Nema problema, i drugi put ako bu zatrebalo.Isto tako iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim kolegi @MUHA koji je svojim savjetima pomogao meni laiku da taj motor kompletno presložim.
Ovo mene sad zbunjuje, motor proradi punim gasom i ima snage kopati tek dok mu se skine filter za zrak. Pa što je s filterom, da li je totalno zabetoniran, zaštopan, si ga probao rastaviti i očistiti iznutra sve njegove sastavne dijelove?2.Prima gas negdje do pola a kad krenem kopati radi kao i prije na slabom gasu, tek kad skinem filter zraka onda ima snage i kopa.
Ako bi mogao malo pojasniti napisano.sljedeća:1.
motor na manjim okretajima lijepo radi i mirnije radi nego prije servisa karburatora jedino kad skroz oduzmemo gas na sajli radi u tzv. Mrtvom leru moram ju ugasiti na žicu. Kak da to poštelalm nisam htio čačkati po karburatoru jer je poštelan
Pod Mrtvi ler sam mislio da mašina radi na malim okretajima samo kaj ne krepa znači kad je ručica gasa skroz na minimumu ne znam kak da drugačije objasnim vjerujem da ste me shvatili. Zaboravil sam još reći da kad je na leru i kad joj dodam gas malo kasni sa odazivom gasa kad je filter gore. Filter je od nje original bar bi trebal biti. Malo je u gipsu al kaj da radim. Probal sam skinuti kučište od ulja(onaj mali spremnik) pa kasnije i sito dok je radila al opet isto dobi snagu kad skinem sve skupa s crijevom .Evo na brzinu sam našao nekoliko filtera kojim sa susrećem na razno raznim Tomos umo motorima za razne namjene. Za pretpostaviti je da montirao neki od ovakvih filtera. Ali pretpostavka je majka svi zajeba.
View attachment 71686
Ili recimo neki ovakav.
View attachment 71687