• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

MIO Honda F600/620

bubamarac

Član
Tu od
23 Tra 2012
Poruka
746
Da pojednostavimo!!
Kojeg promjera bi trebala biti remenica na radilici motora GX-200 da bi mtk F-620 radio normalno kao sa starim motorom?
Mora li se korigirat i remenica na mjenjacu?


Ma ostavi sve kako je.
Prepravljaj ako baš moraš..
6.5ks umisto 5, s većom brzinom vrtnje,razlika će ti bit šta ćeš frezat malo drugačije nego dosad..
Da pojasnim, npr, imaš tvrdu zemlju koju si freza na 3/4 gasa u drugoj/bržoj, sad ćeš frezat istu ledinu, primjerice,- u trećoj/sporoj na pola gasa...
Imat ćeš malo više "bržih opcija" a manje sporih i jakih..
Dosad vjerovatno i sam znaš jel ti dosad bila dovoljno spora da imaš mogučnosti staviti malo brži motor.
Moje mišljenje je da će to radit sasvim uredno ako se ne zakači vučna freza ili neki priključak koji traži baš sporu i jaku "redukciju"..
Dakle sa običnim noževima skroz ok...
U svakom slučaju javi nam kako je ispalo i poslikaj šta više detalja, ima nas koji smo zainteresirani, kako će to klapat..:icon_fU:
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,030
Bubamarac griješiš.
Ak se onaj motor vrtil 1800 na punoj snazi za 6ks, novi bi trebal imati 12ks na 3600 rpm, da imaš isti moment na 1800rpm.
Bez dodatne redukcije na remenicama (1:2) nebu išlo, jer je efekt kao da si postavil dvaput slabiji motor.
 

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
Ima vazda opcija al samo kazem da sam siguran da ce raditi dobro i sa ovim original precnicima . Vucni frezer je nesto vec drugo i nemam ga da bih mogao da razmotrim te mogucnosti redukcije donekle. Ali sto god je brzina mkt manja to i vucni frezer lakse podnosi i motor. Za obicne kopacice umesto tockova to ide u istoj brzini garant a bas ako je tesko 1 brzina je tu. I kad je dupla brzina na ulazu menjaca brzina motika u 1 brzini je manja ili priblizna 2 brzini u originalnom izdanju. Moram napraviti neki snimak u radu pa prikazati samo sto je prevlazno zemljiste jos uvek za to. Original motor je negde oko 4,8-4,9ks a Gx je 6,5ks sto je skoro 50% vise
 

bubamarac

Član
Tu od
23 Tra 2012
Poruka
746
Bubamarac griješiš.
Ak se onaj motor vrtil 1800 na punoj snazi za 6ks, novi bi trebal imati 12ks na 3600 rpm, da imaš isti moment na 1800rpm.
Bez dodatne redukcije na remenicama (1:2) nebu išlo, jer je efekt kao da si postavil dvaput slabiji motor.
Hvala druže..
Ipak nisi dobro čitao..
Nisam napisa za moment u istoj brzini.Pa ta freza ima 6 brzina, koje opet imaju mogučnost rada na 1500okretaja pa do 4-5000...Svaka..Dakle lako će šaltajući nać moment koji mu triba na frezama..
Ne u istoj brzini naravno..
Četvrtinu jači motor na istom radijusu freze ima "duplo više snage":icon_e_wink:
 

drazenhonda

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,725
Ljudi izmjerio sam kompresiju na Hondi.
Kompresija je 6, a kad sam usuo malo ulja u cilindar, onda je skočila kompresija na 8, jel zadovoljava to ?
 

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
Ni tih 8bari nije dobro a kamo li 6 bari. Sumnjam vec dugo da tebe zeza kompresija po simptomima. Radi motor pa ces videti onda sta je makina.Nisam siguran za stepen kompresije ali trebalo bi bar oko 10bar da ima kad je u punoj snazi. Sa 6 bara dobro i upali uopste
 

frenja

Član
Tu od
27 Tra 2014
Poruka
137
Poz.
Kolege forumasi jel puno trazim 4000kn za mio standard f620 sa zamjenskim kineskim motoron? Bez prikljicaka.
 

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,485
Ni tih 8bari nije dobro a kamo li 6 bari. Sumnjam vec dugo da tebe zeza kompresija po simptomima. Radi motor pa ces videti onda sta je makina.Nisam siguran za stepen kompresije ali trebalo bi bar oko 10bar da ima kad je u punoj snazi. Sa 6 bara dobro i upali uopste


sječam se, kod golfa 2, 1600cc benzin, normalna kompresija 10,5 bara, a motor je gotov sa 7,5 bara, tako navode u uputstvu, i valjda max kompresija nesmije biti veća od 11 ili 11,5 bara......

kad se sjetim, izmjerit ću na svojoj da vidim koju ima kompresiju, a motor je odličan, i dobro razrađen, uvijek odlično pali ima snage.......:icon_jook:

imam i ja f600 sa prodati sa g200 motorom, i sve utege ima, al nema priključaka......za 4000kn
 

dufko

Novi član
Tu od
10 Ožu 2015
Poruka
14
Uspeli smo da spojimo GX200 na F600y i da freziramo vučnom frezom plastenike. Korišćeno je sve sa starog motokultivatora sem nove ručke i sajle gasa, jer se pokvarila stara.
Frezirano je prvom sporohodno i brzina je kao nekad druga sporohodno, kako sam inače i frezirao.
Kaiš je 70 1100 i odradio je posao.
Jedina mana je što nema sporije brzine ako bi bilo neko teže zemljište ali se ionako ore tj ašovi pred sezonu s drugima neću raditi.
I i planu je napraviti malo duži španer, mada je i stari odradio posao ;-)
82e92e8617918ddfb3fc9687d5c66cde.jpg
 

cape

Novi član
Tu od
24 Sij 2015
Poruka
25
Stiglo lijepo vrijeme,stigli i radovi sa hondom,a sa tim i novi problemi. Danas sam se ucio orati sa frezom. Zemlja je teska i strana je,nije velika ali dovoljna da me zeza. Posto sam pocetnik sa upravljanjem freze,tesko mi ide da nastimam plug. Imam obrtni plug zelene boje sa nekog imt a najvjerovatnije i nemam zeljezne tockove. Prvu brazdu izvucem plitko,samo da ocrtam sebi put i onda pocnem da radim,ali nakon par prolaza freza pocne da se izvrce na bok. Kako god da okrenem plug samo gore pravim,sve vise pada i sve mi je teze drzati. Jel to toliko tesko raditi bez zeljeznih tockova ili honda nije za brda,ili ja toliko ne znam? I jos jedno pitanje. Nakon par prolaza kada vratim gas,a mtk je u brazdi naget ugasi se. Prelije karburator svaki put i gorivo curi na odusak iz njega. Zatvorim gorivo,dam pun gas i upalim iz trece ili cetvrte kad proguta gorivo radi normalno na leru i prima gas,i stalno se to desava kad radim i oduzimam gas cesto. Dok radim sa vucnom frezom nemam takvih problema jer ne vracam gas. Nikada ne dajem preko pola gasa,mislim da nema potrebe jer sasvim lijepo radi.
 

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,663
Ovo i nije baš mtk za oranje (a pogotovo na strmini). Lagan je, previše se naginje, teška upravljivost, velika muka - rezultat nikakav. Na strmini možeš montirati usitnjivač (max širinu) i raditi prema dole, nazad gore prazni hod. Ako ti preljeva u radu na odušku, znači da ni podmazivanje nije zadovoljavajuće, ako pak radiš prema dolje motor ti je uvijek u vodoravnom položaju i nema prelijevanja goriva i podmazivanje je zadovoljavajuće.:(grin):
 

franjo78

Novi član
Tu od
23 Ožu 2015
Poruka
1
Pozdrav, novi sam na forumu pa molim za razumjevanja ako nekaj krivo velim/napisem..
Imam pitanje, jel imate service katalog za Hondu f 620?
 

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
Za takve strmine i nagibe nije fakticki nijedan mkt jer ni podmazivanje nece biti kako treba. Jedino sto bi pomoglo bi bili tegovi u tockovima donekle i plice oranje i veci tockovi. Mozes probati da levi tocak pomeris skroz levo radi stabilnosti sem u slucaju da je plug prevrtac. Ako je taj plug onda ta solucija otpada.
 

cape

Novi član
Tu od
24 Sij 2015
Poruka
25
Probao sam poslije kako je brgud rekao,gore dole raditi po strmini a ne lijevo desno. Jbg svaka skola se treba nauciti. Ja sam gledao kako je traktor radio pa pokusao tako. Nije problem raditi niz brdo sa ovim setom sto ja imam,sva tri tega imam i zadovoljan sam sa dubinom oranja. Za baste je dosta. Jedino jos zeljezne tockove da nabavim pa da probam vuci i uz brdo jednu brazdu,ovako ide ali nije to to,dosta okrece u mjestu. Radim to oranje 2 gom brzom i dobro se ponasa. Jedino me karburator zeza,i dalje preljeva. Dal da ga skinem i probam ocistiti? Sve radi ok,hladna pali,radi na leru i hladna i ugrijana, prima gas,ali kad stanem sa plugom i vratim gas po 3 ili 4 ti put prelije karburator.

Vica,probao sam i tako kao sto ti predlazes,siriti tockove. Onda mi se mjenjac nasuka na zemlju i on koci masinu.
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
Trebalo bi malo vece tockove staviti jer ovi su niski za tu rabotu a i mora se imati i rutine.ali sve u svemu je to mucenje raditi.prelivanje karburatora je mana istih i verovatno ces morati iglicasti ventil zamenuti .ako je razjeden u lezistu gde iglica dolazi ili konus i to ce tesko pomoci i jedino da probas slavinicu za gorivo da malo zakrenes oko 1/3 ili 1/2 gde ce raditi a da manje preliva. Tako sam ja resavao dok nisam drugi karburator nasao
 

duke

Novi član
Tu od
15 Kol 2014
Poruka
9
Kao što ti Vica rekao,,malo zatvori slavinu i to je to,,,i ja sam tako radio,,sada sam stavio dizela pa nemam takvih problema ali ču nači neki mjenjač pa ču si napraviti stroj samo za frezanje
 

jaje

Novi član
Tu od
15 Stu 2012
Poruka
21
Majstori molim vas pomoc,kad palim frezu moram povuci starter 7,8 puta nekad i vise!stavio sam novu svjecicu Ngk i cim povucem starter baca uredno iskru.Imate ideju sta da radim jer ocito nedolazi gorivo! karburator je delorto,a ona mrezica na ulazu u karb je cista.Sta kazete...?
 

Najnoviji postovi

Na vrh