. U roku 15 min morao sam ga dvaput dotezati. Pila je počela zastajkivati u drvu sve dok jednog trena više uopće nije propadala kroz drvo. Kao da je vodilica kočila i lanac vrtio na jednom mjestu. Mogao sam prepiliti drvo sam s vrhom vodilice, a s onim dijelom kod šiljaka nikako (očito ću morati servisirati vodilicu). Pitao sam par ljudi što bi moglo biti. Jedni kažu da je vjerojatno lanac preširok za tu vodilicu ili tak nešto i da dolazi do trenja i pregrijavanja i pila više ne reže. Drugi čovjek veli da je problem u prstenu lančanika i da ga treba mijenjati. Ako netko može sve to skupa pojasniti bilo bi super jer se ja baš ne kužim. Napominjem da pilu još nitko nije pregledao nego sam sam htio pročitati vaša mišljenja prije nego ju odvedem na servis. Ili ću eventualno sam nešto pokušati. Napominjem da je pila stara 3 godine i da je šaraf za podmazivanje odvrnut skoro do kraja i podmazivanje radi i ulje se najnormalnije troši. Oprostite na dužem postu. Hvala.
Jel mislis na lancanik kaj vrti lanc?