Upute za odrzavanje IMT strizne kose na Labin Progres 108D
Pozdrav,
bio sam prosle godine molio za uputstva za rad s mtk Labin Progres 108D (Lombardini LDA 520 dizel 8ks,
http://poljoprivredni-forum.com/showthread.php?t=27259). U medjuvremenu je napravljena polugeneralka (novi klipni prstenovi, lezaj klipnjace na radilici, novi ventili i vodilice, brusena glava, nove brtve, nova dizna i podesavanje iste). Sad pali i radi fino, ne dimi.
U medjuvremenu sam u garazi pronasao striznu kosu. Pitao djeda, kaze da ju je kupio ali nikad koristio.
Ima bar 20 godina da tamo stoji bezveze. Citavsi onaj drugi thread o striznim kosama ispada da je moja ona od IMTa. Oni prednji zubi za cesljanje su svi zahrdjali na vrhu ali i dalje funkcionalni. Noz ima patinu ali na dodir je ostar (nazubljeni tip). Nakon sto sam skinuo frezu i montirao kosu, trebalo je dosta WDa i ukljucivanja/iskljucivanja kardana da odblokira noz, ali uspjelo je i sad uredno cika-caka i reze travu. Je, i ja sam se cudio ko pura dreku dok nisam skuzio redoslijed ukljucivanja rikverca i kardana, ali sam na kraju skuzio. :icon_super:
Ok, sad me zanima kako se ona odrzava, vidim da ima s gornje strane pogona neki vijak, to je ocito za ulje. Vidim da se pricalo o Modrica Redma 0 mazivu. Gdje to nabaviti? Moze nesto drugo? Gdje se ispusta to ulje? Moze li se uliti bez mazalice? Sto jos i kako se mora podmazivati? Vidim da se prica i o stelanju zazora noza i podloske, kako da znam da nije dobro nastelano? Buduci nije nikad koristena, vjerojatno je ok, osim ako se hrdja natalozila ispod. Mozda rastaviti i ocistiti? Ne znam da li imam one limice za stelanje. Nemam ni slike, tako sam bio sretan kad je proradila da sam zaboravio, evo stavio sam bar da se vidi mtk. Sluzi mi za sisanje trave u masliniku i okolo, nema toga puno i nece umirati od posla.
Eto, svaki savjet oko te kose je dobrodosao. Hvala i pozdrav. :smile: