• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

MIO Standard 350

ZKL

Član
Tu od
17 Ožu 2022
Poruka
106
Ne nebude taj radapciger skinul remenicu nego magnet od paljenja.
Za remenicu su ti dobra dva šarafcigera, ili čekić pol kile, ili dvokraki radapciger.
Nemojmo pretjerivati s glupostima i iči u krajnost, počnimo misliti i funkcionirati, rat je moraš preživjeti, nema mobitela, laptopa, tableta, savjetnika, a moraš napraviti posao.
Kako ono vikne Mamić, ajmoooo 😨 :eek: :devilish: :hahah:
Hvala na odgovoru Plus.Znači tu radi sila puta krak ;) bolje da ja ipak pitam neg da brzam i silim pa da nekaj potržem pa mislim da bi onda napravil lepi posel.More Mamić vikati ajmooooo on ne moram misliti kak bu popravil kopačicu :ppozdrav:

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Pred nekih dvadesetak dana došao je čovjek kod mene pk neke dijelove za Mio 350. Kaže nabavio sam tu kopačicu koje je jako malo radila i sad bi je malo sredio za neke manje poslove. Ok i ako nešto zapne zovem te. I tako zovne me da je ne mogu dobiti da radi kako spada, a dovezite je .
Motor je upalio od prve ali nije primao gas , tek kad sam mu skinuo gumenu poveznicu za zrak onda je primio pun gas.
Najprije sam išao u kontrolu karburatora i naišao na zanimljivo rješenje (da bi motor mogao raditi bez redukcije zraka) netko je proširio donju diznu (koja je inače 80) i kao takva je propuštala veću količinu goriva tako da je motor primao gas samo bez redukcije.

Rasturio ga i motor je u banani, škarigo zgoreno na sve kraje, okrenuta čaura klipnjače, luft radilice, termo grupa istrošena, ono baš.

Imao sam jedan motor u rezervi i namontirao ga gore.

Malo modificirani nosač filtra, tako da se je malo odmaknuo od rezervara i bolje je.

Remen dimenzija 13x900 La dobro se je uklopio.:cool:

dekimaxi

Novi član
Tu od
17 Svi 2023
Poruka
5
Pozdrav forumu . Imam Mio 350 i imam problem što mi curi ulje menjača na izlaznom vratilu. Motor je tomos a menjač hondin . Dali mi odgovara simering izlaznog vratila od mio 400 činimi se da su menjači isti. Molim nekoga s foruma ko se više razume da mi odgovori dali odgovaraju dimenzije simeringa sa f 400 na f350 mio standard .

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Da, mjenjači su isti na oba navedena modela pa tako i semerinzi osovine praznog hoda. Ali je moguće da nije problem semering da slini ulje na osovini praznog hoda.
Prvo i osnovno je da se u mjenjaču koristi odgovarajuće ulje, ako se koristi neadekvatno ulje za taj mjenjač (a to je hipenol 90) onda se može manifestirati slinjenje ulja. Hipenol se u mjenjaču zapijeni i više se diže u gornji dio m mjenjača pa tako malo slini. Osovina praznog hoda je za zericu viša od potrebnog nivo ulja.
Drugi razlog bi mogao biti začepljen odušak na mjenjaču .

A i bolje da malo slini tu , to znači da ga ima dovoljno!:hahah: :coffee:

dekimaxi

Novi član
Tu od
17 Svi 2023
Poruka
5
Da sve je to uredu dosipao sam ulje 90 ali vidljivo je da ulje iscuri na osovini dok freza miruje stoji u mestu i iscuri gotovo sve znači neslini nego baš iscuri sve dok miruje . Pa sam pomislio da su semerinzi ali nije još otvaran jer nisam siguran dali odgovaraju simerinzi za f400 koje mogu da kupim u radnji dok prodavac tvrdi da mi neće odgovarati dimenzije semeringa za f350 . Mada kad gledam izgled jednog i drugog izgledaju mi isto razlika je samo u motorima .

Posljednje uređivanje od moderatora:

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Pošto si novi član , pokušaj izbjegavati citirati prethodni post, da ti to ne postane navika, kako tebi tako i ostalim članovima. Kolega @brgud ,na nama je da upozoravamo članove na nepravilnosti,ne otimaj nam kruh. Hvala

A ha, znači ulje ti doslovno iscuri na pogonskoj (izlaznoj) osovini, iako je NE adekvatno!😖

Posljednje uređivanje od moderatora:

dekimaxi

Novi član
Tu od
17 Svi 2023
Poruka
5
Dobro hvala na odgovoru pokušaću sa hipenol 90 ali mislim da sa tim neću rešiti problem . Mislim da je svakako problem u simerinzima jer je i drugo ulje dok je hladno gusto da bi tako iscurilo dok freza stoji . Mislim da je logično .

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Ma možeš pokušati i mix. uljem , a pogotovo sa navedenim uljem i tako nećeš spriječiti curenje ulja.
Hipenol 90 NE ide i taj mjenjač, ustvari može ići ,ali nema potrebe za tim .

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Zar je problem izvaditi semering i nabaviti po uzorku..?
Osim toga takve stvari se ne kupuju kao rezervni dijelovi jer su uglavnom skuplji

dekimaxi

Novi član
Tu od
17 Svi 2023
Poruka
5
Ali moj problem nije bilo ulje nego dali mi odgovara veličina fi simeringa od f400 za f350 . Samo to , tražio sam pomoć izneo problem i nepravim se pametan .

Da ali nisam majstor tako da će to raditi neki majstor ali bi bilo dobro da kad ga već rastavi da može i da ga sastavi sa novim simerinzima a ne da ostane rastavljen dok nenađem odgovarajući deo a možda i nema odgovarajućeg u prodavnicama .

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Tu se znači radi o puštanju ulja na pogonskoj osovini. I da , te brtve su iste na F 400 i Mio 350. Ako se kupuju kao originalni dio onda je to obično pod nazivom vodena brtva, koja je naravno skuplja. A ta vodena brtva se sastoji od gumiranog prstena unutar kojega su dva semeringa dim. 25x42 X7 a može biti i samo jedan 25x42 x 13 itd....

A što da vam drobim o tome, evo neki lik je snimo video o tome, pa si pogledajte. :cool:

dekimaxi

Novi član
Tu od
17 Svi 2023
Poruka
5
Puno hvala Brgude . Konačno prava pomoć nekog pravog čoveka. Sve pohvale za ljudinu !

ZKL

Član
Tu od
17 Ožu 2022
Poruka
106
Pozdrav svima. Na Mio 350 sa umo 6 motorom radio sam remont motora(inače nisam mehaničar).Zamjena svih ležajeva i semeringa,brušenje cilindra na 42,5 i novi klip i karike,novi kondenzator,platine i bobina.Nakon remonta mašina pod opterećenjem tj.kad kopam s njom nema punu snagu i nakon nekog vremena se ugasi jer nema snage.Zanima me dali imate kakve indicije zašto se to događa.Rasplinjač sam probao ispuhati kompresorom,tad je malo bolje primala gas pa opet po starom, ne znam ga podesiti pa sad nisam siguran dali je u njemu problem ili u nečem drugom.Hvala unaprijed

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Dao si barem za mene premalo korisnih informacija.
Da li si provjerio kompresiju poslije sastavljanja motora? Da li znaš podesiti paljenje?
Čemu nova bobina, platine itd.? Ja nakon svih proteklih ljeta imam istu bobinu, platine i fergazer, iz kojeg čak curi gorivo radi iglice i plovka, ali ak ga kresnem on ima puni šus...

ZKL

Član
Tu od
17 Ožu 2022
Poruka
106
Nisam provjeril kompresiju poslije sastavljanja motora.Za paljenje sam pital jednog meštra koji mi je objasnil kak se to radi(iskreno već sam i zaboravil).Nova bobina je stavljana jer je na staroj iskrilo tj gubilo struju pa sam onda promjenil platine,kondenzator i bobinu tak da je to novo.Kaj se tiče paljenja ona upali to nije problem i radi kak tak dok nije pod opeterćenjem,kad krenem kopati onda nema snage tj.ima ko da radim sa slabim gasom a danas mi je i crkla više puta.

VikendSeljacina

Aktivni član
Tu od
4 Ruj 2010
Poruka
235
Kako je umač radio prije remonta?
Koji je bio razlog remonta?
CIlindar je obrađen prema klipu?
Kolika je tolerancija?

Posljednje uređivanje:

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Koji si semering montirao na bloku - radilicu prema raduktoru? I kako si ga okrenuo?

ZKL

Član
Tu od
17 Ožu 2022
Poruka
106
Razlog popravka je taj da nije imala snage i kad se zagrijala više nije palila.
Semering na bloku tj radilice Corteco 17 35 8 a na izlazu reduktora gdje dolazi remenica 20 42 7
Semering na strani reduktora tj onaj koji izlazi iz mašine prema reduktoru okrenut je prema van da ulje iz reduktora ne ide u mašinu tak je barem bilo složeno kad sam raskopat.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Pogledaj moj post br 322, na slici gdje je prikazan karburator, da li imaš takav karb. ? I d a li imaš polugicu iz poklopca cilindra?

Najnoviji postovi

Na vrh