• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

mlin na kamen

josip77

Iskusan lik
Tu od
4 Stu 2022
Poruka
435
evo da se malo nadovežen,kupio sam sličan mlin ,dugo ga nisam sastavio,isto je kamen sa segmentima u betonu s metalnim obručem,ima sličnosti s ovim na slici....ne razumim se u kamene,ali testira sam i super radi.....uz mlin sam dobio i kutiju ,nisam siguran šta radi(vlasnice nije bilo)iz mlina ide brašno u kutiju,unutra kao par stepenica koje pokreće motor(rotiraju),vrhovi stepenica imaju nazubljen metal,neke daske su propale pa nisam testira,jel to za odvajanje mekinja ili?

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,060
Na zadnje 2 slike je novi kamen, bez pukotina i oštećenja
Veličina kamena se ne gleda tako kako si ti prezentovao veći i manji, kamen melje prema pritisku po 1cm2, i moj i tvoj kamen ima približno isti površinski pritisak. Ima istu težinu na taj cm,. Kod tvog veći kamen više površine više žita.
Na prvoj slici je stari kamen koji je lošeg kvaliteta. Pun sitnih rupica to nesije da bude niti sevto naknadno možr događati. Znači loš kvalitet. Na slici novi kamen si pogrešno obradio. To ti ja kažem a ti radi kako želiš. Kanali neidu do ruba kamana, iznutra prama vani i prije kraja nestaju.
Možeš misliti o meni kako hoćeš. Kao dečac sam održavao kamenje u nekoliko mlonova, bar desetak kostajničkih, svi su imali taj tvrdi bez rupica kamen. Nigdje i niko nije imao potrebu za bilo kojim sredstvom da ga zalijeva. I o tom neznam ništa jer to nije bilo potrebno za ovo kamenje. Da svi kameni su rađeni iz segmenata, ovaj koji mi posjedujemo nemoguće je bilo izbušiti ručno bez savremenih dijamantskih alata.
O klepanju kamena imam svoje mišljenje i svoju teoriju koja se prektično pokazala kao odlična.

Najnoviji postovi

Na vrh