• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

MIO Honda F600/620

matozdenci

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2014
Poruka
1,820
Skini salicu i probaj propiriti dizne te ga ujedno i ocisti mislim na karburator,,,
Ako imas platinsko paljenje obrati paznju na platine i kodenzator!
 

jaje

Novi član
Tu od
15 Stu 2012
Poruka
21
Skinuh casicu i malo kapa gorivo van,dihtung nije bas dobar.jel to moze toliko utjecati na palenje?gdje se nalaze dizne?ja vidim samo plovak.
 

matozdenci

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2014
Poruka
1,820
Diznati je u sredini!!
Naravno da smeta,gorivo brzo izlapi i onda izgubi na "eksplozivnosti" pa zato teze pali.
 

jaje

Novi član
Tu od
15 Stu 2012
Poruka
21
Evo napravi sve kako je receno i karburator ispuhao ,ocistio no i dalje isti problem pali tek od 7.8. Put!kad palim nema nikavih znakova kao da hoce upalit,kasljucanje i sl.
Imate li ideju sta sada da radim?jel netko imao slicni problem?
 

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
Pogledaj jel ti sauh leptir zatvara prvenstveno .Ili ti je previse mali nivo goriva pa tesko povlaci gorivo.Kakav je dihtung izmedju rarburatora i stubline.Postoji mogucnost cak da i ventili propustaju kompresiju pa dosta teze pali. mnogo stvari moze uticati ali se moraju redom pregledati jedna po jedna.
 

jaje

Novi član
Tu od
15 Stu 2012
Poruka
21
Vica,mozete mi reci kako funkcionira sistem sa gorivom,znaci kad otvorim ventil od rezervoara gorivo udje u casicu karburatora.kako ide dalje u motor samo slobodno ili se stvori nekakav tlak koji povuce gorivo u motor kad povucem starter palenja????
 

bubamarac

Član
Tu od
23 Tra 2012
Poruka
746
uguglaj ;venturijeva cijev i znat ćeš otprilike, kad pročitaš, princip povlačenja i raspršivanja goriva / rada karburatora.

Osim venturijeve cijevi u karburatoru imaš još i cijevi/dizne kojima ide odredjena fiksna/nepromjenjiva količina goriva potrebna radu motora na minimumu.-Ler dizna.

Zatim imaš još i ćok, sustav koji obogaćuje smjesu dok se ćok/motor ne ugrije.

Filter zraka, i njegov otpor sudjeluju isto u radu karburatora, tako da svojim otporom pomažu motoru vuć gorivo..

Ovo je najopćenitije, postoje razlike u konstrukciji karburatora za 2T i za 4T motore, tako da 2T imaju sajlu za vuć klizač/regulacijsku iglu
, a 4T imaju membranu kojom vakumom dižu šiber i iglu, (ako ju odredjeni karburator ima)...
I tako..:wink

Za detaljnije,-pitaj detaljnije..
 

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,661
Kad staneš, zatvoriš gorivo i kad bi se htio ugasiti opet otvoriš itd...:icon_e_wink:
Kod starta hladnog motora (povučeš čok), otvoriš gorivo, malo počekaš da se čašica napuni gorivom (ako si kod prethodnog gašenja zatvorio gorivo i pustio da se sam ugasi), onda startaš. :icon_super:
Motor usisava gorivo + zrak (smjesu), ako ima zadovoljavajuću kompresiju. :(envy):
 

jaje

Novi član
Tu od
15 Stu 2012
Poruka
21
Inace ga tak ipalim i gasim kak je brgud rekao.Kompresija? Nije vrag!?To me sad buni,stroj je 2007 godiste,a ja ga koristim max 10 sati godisnje tak da nije bas radio.kad upali radi dobro bez osilacija i trokiranja.no ''ubi ''me ovo palenje!vise se umorim dok ga upalim nego dok frezam!znaci ak o zelim znati kakva je kompresija moram nosit motor do nekog majstora.
 
Posljednje uređivanje:

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
Jaje ja po recima neznam koje je godiste niti koliko je radio motor. Samo mogu reci odredjene stvari koje uticu. Iz rezervoara gorivo pod padom dolazi do iglicastog ventila koji propusta gorivo u lonce karburatora. Nivo u loncetu koliki ce biti zavisi od plovka jer je on taj koji odredjuje pri kojem nivou ce iglica zatvoriti dovod da karburator nebi prelio. Pri dnu karburatora je dizna za gorivo koja je kalibrisana i dalje kroz kanal vodi do venturije. Venturija je najprostije receno suzenje u karburatoru usled koje se pojacava brzina usisanog vazduha na tom mestu pa se upravo tu postavlja i dovodni kanal od dizne i pod vakumom se uvlaci i mesa sa vazduhom i odlazi u motor. To je najprostije sto mogu objasniti. Znaci gorivo neide pod padom ili pritiskom u motor nego samo kontrolisana kolicina..E sad posto se neke masine nekoriste stalno nego povremeno ,zbog praznjenja goriva ili zaostalog loseg goriva moze biti problema. Vecina problema se odnosi posto mnogo aditiva iz goriva kad se osusi u karburatoru napravi problem. Nekad hoce zapusiti diznu , nekad da zablokira plovak ili iglica pa zezaju jedno vreme ili hoce prelivati usled toga. Kod tebe u ovom slucaju bi moglo biti ili da nije stiglo gorivo da napuni lonce ili je prelilo i onda jako tesko pali. Ili ti sauh neispravan pa nemoze smesu odgovarajucu imati za hladan start. Delorto samo znam da je losiji kvalitetom od originalnog keihina. Moja honda je uvek palila ili iz prvog ili drugog puta dok karburator se nije raspao. tj otpalo lonce.Skini kuciste filtera za vazduh i pogledaj kad povuces sauh dal leptir zatvara ulaz na karburatoru. Svaka masina hoce da se koristi i da radi. To upamti , jer moja honda nekad za dan odradi nego tvoja za godinu. Cim stoji ona je zapostavljena i hoce zezati.
 

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,661
Nemoj da te brine kompresija, nju sam spomenuo samo da ti kratko i jasno opišem usis goriva a ne u kontekstu da nema kompresije. Pogotovo što se radi o skoro novom mtk. Najvjerojatnije je problem u krburatoru. Probaj otvoriti gorivo (malo da se napuni čašica) onda zatvori i provjeri da li je čašica puna, nakon toga otvori špinu da vidiš da li gorivo počne curiti odmah nakon otvaranja. Pokušaj zaključiti koliko je potrebno vremena da se čašica napuni, pa onda startaj. Možeš još malo probat zategnuti vijak na leptiru gasa ili malo otpustiti vijak minimuma.:(doh):
 

drazenhonda

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,725
@franjo 78,Šta te konkretno zanima, imam ja katalog djelova i neki servis manual na engleskom, mogu uslikat neki dio pa stavit ovdje.sad tek vidio tvoju poruku.
 

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Danas sam malo ufrezal gnoj,i dosta je tvrda zemlja,al ima vlage.
IMG_20150331_182640.jpg
[/url]
IMG_20150331_182646.jpg
[/url]
 

reCenter

Član
Tu od
2 Srp 2011
Poruka
117
Krenule primpreme za košnju, nabavio novi nož za rotacionu, inače ako nekomu treba imaju ih u Osijeku u miu - oko 120 kn.
E sad skinio stari, pa sam očito pobrko redoljsljed podloški, a ima ih 4. Stegao međutim onaj lončić (zaštita) upire u kućište kosilice pa naravno stvara otpor :(

Jel ima netko da zna kojim redom ide stavljanje noža ili još bolje slika?
Čak sa uvjeren da je slika bila negdje ovdje, al evo već pol sata tražim i ne nalazim.
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,246
Tim podloškama reguliraš visinu košnje, a lončić služi da se nebi trava namatala, ustvari su dva komada gore. Manji i veči. Večeg bi trebalo manjeg staviti ako hočeš da ti viša trava ostaje nakon košnje.
Slož tak da ti taj lončić ne zapinje u kučište. Onda ti je obično jedna pločica odozdo.
 

reCenter

Član
Tu od
2 Srp 2011
Poruka
117
Mda, u međuvremnu složio ponovno. za sad izgleda dobro.

Prvo zvjezdastu podlošku (onu koja ide na osovinicu), preko nje 'šolju' tako da je ista jedno 7-8 mm od kućišta, zatim široku i usku podlošku, one pašu jedna u drugu, a ispod je i ona mala nazubljena podloškica.

Zategao vijak :) na kraju.
 

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Ovo je za jednu visinu...
IMG_20141215_111557.jpg


Ili ovak...
IMAG0224.jpg
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

Najnoviji postovi

Na vrh