• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Mehanička radionica za pile

dady

Član
Tu od
22 Sij 2015
Poruka
139
pokušao sam tako turirajući odvrćati i zavrćati H diznu ali neće.L diznu sam ostavio odvrnutu na otprilike jedan krug i motorka radi ok na leru jednostavno sam stekao dojam da se ništa ne događa štelajući H diznu.....motorka jednako radi kad je H dizna zavrnuta do kraja ili odvrnuta krug ili 1/2 a ako još zavrnem L ler gas se povećava

vidanje

Aktivni član
Tu od
18 Pro 2016
Poruka
158
Trebalo bi da imas promenu u radu testere kad zavrces/odvrces H diznu.Sta se desava sa testerom kad das ceo gas;da li testera hoce da da se ugasi ako ne pustis gas ili ne moze da postigne obrtaje koji trebaju za rad pod optrecenjem?

vidanje

Aktivni član
Tu od
18 Pro 2016
Poruka
158
Pa onda ti nije prebogata smesa nego presiromasna. Odvrci H diznu I daji gas i trazi polozaj kad dovoljno dobro radi opterecnjem. Kad nadjes na prazno da radi probaj u deblu i ako fali popusti jos da bude ravnomerno i ubrzanje i snaga

dady

Član
Tu od
22 Sij 2015
Poruka
139
pozdrav.evo da ne otvaram novu temu danas sam opet poušao štelati navednu pilu.ali ništa,H dizna uopće ne djeluje kad ju odvrćem ili zavrćem ništa se ne događa.L diznu zavrnem do kraja i vratim za jedan i pol krug pila upali iz prve i radi na leru,kad dajem gas guši se kad malo više odvrnem L dinu pila radi i prima gas ali čim pustim gas ugasi se.što se tiče brtvene mase stavio sam standarnu crvenu,u setu novog cilindra i klipa nisam dobio nikakvu brtvu pa mi nije jasno da li sam tribao uopće stavljati brtvenu masu,znači novi su klip i cilindar,semeringi,i membrane

Posljednje uređivanje:

samko

Dobro znana faca
Tu od
19 Tra 2012
Poruka
1,420
Meni se čini da negdje vuče falši zrak. Uzmi brake cleaner i poskidaj s pile sve što ne treba od plastika i upali je, namjesti koliko toliko da radi i špricaj brake cleanerom po semerinzima i dolje na spoju cilindra i bloka. Ako promjeni rad, vuče zrak.

popopboat

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2021
Poruka
161
Nakon namještanja L ne bi trebalo biti potrebe ponovno ga dirati, 1.5 krug (ili na nekim samo 1 cijeli) ulijevo i dalje se namješta LA da prestane vrtiti lanac, odnosno da ne krepa od preniskih obrtaja.

Moj "način" namještanja, s kojim je teško zeznuti, LA udesno par krugova, L na 1.5/1 krug van od kraja, H na 2.5 kruga van, upalim i vraćam LA dok ne prestane vrtiti lanac i onda još četvrtinu/pola kruga.Ako radi, ostavim pola minute da se zagrije i namještam H tako da u punom gasu bez opterećenja radi u 4 takta ("rokče"), a čim stavim u drvo 2 takta, odnosno normalno.

Koliko visoko je namještena poluga ventila na karburatoru?

Također za provjeru falša jednostavno motorku okrenuti dok radi na stranu lijevo - desno, ako mijenja zvuk vuče zrak. (ili špricanjem na semeringe kao što je samko naveo, ali malo "blažom" tekućinom.

Novi sam ovdje, pa ne znam što ste sve pokušali :)

Posljednje uređivanje:

dady

Član
Tu od
22 Sij 2015
Poruka
139
mogu pokušati i sa start sprejom špricati dok radi ili s čistačem kočnica sutra cu svakako kupit novu diht masu ponovo je rastaviti i sastaviti,i ostaviti 24 h i onda tek paliti.jer H jednostavno ne reagira...ni na 1.5 ni na 2.5 ili više krugova....

dady

Član
Tu od
22 Sij 2015
Poruka
139
U kojem smislu ne reagira?
Ako vuče toliko falša ne bi onda ni u leru radila.
ništa se ne događa kad pokušavam odvrćat ili zavrćati diznu,jednostavno nema razlike jednom rukom dajem gas drugom odvrćem ili zavrćem diznu ali jednostavno se ne osijeti razlika,a kad diram L razlika se osijeti na leru ako odvrćem gas se smanjiva ili ako zavrćem gas se povećava.već sam to napisao u prethodnim postovima

popopboat

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2021
Poruka
161
Čiji je karburator? Zama/walbro
Nema apsolutno nikakve razlike niti kada je manje od 1 krug ulijevo?

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Evo svaki dan neko veselje, sad idem da bum zel pilu da lanc malo potegnem i imam kaj videti, svo ulje mi je scurelo van, pa kaj bi bilo to? Sad opet neki nepotrbni posel.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Nije do čepa, ma sad sve moram raskapat, ne kužim jer sad nemrem videt de je curelo. Bum probal natočiti pa videti, al mislim da je nekaj drugo.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Sad nemreš kad je sve masno, ali kad opereš i natočiš (da bi imalo kaj cireti) onda bus videl.

Najnoviji postovi

Na vrh