Ne znam stvarno kaj bi moglo bit, reci namTaj detalj je nebitan, to bi igralo da su noževi na pogonskoj osovini, ali pošto nisu onda je to O bodova!
Da vam malo pomognem radi se o dva detalja koja su vidljiva na slici.
Jedan može utjecati na rad mtk, dok drugi ne (ali vizualno da ).
Ne znam koji je motor na tvojoj 360 na mojoj 350 je Umo 06 motor s tim da je moja dobro radila i imala snage tak da bi to trebalo pogledati i popraviti da opet radi kak treba.To i mene muči na 360, ja planiram kupiti onaj jeftinjara zamjenski motor 4T, navodno 6,5 ks. Za par sata na godinu meni bude dobro.
Hvala na odgovoru.Predpostavljam da za mjerenje kompresije trebam majstoru odnest da to izmjeri??.Kaj se tiče auspuha mogu ga probat očistiti.Inače nisam Mehaničar zanima me ako je stvar u semerinzima ili karikama kak ste naveli dali se to može popraviti u ručnoj radinosti ili da odnesem kod nekog majstora.Zaboravih spomenuti da se ler gas nemre pogoditi prije nekoliko godina mi je jedan majstor rekel da su štangice u frgazeru potrgane.Pozdrav!
Mogu biti poderane karike na klipu pa propuštaju kompresiju, pogotovo kad je cilindar zagrijan. Poželjno bi bilo izmjeriti kompresiju - normalno ne bi smjela biti ispod 6,5. Drugi uzrok bi mogli biti semerinzi na radilici, pogotovo onaj do reduktora. Ako je on, rezultat je suh reduktor bez ulja jer ga povuče u cilindar i potroši. Dok je glava bila skinuta trebalo je na cilindru pogledati jel pri vrhu ima "zub" poderanosti i koliki je. To bi bio treći uzrok i taj je za popravak najskuplji. Ima još jedna banalna stvar - zaštopan auspuh ili ispušni otvor na cilindru prigušen sa gareži. To se može donekle čuti i po tišem prigušenom zvuku iz auspuha. Ponekad zna biti prolaz od jedva nekoliko milimetara koliko ima gareži. Treba skinuti auspuh i pogledati u cilindar da se to provjeri. To govorim iz vlastitog bogatog iskustva sa takvim motorima.