• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

MIO Standard 265

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,783
Re: mio honda 265

Modeli 350,400,420,425, 450 imaju drugačije ručke od ovoga na slici, a mjenjač je isti. Mogu se montirati motori od 3 - 5,5 ks.:p:

bubamarac

Član
Tu od
23 Tra 2012
Poruka
745

eto..ako ti freza triba često,i ako ti se isplati,lipo nadješ dobrog strojara,da je rasturi,skroz,da promini sve ležaje,brtve i semerige i da ti ugradi zamjenski motor od 5 konja na nju,imaš zmaja od freze!!!s kojim si miran 10-15 godina!!
trošak cca,200 eura..
isplatit će ti se na platinama kondenzatorima,i dvotaktolu..znam da nisu vrimena ali za tako šta isplati se i kartica peglat...
pozz..

bubamarac

Član
Tu od
23 Tra 2012
Poruka
745

Modeli 350,400,420,425, 450 imaju drugačije ručke od ovoga na slici, a mjenjač je isti. Mogu se montirati motori od 3 - 5,5 ks.:p:
po ovome, izdržala bi i moja getriba i dizelaša onog šta vica kaže da ima 5.5 konja ?moja je model 400..
ionako mi je počela pokazivat mrvu masno po sebi,ulja u njoj ima,nije još panika,ali u idućih godinu dvi,moga bi mu prominit koji semering..pa se mislim da pošaljem tomosa u garažu za rezervu...
ili da negdi nadjem getribu od 620,za sitniji novac,pa da ju renoviram pa na nju dizelaša..jel velika razlika u robusnosti ??

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,783

Dosta velika razlika u robusnosti, manji modeli imaju max. radni zahvat 85 cm, promjer rotora 33 cm. Dok modeli f 600 pa na gore imaju radni zahvat max. čini mi se 110 cm, promjer rotora cca 38 cm s time sa može deblokirati lijevu pogonsku osovinu odnosno desnu, omogućuje puno lakše okretanje.:s:

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400

isti je zahvat F600 oko 85 cm samo su moticice vece. u laksim zemljistima urade se prosirivaci za jos jedan par moticica i onda moze biti ta sirina otprilike od 110. standardno idu po 3 nosaca sa obe strane. mnogo jaci je menjac od F600-620-700. kod nas se moze naci menjaca od f600 ali smo poprilicno daleko.

MarioZg1

Član
Tu od
19 Sij 2015
Poruka
126
Dobio sam pod racun motokultivator MIO standard 265 koji na sebi ima Briggs&Stratton masinu snage 2KS. Teze pali kad je hladna i kompresije je u jednom potezu na hladno 2 bara. Karburator i rezervar su ocisceni, svjecica je nova, iskre ima. Kad je topla pali dobro ali kad je hladna jako tesko. Pretpostavljam da bi kompresija trebala biti veca. Danas skinuo glavu i sve je jako masno i puno cadje od sagorene masnoce tako da vjerujem da su karike dale svoje. Kad sam rastavio sve sam pocistio i pustio ju da radi u vecem gasu i skinuo sam svjecicu i opet je celo klipa puno ulja. Dali je netko imao slicnu dituaciju? Hvala

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
Tu su karike dibidus otisle i treba dobro pregledati ceo sklop .Ventili na ciscenje i slajfanje i mozda posluzi jods. Ali tesko je bar kod nas naci kvalitetne karike za te brigsove

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,746
Mislim da bi moglo biti problema sa nabavkom dijelova. Ne baš čest motor na ovim prostorima.

MarioZg1

Član
Tu od
19 Sij 2015
Poruka
126
Sve zivo na toj Briggs masini sam pocistio i postelao sve zazore i sve i palila je donekle dobro ali nema snage u frezanju tako da sam odserafio ona 4 vijka sto je drze i skinuo ju. Lijepo sam kupio novu kinesku "Möller" masinu od 6,5KS i danas ju stavio. Sve pase vise manje na seraf osim remenice koja je na Briggsu fi 16 a na ovoj je fi 19 ali i to ce do kraja dana biti rjeseno. Navodno su ove masine odlicne uz tedovito ciscenje filtera i mjenjanje ulja. Vidjet cemo.

Sa tom masinom sad to vec lici na pravi stroj. Veceras se nadam da cu imati remenicu kod sebe i jos moram rijesit hvatiste sajle i to je to.

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
Sa tom masinom ce biti drasticna razlika u radu jer snage ima u izobilju. Jedino sto ce ti trebati veci remen i moras kvacilo doradjivati da znas. Remenicu si cak mogao i vecu precnikom malo napraviti jer je bolje iskoriscenje tolikog motora.To ti je vrlo pametan potez iako to mnogi negoduju pa zato i necu da pretenziram na tome ali brigs motor se neisplati remontovati

MarioZg1

Član
Tu od
19 Sij 2015
Poruka
126
Remenica ide orginal zasad ali nije iskljuceno da ce se eksperimentirati. Zasto mislis da ce mi biti remen kratak? Razmak medju osovinama mi je veci manje od jednog cm a kupio sam bio novi Conti remen koji je bio 1cm dulji od originalnog. Zasto bi kvacilo trebalo doradu?

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
Ako je toliko mala razlika onda ce i pasovati kvacilo. Sve zavisi od raspona izmedju remenica jer kad je duzi razmak ima dodatne problematike. Za 1cm nebi trebalo biti problema i to regulisi na grubo pomeranjem motora napred nazad prvo.

MarioZg1

Član
Tu od
19 Sij 2015
Poruka
126
Evo maloprije slozena. Remenica mi je izbusena na 18,98mm a osovina je 19,04 pa sam to morao malo jos dobit. Slozen i prihvat sajle tako da orginal pase. Jedino mi je masina dosta blizu mjenjacu (2-3mm) ali sve je stegnuto tako da nema to kuda.

Stavljena remenica i kajla

Prihvat sajle

Masina vs. mjenjac

Razmak medju centrima remenica je malo manje od 29cm a prije je bilo 28.

To je to. Sutra ulit ulje i paljenje i proba.

Vrbno

Član
Tu od
1 Ožu 2014
Poruka
84
Potreban mi je karburator za brigss motor na frezi 265 pa molim ako tko ima za preporučiti.

MARIETO88

Član
Tu od
22 Lis 2013
Poruka
349
Jel imas kakvi problema, posto je motor jaci za 3 puta?

Poslano sa mog GT-I9300 koristeći Tapatalk

MARIETO88

Član
Tu od
22 Lis 2013
Poruka
349
Zna se dogoditi da kvačilo kraće traje, ipak je veča sila tj. moment?!

Poslano sa mog GT-I9300 koristeći Tapatalk

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,710
Ovdje ti je spojka riješena napinjanjem remena. Ta 17-tica može prenesti puno više torture nego taj motor može dati.
Osim toga, motor nemože dati više nego kaj motike mogu predati zemlji. Da je prošitil motike 3 puta, mogli bi razgovarati o problemu. Ovak nemremo, jer problem neće biti.

MarioZg1

Član
Tu od
19 Sij 2015
Poruka
126
Nema nikakvih problema. Stroj vrti ko mutav i planiram nabaviti jos i duze sesterokutne osovine za jos jedan red nozeva a i krace tako da mogu u redove. Na mjenjacu je sastrane ukucan broj 420 tako da je to od njega mjenjac. Mislim da je to sve vise manje isto osim ovih velikih 600/620 koji imaju duzi mjenjac i vjerojatno su "jaci" unutra. Ja to nisam nikad rastavljao tako da neznam. Mozda ima netko tko zna pa nek napise.

Najnoviji postovi

Na vrh