• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

motokultivator honda

L

LIMA

Guest
Re: motokultivator

PetullaRZ kaže:
Lima ne bi volio biti u tvojoj koži kada se boriš sa tom mrcinom od motokultivatora. Zar ne postoji kakva mogućnost da radiš sa tomo vinkovićem ili nekim drugim manjim traktorom jer ovako ćem se polomiti. Sorry, ali težak ti je kruh naš svagdanji.
Tomeka već sanjam po noći. :D I sljedeća investicija mi je upravo to. Samo, sad sam si malo kratak financijski. :cry: pa mi ne gine još jedna sezona hrvanja. Al ima to i svojih prednosti, uštedim na teretani!

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076

Seljačić ne bi ti znao odgovoriti na to. Jer iskreno rečeno nije mi jasno opće kako radi taj stroj. Ako si primjetio on zelenu masu preokrene a krumpir izbaci gore na površinu. Kao da sve skupa zarotira, jedino mu malo folija bježi, ali s obzirom koliko košta stroj i vadilica zanemarljivo. Pretpstavljam da je ta folija biorazgradiva i da ne škodi u usjevu. Youku ti je njihov youtube ima jako dobrih linkova, samo je spor i trebaš puno vremena za istražiti. A ti imaš neki mali traktor ili?

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154

Kontam kaže:
Seljačić ne bi ti znao odgovoriti na to. Jer iskreno rečeno nije mi jasno opće kako radi taj stroj. Ako si primjetio on zelenu masu preokrene a krumpir izbaci gore na površinu. Kao da sve skupa zarotira, jedino mu malo folija bježi, ali s obzirom koliko košta stroj i vadilica zanemarljivo. Pretpstavljam da je ta folija biorazgradiva i da ne škodi u usjevu. Youku ti je njihov youtube ima jako dobrih linkova, samo je spor i trebaš puno vremena za istražiti. A ti imaš neki mali traktor ili?

ja imam same solaris 35 ks i uvijek sam u potrazi za priključcima koje moj same može vući i raditi sa njima jer leđima se više nemože.

moraću malo ići po sajmovima da vidim šta se nudi...

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076

Ima bivši AG Cret u Cretu kod Bizovca, oni ti rade priključke za male i velike traktore. Imaš i inox metali u Osijeku, daš im nacrt oni ti to naprave i izdaju r1 račun, nisu skupi.

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154

Kontam kaže:
Ima bivši AG Cret u Cretu kod Bizovca, oni ti rade priključke za male i velike traktore. Imaš i inox metali u Osijeku, daš im nacrt oni ti to naprave i izdaju r1 račun, nisu skupi.

jel to ovo za ag cret: http://www.portir.com/croatia-poslovni- ... zovac.html

koliko vidim nemaju svoj portal??

ovi već imaju ali ja nemam pojma kako bi recimo vadilica za krompir ili za luk trebala izgledati da meni odgovara.možda ako negdje "ukradem" slike pa prema tome uradim nacrt. da bar znam sa auto cad raditi to bi bilo bolje

http://www.inox-metali.hr/html/o_nama.html

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,086

imam jedno pitanjce imam hondu staru 27 godina i imam prikolicu za nju i za sada je ok ali neznam do kada ce radit pa me zanimalo dali mi se isplati mjenjat motor ili ne jer planiram ulogata u nju kao np kupit neke priključke i to a model je f400 takvi se vise ni ne proizvode i neznam koji motor ima niti snagu motora nista a imam je več 15 godina :p :p :p :p

PetullaRZ

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
852

Krumpironja kaže:
imam jedno pitanjce imam hondu staru 27 godina i imam prikolicu za nju i za sada je ok ali neznam do kada ce radit pa me zanimalo dali mi se isplati mjenjat motor ili ne jer planiram ulogata u nju kao np kupit neke priključke i to a model je f400 takvi se vise ni ne proizvode i neznam koji motor ima niti snagu motora nista a imam je več 15 godina :p :p :p :p
Ja imam Valpadanu dizelku 8ks staru 31 god(starci su je kupili u Trstu) i lani sam napravio generalku na njoj za 3.000kn i nebi je mjenjao ni za kakav novi stroj jer imam sve priključke za nju (prikolica, freza šira i uža, plug, pumpa za prskanje). nakon generalke trajati će još toliko.

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,086

e da lako kada imas para ja imam 14 godina di da ja nađem toliko para stari neda ni za ljek ovo je moj stroj ja se brinem o njemu i ja ga održavam moram kupit kosilicu jer mi ruke odpadnu dok kosim s onom stilovom ručnom ali nemogu se žalit jer on mi donese puno para kada nekome frezaš neš voziš.Ali mislim da ču jos duže vrijeme sanjat kosilicu za nju. :( :(

bruno

Novi član
Tu od
28 Lip 2010
Poruka
6

Pozdrav,
novi na forumu, i zanima me s obzirom da ( kako mi se ćini ) ste znalci, jedna stvar.
Naime kada s svojim frezicama, motokultivatorima orete, da li orete s gasom do daske ili malo manje. Dalje koju vrstu motornog ulja koristite za podmazivanje mašine ( ono što preporučuje proizvođać ili pak vi sami. ).
Hvala

PetullaRZ

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
852

bruno kaže:
Pozdrav,
novi na forumu, i zanima me s obzirom da ( kako mi se ćini ) ste znalci, jedna stvar.
Naime kada s svojim frezicama, motokultivatorima orete, da li orete s gasom do daske ili malo manje. Dalje koju vrstu motornog ulja koristite za podmazivanje mašine ( ono što preporučuje proizvođać ili pak vi sami. ).
Hvala
Dugo nisam orao sa motokultivatorom( vinograd) ali koliko se sjećam nisam orao pod punim gasom. U stvari ovisilo je o debljini brazde jer moj je jednobrazni plug pomični i poluokretni (kosina pluga) ali nikad pod punim gasom(jedino frezanje). Što se ulja tiče freza je stara i nedavno napravljena generalka i koristim INA ulje za dizelke čini mi se Super 3 ili 5. Kad jednom promjeniš ulje važno je da nadoljevaš isto ulje(ako je potrebno).

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,495

Orati je puno lakše motoru nego vrtiti frezu. Netreba ti puni gas, osim ako to ne želiš. Ne škodi, samo motor radi u manje ekonomičnom području - dakle, trošiš gorivo bez veze...

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
krompira.jpg

Kako si dobro usnajpao ;)

ovo meni neizgleda loše......al kako radi na hondi, to nisam nikada vidio, u standardu ih više neprave, koliko znam......jedino naći nešto polovno.....

e sada.....krumpir sam vadio sa hondom, ali sa onim prugom, što nema punu dasku nego rešetkastu......točkovi željezni s tegovima, remen na sporom hodu (na motoru manja remenica) i 1 brzina......ide onako, kada je zemlja vlažnija, kao ove godine što je bilo, ali se točkovi ukapaju, a kada je suha zemlja, onda teže vuče......al to je iskustvo s plugom, koji manje zemlje hvata od te vadilice, tako da mislim da bi s njom još teže išlo......

susjed npr sa f620 ore, sa okretačem......dobro se napati s njom,a dubina možda pedalj......

uglavnom, hoću reci, da ta honda f620 nije loš stroj, al za manje radove, npr prijevoz manjeg tereta i idealna tamo gdje se nemože ući s traktorom......i u frezanju s kopačicama je po meni dobra, vučna freza mi se nesviđa, jer kada dođe na tvrđe, tamo gdje nije orano, onda noževi uhvate i ode honda......

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482

moj prijedlog je novi motor.......serije GX

jer dok napraviš generalku skoro isto se dođe razlika možda 500-700kn, a novi motori su puno moderniji u odnosu na stare,i manje troše goriva......

cjena oko 3500-4000kn, preporučio sam jednom čovjeku i dan danas mi zahvaljuje što je kupio novi motor, jer ima i lakši start, te indikator za ulje, pa ako ostane bez ulja do određene granice, samo se ugasi.....što je velika prednost.....a stavio je na f400

a novi dizel motor se dobije za 3000kuna, kopija yanmar-a sa honda f606d

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433

kolko sam shvatio, to je stroj koji služi za razbijanje i niveliranje gornjeg plitkog sloja zemlje koje se zatim zatravljuje. to ti je ko ono završno grabljanje terena...valjda
http://www.youtube.com/watch?v=_1h4kGCDKcE

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
hidromotor, mi je tu velika zanimljivost.....jer treba imati snage da ga pokrene.....to je ipak 8-9ks......nisam to još vidio ugrađeno na motokultivatorima.......

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
A, čuj. Je malo i nije, sve zavisi šta pokreće hidromotor...

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
šetam danas karlovačkim baumaxx-om i naletim na zanimljivi priključak za hondu...mislim da bi to trebao biti malčer....:scratch
ix5hmx.jpg

Na vrh