Jel znate di se daju nabaviti ti dijelovi na području Zagreba?Lufta nema lijevo i desno samo nutra i van.Možda radi tog lufta nije bilo ulja u redukotru ak je možda koji semering otišel.Nisam to nikad rastavljal tak da nisam siguran kaj bi sve trebalo pa pitam čisto da se orijentiram od kud krenuti i kolko bi me ta igranka koštala i dal se to sve skupa isplati?Ima dijelova. Ja mislim da je malo lufta unutra-van u redu, samo ne smije biti lufta lijevo-desno.
Pogonska remenica koja malo "šeta" nutra van, ti je za sad najmanja briga.Pozdrav svima na Forumu.Imam pitanje u svezi motora Umo 6.(ispričavam se ako tema nije na svom mjestu).Radi se o tome da je to motor koji se nalazi na kopačici Mio 350.Taj motor nema pravu snagu kao što je imao prije i kad se ugrije više ga ne mogu upaliti dok se ne ohladi.Prijetio sam da na pogonskoj remenici tamo gdje je reduktor ta remenica ima "lufta" tj.pomiče se malo nutra i van.U samom reduktoru nije bilo ulja pa je nadolijano novo ali zbog nedostatka vremena nije mašina paljena.Zanima me po vašem mišljenju u čemu bi bio problem i dali se to isplati popravljati i na kraju koliko bi to koštalo odprilike ako uopće još ima dijelova za tu mašinu.Hvala unaprijed svima.
Moguče da sam ja krivo shvatil, najsigurnije se za magnet primitiMislim da je rekao da osovina od reduktora ima malo lufta, a ne radilica, što se tiče karburatora ja bih kupio polovnog za malo novca pa ga cijelog počistio umjesto novog.
MUHA, piše o pogonskoj remenici, a ona je na reduktoru i za sad mu to za snagu zaista nije bitno. Zeza ga nedostatak snage motora UMO 6 i da mu ne pali dok se zagrije.Pozdrav svima na Forumu.Imam pitanje u svezi motora Umo 6.(ispričavam se ako tema nije na svom mjestu).Radi se o tome da je to motor koji se nalazi na kopačici Mio 350.Taj motor nema pravu snagu kao što je imao prije i kad se ugrije više ga ne mogu upaliti dok se ne ohladi.Prijetio sam da na pogonskoj remenici tamo gdje je reduktor ta remenica ima "lufta" tj.pomiče se malo nutra i van.U samom reduktoru nije bilo ulja pa je nadolijano novo ali zbog nedostatka vremena nije mašina paljena.Zanima me po vašem mišljenju u čemu bi bio problem i dali se to isplati popravljati i na kraju koliko bi to koštalo odprilike ako uopće još ima dijelova za tu mašinu.Hvala unaprijed svima.
Uglavnom nemaš dobar karburator, nego razlokani.Slažem se, ali stvar je i u cijeni. Mogu kupiti neki jadni motor za 200-300kn s tim karburatorom, počistiti ga, i imam dobar karburator a još imam i dijelove od motora.