Ova priča je počela sad već pred petnaest mjeseci i od te priče nema ništa, ustvari ima ali samo pričam ti priču za O bodova.
Ta kopačica je stara najmanje 35 godina i kao takva ja ostala na životu koliko - toliko. Taj motor umo 06-33 može optimalno 2 KS snage i to kad je bio nov, to je pre - pre malo snage za tu kopačicu. Problemi su počeli jako davno i to cca nakon prvih par godina korištenja i to na samom karburatoru. Kako - zašto? Zbog 3 kapi ulja godišnje na spiralnu oprugu karburatora. Naime ta opruga j e jako bitna u funkciji doziranja gasa i isto tako u reguliranju gasa. Zbog Ne podmazivanja te sitne opruge, opruga se zajede u osovinu leptira gasa i oslabi pa kao takva više ne može vršiti svoju funkciju. To se manifestira tako da motor sve manje reproducira snagu. Prvi korak da se to poboljša je eliminacija ragulatora gasa, umjesto kapi ulja. Samom tom intervencijom se postigne da motor može dati min. potrebnu snagu za pokretanje kopačice. Čim ste eliminirali regulator gasa postigli ste jedno na štetu drugog a to je lazlohana osovina leptira gasa i sam leptir (koji poprimi jajasti oblik) i kao takav više može se namijestiti min. To vidimo iz priloženog , vijak za štelenje smjese min. ja razlohan i zavrnut do kraja. Jer je falširao na osovini i leptiru. Znači da je taj karburator uništen jako davno. Ove zadnje intevencije i ne bi puno komentirao osim da na karburatoru fali najmanje (pola dijelova) ono što se vidi na slikama.
A regulator gasa i se ne uopće spominje u svim dosadašnjim komentarima, to je nešto kao Looh Nes, ali nitko ga nije vidio ni spominjao, ma da , to je nebitno.
Ovdje imamo još jednoga Looh a , a to je karburator, ma da imaš novi za kupiti, a nitko ga nije vidio.
Odmah na početku ove priče ti je kolega
@plus skrenuo pažnju na karburator . Uzaludno je raditi sve ostalo na motoru , ako po segmentima koji nisu oupće upotrebljivi. Ulje u reduktoru je valjda bilo kad je sve to bilo novo?
Pitanje zašto si išao na obradu cilindra na 42,5, pa zato jer na tom motoru ne postoji cilindar koji bi mogao ići još na standardne faše, ako vi znate da postoji kao Loohhhh. Pod velikim je upitnikom radilica????
Mogao bi se naći koji , ali pod uvjetom da je svo vrijeme svog postojanja boravio u vitrini! 😁
U temi o Mio 300, nedavno sam stavio sliku karburatora (rastavljenoga u skoro sve proste faktore) , tako da si možete vidjeti što ima, što nema i ča fali!