• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator Benassi

rudamaca

Aktivni član
Tu od
6 Ruj 2007
Poruka
505
Prekidac koji gasi motor ak pustiš blokadu na ručki, u katalogu postoji i jedan i drugi ali je glupo nacrtan i označen

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,801
Kako to "ako pustiš blokadu na ručki"?
A na ručkama ima samo ručicu za gas?:unsure:

rudamaca

Aktivni član
Tu od
6 Ruj 2007
Poruka
505
Ima gas na jednoj ručki i ja sam viđal samo takve, a po katalogu djelova izgleda ima i verzija da blokadom na drugoj ručki koja gasi motor.Svojedobno sam ma jednm talijanskom forumu tažil nekakvu dokumentaciju jer bl55 i bl75 izgledaju isto i tam je baš bila spomenuta zaštita za hod natrag na ručki kod modela bl75.

Treba ga prešaltati po brzinama i probati prekidač unimerom.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,801
Da po katalogu prikazuje dvije varijante blokada na ručkama, jedna mehanička i druga za gašenje motora. Ali dole na mjenjaču gdje dolazi indikator (u katalogu nije prikazan).
Vidio sam samo jedan primjerak u živo i taj je imao samo ručicu gasa na desnoj ručki, dok taj indikator na mjenjaču (ne sjećam se ) da li ga je uopće bilo.

Tako da to što je u katalogu nikad nije zaživjelo u praksi, barem što sam ja vidio u živo i na netu.
Taj indikator koji je na mjenjaču kod kolege # Papčina nema nikakve veze da ga se nešto ispituje sa unimerom , ako nije spojen sa ostalim elementima koji bi funkcionirali kao "blokada" tj. gašenje motora. :coffee:

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,801
Ne , jer stoji naopako. A što mu je ono bijelo dole?😖

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,801
A to🥺. Ako šesterokut za noževe je 20 mm onda bi mogao biti od nekog starijeg modela Benassija.
BL 75 i Benassi 55 imaju šesterokut 20 mm. Tako da im je to identično.😒

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,801
Da li je netko se susretao sa ovakvim Benassijem ili ga možda ima. Da malo opiše kakav je to stroj, da li ima brzine i kolike, koja mu je približna snaga?😆
IMG-20240211-WA0004.jpg
IMG-20240211-WA0002.jpg IMG-20240211-WA0005.jpg

Loky37

Novi član
Tu od
21 Ožu 2024
Poruka
1
Da li možda netko zna koje su dimenzije remena na kopačici benassi bl35?? Kupio polovnu, ali nema pogonski remen za naprijed

dkalat

Novi član
Tu od
20 Velj 2022
Poruka
25
Pozdrav radi se o benassi rl304 10ks dizel zanima me dali na izlaznom vratilu (gdje nailazi točak) imaju neki semerinzi ili gumice i jel to puno problematično za zamjeniti? Tu mi pušta ulje iz getribe ako se ne varam....

Najnoviji postovi

Na vrh