• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Mehanička radionica za pile

duxy

Član
Tu od
12 Srp 2014
Poruka
36
Re: mehanička radionica za pile

pozdrav, dali iko zna za sta sluzi ova mala zicica na stihl 051 bobini.. znaci testiro sam bobinu i ljepo radi, samo kaj mi je majstor rekal da ta zica moze bit od gasenja ili od platina i kondenzatora dole..? dali je ta mala zica od gasenja ili se spaja na nju kaj il??

Prilozi

• Photo 2898.jpg
    Photo 2898.jpg
    80.1 KB · Pregleda: 89

haz0r

Član
Tu od
1 Lip 2012
Poruka
460

Rijesen problem sa husqvarnom 61. Produzivano crijevo goriva sa mesinganom cjevcicom koja ima otvor kao dizna i jedva gorivo prolazila. Zatim,ovaj plasticni dio se nalazio izmedju usisa (nosaca filtera) i karburatora umjesto dihtunga te je curilo gorivo i bacala puno goriva jeer onaj mali ventil isppod donje membrane nije dobro radio. Postelana smjesa 1.5 okretaja i 0.5 okretaja,radi savrseno. Hvala kolege na pomoci
ca699326ac07047fd3fe19abb7ccd148.jpg

Bosonoga

Član
Tu od
30 Ožu 2010
Poruka
469

Nedavno sam remontovao Husqvarnu 40. satavljeni novi semerinzi, klip, ležaj na desnoj strani, membrane. E sad postoji jedan problem. Kad radim s njom kvačilo se zagrije toliko da da se na njemu ne može držati prst. Da nije problem u ovome ležaju što je minjen. Inače je ležaj 6202, stavljen Fag, bio je s metalnom zaštito od prašine, koja je izavađena da se podmazuje mejšavinom.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,144

Da ti ne proklizava kvačilo možda?

Bosonoga

Član
Tu od
30 Ožu 2010
Poruka
469

Hm nisam siguran , mali je mač na njoj od 35 cm. meko drvo, sirova bukva. Probati ću skinuti mač i lanac. pa je držati 10-ak minuta pod gasom da otklonim sumnju da li je kavčilo da ili ne.

Nicky

Član
Tu od
18 Srp 2014
Poruka
91

Pitanje , moja partnerica hladna upali i radi na povečanom gasu, a kad se ugrije više se nemože upalit, jel to siguran pokazatelj da semerinzi radilice nevaljaju.

moja partnerica se slično ponašala sa lošom membranom,sad sam promjenil i poštelal smjesu i pali odprve topla,ali hladna upali brzo ako se doda gas ako ne ona treba cukati par puta...ima neko kakvi prijedlog šta pogledati?

Bosonoga

Član
Tu od
30 Ožu 2010
Poruka
469

Savo bio si u pravu. Danas stvaio novi lančanik sa zvonom. I nakon dužeg rada može se držati prst na kvačilu i zvonu, odnsno umjereno vruće

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,144

Ma ja i vidoviti Milan sve vidimo :icon_mrgreen:

Bosonoga

Član
Tu od
30 Ožu 2010
Poruka
469

He he da, samo razlika između tebe i vidovitog milana je što on po minuti dobro naplati. dok su tvoje usluge na dobrovoljnoj bazi.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,144

Pa i ja bi da naplatim ako može :(giggle)::icon_pidu:

duxy

Član
Tu od
12 Srp 2014
Poruka
36

dali zna ko koliko kosta onaj čip za paljenje kaj se uzima umjesto kond. i platina dolje, i gdje se to montira?

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,746

Mislim da bi mogao biti oko 200kn. A spaja se(ako ima dva kontakta) na način da jedan kontakt ide negdje na (-) masu, a drugi kontakt ide na žicu primarnog namota sa bobine. Odnosno ona žica koja je prije išla na kondenzator, odnosno platinu. Na tom vodu treba negdje spojiti i žicu za gašenje.

duxy

Član
Tu od
12 Srp 2014
Poruka
36

imam jos jedan problem u vezi 051, nemogu skinuti magnet, do sada ga opce nisam diro jer nije bilo potrebe da ga skidam.... al sad kad mi treba dole ja ga nemogu izbit,odserafim seraf stavim serafciger i lupim po njemu ali nista??

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

trebaš alat , nemoj uništiti sve radi jednog običnog izvlakača , šteta je

duxy

Član
Tu od
12 Srp 2014
Poruka
36

Malo sam gledao slike i vidio da moja o51 nije ista ko sa slika, ali to samo zbog rezervara i magneta, ja na magnetu imam onaj limic kaj ce usearfi u njega preko kojeg se pali i onako cetri zuba za paljenje na rezervaru... pa me sve to podsjeca na 075 mozda.?
Ovako znaci ispod magneta nema nista,bobina je ispravna jedino kaj treba je nalemiti malu zicu do dolje..magnet sam ispio izvuc.
netreba izvlakac ipak.. kapnuo sam malo ulja i sacekao i odma je popustio... makar neznam cemu na magnetu znaci onaj navoj za izvlakac onda.. i sad gledam onu plocu dolje i gledam dali ima kao breg na radilici za platine, i nevidim nista, koda da se izlizo..? i dali zna ko ima li za kupit novih platina i kondenzatora i kolko bi po prilici kostalo za 051/075?

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051

Breg nije na radilici nego na magnetu sa unutarnje strane.:icon_e_wink:

duxy

Član
Tu od
12 Srp 2014
Poruka
36

tek sad vidim, i to dva!no kakve to onda platine idu??, hvala na informaciji :smile:

hotela

Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,250

Bok znalci,evo zeza me moja tanakica ecs 320,tesko vuzge ne vlece gorivo(novija membrana), malo cvapnem benzina v cilinder i vuzge a poslije dela vredu.mislim da nije semering pri starteru krivac da tudi vlece lufta.Saki savjet dobro dosel,htel bi to resiti v vlastiti reziji jer ak dnesem mestru i zonim kaj sam vlozil bude preskupo,bi mogel novu kupit a zal mi pilice za klijestrit je super.:icon_scratch::mur:

Najnoviji postovi

Na vrh