• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

motokultivator honda

B

BAGERISTA

Guest
jesam,ima y-noževe..:scratch
izgleda dosta masivno napravljena..

To ti je ko moj malčer,,,,,,,,,,,,,ali je namijenjen za košnju travew i ostalog šiblja do otprilike jedno 20mmdebljine......jako ljepo dela.......

Uploaded with ImageShack.us

Ima ovakve noževe............

vladimirec81

Član
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
300
Pozdrav. imam jedan 'mali' problem: na mio hondi, mislim da je model 420 :scratch, propišal semering na izlaznoj osovini (tam di su kotači noževi...:blackeye) pa me zanima dal se ko s tim već boril i koji je najjednostavniji način zamjene. dali to ide izvana ili treba getribu na pol rastaviti?

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Malo sam gledal katalog rezervnih dijelova i piše da se ta điđa zove vodena brtva...čini mi se da je to lakše promijeniti nego klasični semering...skineš one zaštitne limove oko noge i pokušaš sa npr nekom "špahtlom" izvuć to čudo van.
Ak ne ide, onda možeš na profilu tog semeringa pažljivo svrdlom od npr 2mm izbušiti 2 rupice koje se međusobno nalaze na suprotnim stranama(180°). Zatim uzmeš vijak za drvo 3-4mm i lagano uvrneš u te rupice. Jasno možeš to sve napraviti sa samoreznim vijcima, al ne preporučam jer nemaš kontrolu nad njim pa da ne oštetiš nešto. Na taj način možeš sa jačim klještima lagano izvući van...Tak ja vadim semeringe..
A tak bi to trebalo izgledati:
http://www.chbcesi.com/proizvod.asp?glavna=agro&id_kat=27&id=258

Posljednje uređivanje:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,807
Uh, pak bum prost :madmana:
Jebala ih vodena brtva i onaj koji ju je tak nazval, a i onaj koji ju je takvu ugradil .................
To je ustvari dvostruki semering čija je funkcija da iznutra brtvi da ulje neide van, a izvana da voda neide unutra. Normalno to u praksi baš tak ne igra jer se unutra nabije kojekakve trave i ostalog smeča koje onda brtvi, ali svaki put se malo i navlaži, a trava i njezine kiseline imaju čudotvorno djelovanje (ponekad i ljekovito) i sjebu osovinu (hrđa) pa novi semering više nemože brtviti.
Ta vodena brtva se može bez problema izvaditi van kad se skinu oni zaštitni limovi, ali ti je moja preporuka da ako jako ne curi ni ne diraš, a ako su oštečene osovine onda ti negine rastavljanje mijenjača i popravak osovina.

To čeka i mene na mojoj, ali si sve nekak mislim da bum samo motor preselil na drugo kučište ili bum nadoleval ulje još ovu sezonu (najprije) jer sam se dal nagovoriti pa sam htel promeniti, a samo je tu i tam koja kap kapnula. Sad teče :lol::lol:

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Kaj se nebi dalo bar malo "polepati" osovina sa trakicama finog šmirglpapira natrljanog sa kredom, tam di naliježe usnica semeringa:scratch...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,807
Bi, ali kad ju zvadiš van.
Mada na mojoj ni to ne pomaže.

deinstalator

Član
Tu od
30 Ožu 2010
Poruka
300
Daj koji se razumiju u kultivatore ,kako prepoznati razliku između motokultivatora MIO 300 i MIO 350.
Moj ima 2 kw,2 brzine naprijed i rikverc.Htio bih ju prodati a neznam kako ju cijeniti pošto neće da upali.

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
da li mjenjač funkcionira????

imaš li kopačice od nje????

ja bi kupio, ako je neispravna.....i ako je razumna cjena......može dogovor preko poruke......

vladimirec81

Član
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
300
Evo da se javim, vodena brtva 8) zamjenjena nakon 3 sata sexa sa vađenjem stare koja se pošteno zapekla. problem je taj da se nemre nikak spajsati van, a guma okolo je još i unutra armirana s metalnom piksom:axe:. Ako bilo ko to ide mjenjati, pogotovo oba dvije, toplo preporučam raskapanje getribe jer ovo, kak mi je rekla gospođa u servisu di sam kupil djelove, nije posel. Sad ju razmem :supz:.

Imam i ja f350 s poderanim motorom pa razmišljam, ako bude kad trebala, dali staviti novi motor tipa honda, subaru, kinez... ili tomosa poprtaviti? Pozdrav!

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
ako ćeš stavljati nešto gore, onda samo i samo honda i ništa više......al nije loše ni tomosa popraviti......što ti ja mogu odraditi, al o tome možemo preko poruke ili mogu ju otkupiti......

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Evo da se javim, vodena brtva 8) zamjenjena nakon 3 sata sexa sa vađenjem stare koja se pošteno zapekla. problem je taj da se nemre nikak spajsati van, a guma okolo je još i unutra armirana s metalnom piksom:axe:. Ako bilo ko to ide mjenjati, pogotovo oba dvije, toplo preporučam raskapanje getribe jer ovo, kak mi je rekla gospođa u servisu di sam kupil djelove, nije posel. Sad ju razmem :supz:.

Imam i ja f350 s poderanim motorom pa razmišljam, ako bude kad trebala, dali staviti novi motor tipa honda, subaru, kinez... ili tomosa poprtaviti? Pozdrav!

Ajd, čestitam, nego, zašt nisi primjenio onaj postupak sa dva vijka. Pogotovo jer je čelična piksa u vulkanizirana u semering....to ti je onda dječja igra za izvaditi.
Nisam siguran, no čini mi se da je mio 350 imao tomos Umo 8(48mm), za razliku od mio 300 koji je imao Umo 6(42mm):scratch

Posljednje uređivanje:

vladimirec81

Član
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
300
Kao prvo hvala za savjet ali kad sam ga ja pročitao semering je več bil vani :blackeye. Motor je 60 ccm UMO 6.Onda je valjda f300. Kihnulo je to starom još dok sam bil mali pa neznam točno, naljepnice zguljene a freza na tavanu već bar 5 godina. Malo sam gledal, freza ima 4 šarafa na glavi ,a ovaj jači umo 8 koji imam na pumpi za vodu ima 6. To pitam čisto za informaciju jer je plan kupiti goldoni mkt, a ovo složiti ako bude potrebno - da ne trune na tavanu. još jednom hvala za savjet.

Posljednje uređivanje:

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
tako je umo-06 ima 4 šarafa na glavi i klip je 42mm,a umo-08 ima 6 šarafa i klip 48mm......

Podravec

Član
Tu od
4 Velj 2009
Poruka
89
bobina za mio 620f

Pozz ljudi.
Trebam bobinu za mtk mio standard 620f.
Original nova košta 700-850kn (za nepovjerovat) što mi je malo puno.
Da li netko zna gdje bi se moglo nabaviti povoljnije?

Na vrh