Poštovani,
to za ponude je vaš cijenjeni konzultant u potpunosti u pravu, ali za mjeru 4.1.1. Sudjelovao sam u natječaju za tu mjeru pa znam. Ali u mjeri 6.3.1. se ne šalju u Prijavi na natječaj nikakve ponude, a iste se ne spominju niti u podnošenju Zahtjeva za isplatu druge rate. Malverzacije se ne mogu izbjeći čim je omogućena nabava polovnih stvari, i osobno sam protiv toga, nek povećaju iznos potpore na 20000€ i dozvole kupnju samo novih stvari. Ja osobno kupujem sve novo, i naravno da ću platiti virmanski jer mi ne pada napamet sjesti u kombi i vozat se okolo sa 135000 kn u džepu, iako mogu platiti gotovinom jer je ista cijena, ali u tom slučaju prodavatelj mora nositi te iste novce u banku i položiti novce na svoj račun u ime kupca. Dakle opet nema malverzacija. Nisam išao u mjeri 4.1.1. sa konzultantom, projekt mi je ocijenjen pozitivno ali nisam prošao zbog nedostatka sredstava, nisam ni sad išao sa konzultantom pa sam prošao zbog povećanja alokacije, ne bi meni konzultant donio više bodova u oba natječaja. Nisu prijava i poslovni plan neki bauk, ali u potpunosti razumijem ljude koji se ne žele zamarat s ničim već plaćaju konzultante. Pa ako taj konzultant kaže da je nešto tako, onda mu se i vjeruje da je to tako jer tako kaže konzultant kojeg plaćaš, a ne zato što to piše u Pravilniku ili Natječaju. Treba samo čitat.
Pozdrav