• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Mehanička radionica za pile

Topsy

Novi član
Tu od
29 Ožu 2020
Poruka
1
Motorka kupljena početkom zime, kineska proizvodnja, dosad radila zadovoljavajuće, model HYD professional. Pri zadnjem paljenju ostala je skoro bez goriva i ugasila se (mješavina benzin - dvotaktol 4 posto na 5l) otišao sam po novo gorivo i prema uputama na boci za miješanje napravio mješavinu, ali počela se gasiti. Svjećica je suha, nije zalijana...izlio sam svo gorivo i stavio kombinaciju prijašnjeg što je ostalo i radila je desetak minuta i opet se ugasila. Skinuo sam svjećica, ispuhao pilu, vratio svjećica, upalila je pod čokom i opet ugasila. Dobio sam prijedlog da rastavim karburator, ne znam koliko je to pametno, te zaključak da bi moglo biti loše gorivo. Navodno bi trebalo poštelati L i H (smjesu), medjutim koliko god googlam dobijem različite informacije koje ne pomažu.
Molim pomoć
Hvala!
 

hotela

  
Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,262
Nebi nista stelo fergazer(karburator)to je tvornicki rijeseno,imo sam slucaj kod moje kineskinje da je bio kriv filter goriva.
Posto oni to rade na milijone i dijelovi na svima skoro identicn,ima i dosta skarta,meni bila rupa na filteru pa ulazilo smece.Rastavio sam fergazer te ocistio smece sa one mrezice(male okrugle)koja je bas zato i tude,otada nemam snjom neke posebne probbleme a sluzi mi za neke "prljavije poslove".
 
Tu od
31 Pro 2019
Poruka
44
Ljudi .
Otisli mi je kuciste na ms 390stihl.
Tj nemogu sklop motora dotegnuti malo se klima.
Motorka radi i pali normalno ima snage
Dali se mora komplet mijenjati ili samo doljnja polutka motora..Zna li tko
 

Sini

Član
Tu od
20 Ožu 2011
Poruka
65
Poštovanje "Husqvarna 346"!
Ako se klima motor na kućištu, a ne polutka kartera, rasklimale su se metalne puškice uprešane u plastično kućište kroz koje vijci stežu motor za kućište. To se plastika kućišta uslijed višekratnog zagrijavanja deformirala i olabavila uprešane puškice. Tokar ti treba istokariti četiri nove puškice većeg promjera da se fiksno uprešaju u kućište. Isto tako moraju biti kraće od debljine kućišta za 0,2-0,3 mm da vijci pritegnu plastično kućište na motor. Radio sam to na više motornih pila i nije više bilo problema sa rasklimavanjem motora.Pozdrav!
 

Sini

Član
Tu od
20 Ožu 2011
Poruka
65
Naravno da je štetno. Za nuždu je možeš koristiti, ali ne dugo. Netreba ti niti novo, niti drugo kućište. Samo druge pikse i eventualno popraviti rupe u kućištu ako su ovalne prije tokarenja piksi.
 

proffy7

Novi član
Tu od
3 Tra 2020
Poruka
14
Pozdrav svima
Imam problem sa motornom pilom stihl 039,naime radi se o tome da je pila nekak promjenila zvuk, to jest cuje se neko sustanje iz motora, nije ono klasicno zujanje lezaja ali tako nesta slicno tome.
Posumnjo sam na lezajeve radilice ali me zanima vase misljenje ako je netko ima slican problem.
Evo i video
 
Posljednje uređivanje:

proffy7

Novi član
Tu od
3 Tra 2020
Poruka
14
Ma i to zveckanje a i jos neki cudan zvuk ili ja to umisljam hahah
Koji su simptomi losih lezajeva na radilici?
 

samko

Dobro znana faca
Tu od
19 Tra 2012
Poruka
1,413
Hm, zna šuštati loša vodilica. Meni se čini da je tvoj problem u rastegnutim oprugama kvačila. Jednostavno i jeftino za promijeniti.
 

jurek

Dobro znana faca
Tu od
6 Srp 2013
Poruka
670
Možda igličasti ležaj kuplunga. Probaj mu kapnut malo ulja pa budeš onda videl.
 

Najnoviji postovi

Na vrh