nino6110
Aktivni član
- Tu od
- 19 Srp 2014
- Poruka
- 1,496
Tek sam sad vidio tvoj postKakva su vam iskustva sa mjenjacima na seriji 61...sad sam pricao da traktor matketom...kaze pajdo taj mjenjac dina 4 to nije dobar?!
Mene zanima Ares...a to bi treba bit taj mjenjac
6100 serija nema dyna4 mjenjac, nego dynashift
Dyna 4 je full powershift mjenjac, a ovo sto ima 6100 serija je mehanicki mjenjac 4 brzine i ima 4 powera(ABCD), to se mijenja kraj volana i vecina ih ima el.reverzer, ali je potrebno stisnuti kvacilo kod promjene smjera, po meni to super funkcionira, brzo se okreces i sve, i jos 4 powera. Super traktori za svoje godine, milina je raditi s tim.
6200 serija ima Powercontrol mjenjace, oni imaju reverzer i powere u jednoj rucici rijesene i moze se kretati i mijenjati smjer voznje bez kvacila, i ima 4 brzine na mehanickom mjenjacu plus 4 powera, postoje i izvedbe 6100 i 6200 serije sa 2 powera
U 6400 seriji su powercontrol jos unaprijedili sa speedmatch funkcijom, koja je serijska oprema kod Dyna4 mjenjaca, ta funkcija omogucava da traktor sam salta powere kod saltanja grupe ovisno o potrebi
Dyna 4 ima isto 4 grupe i 4 powera ali je sve moguce saltati bez kvacila, i isto ima u jednoj rucici rijeseno reverzer i powere, s traktorom se moze kretati bez kvacila i takoder mijenhati smjer bez kvacila.
Po meni kao vozacu je to super mjenjac, mozes si ga prilagoditi da salta kak god ti hoces,brzinu u kojoj kreces isto mozes mijenjati ovisno o poslu
I ne bih se slozio da ne valja posto ga Mf vec ugrađuje preko 10 godina i kolko vidim i dalje ce ga ugrađivati i u buducim modelima.
Posljednje uređivanje: