Upravo tako, bobina je slicna onoj na slici koju je clan Oficir postavio, samo sto je to stara bobina koja je vec bila na motokultivatoru i nju nisam menjao, kupio sam samo modul elektricnog paljenja koji na sebi ima stopicu na koju se prikaci plava zica i onda je tu "crnu plasticnu" kutijicu velicine kutije sibica potrebno po recima prodavca postaviti negde nanovo na motokultivator (jer nema fabricki predvidjeno mesto) gde ce jedan od safova koji je drzi imati kontakt sa masom zbog dugmeta za gasenje koji se takodje nalazi na njoj. Prodavac mi je ponudio da kupim novu bobinu koja u sebi ima elektonsko paljenje i nema nikakvog "budzenja", ali sam to zbog cene odbio, jer je ta bobina sa elektronikom tri puta skuplja od samog modula elektronskog paljenja. Recite mi da li je protiv pravila foruma da slikam svoj motokultivator, sa starom bobinom i modulom koji sam kupio pa da u slici vidite o cemu se radi jel mislim da cemo na taj nacin lakse doci do resenja mog problema. Unapred zahvalan
Postovani Brgud-e,
nemam elektronsku bobinu, nju nisam kupio vec imam staru koja je bila motokutivatoru a kupio sam samo modul koji sam vec opisao.
Postovani clanovi,
evo ovako izgleda elektronski modul paljenja koji sam kupio, ovo crveno je dugme za gasenje (samo je kod mene crno), kao sto vidite na slici desna rupica za pricvrscivanje je metalna i do nje ide ova mala zica iz modula i to je po recima prodavca neophodno da ide na masu, kako bi dugme za gasenje imalo funkciju. A na stopicu iznad pomenute rupice kaze da ide zica sa bobine.