• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator LABINPROGRES

VikendSeljacina

Aktivni član
Tu od
4 Ruj 2010
Poruka
235
Bertolini, ima li kakve mehaničke prepreke ili opasnosti za Mondiala ako stavim 5.00-12 B12 gume (na fićine felge)?
Kotači bi mi služili isključivo za transport (vuču prikolice),ovako mi je prespor i prenizak.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,522
Veći kotači.
Za transport brži je ako imaš pogonsku prikolicu onda se lakše upravlja.Kod košnje bolje da mtk bude sporiji tad je kosa brža na istim okretajima.
Imaš pravo, kotači (a ne samo gume).
Pogonska prikolica za Mondiala? Imam jednu varijantu na slikama ;)
Ja sam to nekad (dok sam još imal Mondiala) mislil napraviti s Fićinom getribom. No, ostalo je na planovima.

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
evo par zanimljivih strojeva,

ovo je specijal koji ima hidrauliku slozenu.
to sam ja mislio kad bi ga nabavio lsozit na prikolicu da kipam ko covek a ne da mi kicma odpadne:D

3 brazde šiba? samo koliko duboko? jesi to vidio negdi uživo ili imaš samo slike?

ovo je posao koji vrijedi...... :supz:

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,908
jel to tvoj stroj na slici? kako si zadovoljan sa kosom(helikopterom) da nemaš koju fotku u radu sa njom?

nije to moj,tu sam sliku skinuo s drugog foruma,ja ti imam specijala..

BERTOLINI

Aktivni član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
371
Imaš pravo, kotači (a ne samo gume).
Pogonska prikolica za Mondiala? Imam jednu varijantu na slikama ;)
Ja sam to nekad (dok sam još imal Mondiala) mislil napraviti s Fićinom getribom. No, ostalo je na planovima.

Imam jednu pogonsku za Mondijal-a org.GOLDONI napravio sam pripremu pa ju mogu koristit i na specijalu široka je oko1m pa je koristim za usko.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Imam jednu pogonsku za Mondijal-a org.GOLDONI napravio sam pripremu pa ju mogu koristit i na specijalu široka je oko1m pa je koristim za usko.
Daj ju molim te slikaj , naročito prijenos .
Kad se mundijal vozi s prikolicom pogonska je samo osovina od prikolice?
Napreijd se uglave blokade(goldoni) tako da je osovina mtk slobodna / rekli bi u leru?

BERTOLINI

Aktivni član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
371
Daj ju molim te slikaj , naročito prijenos .
Kad se mundijal vozi s prikolicom pogonska je samo osovina od prikolice?
Napreijd se uglave blokade(goldoni) tako da je osovina mtk slobodna / rekli bi u leru?

Na orginalnom GOLDONIju postoji blokada sajli(ler puža) ana TPSu ima zakačka sa strane (ne na svima).Na prikolici je getriba 2+rikverc .Kod vožnje prikolice na mondijala se stavljaju 12ice :iste felge ko na specijalu.

S

staffmen

Guest
iskljuce se kotaci ali kaj je sa vratilom izlaznim. kad stisnes kuplung na mondialu ono se odma prestane okretat.:?:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
ali kaj je sa vratilom izlaznim. kad stisnes kuplung na mondialu ono se odma prestane okretat.:?:
A ćemu bi ti inaće služilo kvačilo da ne stane

Na orginalnom GOLDONIju postoji blokada sajli(ler puža) ana TPSu ima zakačka sa strane (ne na svima).Na prikolici je getriba 2+rikverc .Kod vožnje prikolice na mondijala se stavljaju 12ice :iste felge ko na specijalu.
Ne treba slike , sad znam sve .

S

staffmen

Guest
nisam vidio ovaj post od bertolinija.
ja kazem da se na modialu kad stisnes kuplung vratilo u trenu zaustavi kao i kotaci.
pa me zanima kak je kad stisnes kuplung onda ga ipak i dalje prikolica gura da se vrti. ili i na prikolici ima kuplung??- pa se onda kuplung od mtk-a niti ne koristi

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
ja kazem da se na modialu kad stisnes kuplung vratilo u trenu zaustavi kao i kotaci.
pa me zanima kak je kad stisnes kuplung onda ga ipak i dalje prikolica gura da se vrti. ili i na prikolici ima kuplung??- pa se onda kuplung od mtk-a niti ne koristi

Kako nisam vidio post kad sam ga citiral ?
Ti imaš mundijala , kad je prikolica u igri zakačiš onu zakačku kao da ga ugašenog guraš .
Mjenjač brzina mora/ može biti u leru
Uključiš "frezu" tj. izlazno vratilo i gas
Na prikolici (kaže BERTOLINI) imaš 2 naprijed i 1 rikverc.
Koji dio još ne razumiješ ?

S

staffmen

Guest
Kako nisam vidio post kad sam ga citiral ?
Ti imaš mundijala , kad je prikolica u igri zakačiš onu zakačku kao da ga ugašenog guraš .
Mjenjač brzina mora/ može biti u leru
Uključiš "frezu" tj. izlazno vratilo i gas
Na prikolici (kaže BERTOLINI) imaš 2 naprijed i 1 rikverc.
Koji dio još ne razumiješ ?

ne, ne ti, velim JA ga nisam vidio. od bertolinija.
mozda se varam ali mislim da kad stisnes kuplung vratilo automatski staje i nemozes ga okretat rucno. Pa kad stisnes kuplung prikolica i dalje gura vratilo da se okrece.... ali to je kad su kotaci u pogonu. sad nisam siguran da ga blokira kad su kotaci izvan pogona.
jer kak kaze bertolini zapravo Puz bude u leru pa vjerojatno ne blokira vise vratilo kao kad nije u leru tj kad je zakacka spustena.
sutra cu provjerit dal dobro mislim.
sve u svem sigurno funkcionira.
BERTOLINI koja je maksimalna brzina sa takvom prikolicom?!

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Pardonćek
raspa.gif

BERTOLINI

Aktivni član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
371
mozda se varam ali mislim da kad stisnes kuplung vratilo automatski staje i nemozes ga okretat rucno. Pa kad stisnes kuplung prikolica i dalje gura vratilo da se okrece.... ali to je kad su kotaci u pogonu. sad nisam siguran da ga blokira kad su kotaci izvan pogona.
jer kak kaze bertolini zapravo Puz bude u leru pa vjerojatno ne blokira vise vratilo kao kad nije u leru tj kad je zakacka spustena.
sutra cu provjerit dal dobro mislim.
sve u svem sigurno funkcionira.
BERTOLINI koja je maksimalna brzina sa takvom prikolicom?!

Napravio sam ih 5-6 sad imam doma i originalnu ali nikad nisam mjerio brzinu.Ni jako brza ali zavisi od motora i diferencijala koji su gore trebal bi zavrtit motor na1507min i izmjerit br.obr.kotača.To kad bude više vrimena.

VikendSeljacina

Aktivni član
Tu od
4 Ruj 2010
Poruka
235
Može li mi netko odgovoriti ima li kakve opasnosti ako se na Mondiala stave fičine felge sa 5.00-12.
Jesu li to preveliki kotači za taj stroj?
Koristio bi ih samo za vuču prikolice (nije kardanska)

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Može li mi netko odgovoriti ima li kakve opasnosti ako se na Mondiala stave fičine felge sa 5.00-12.
Jesu li to preveliki kotači za taj stroj?
Koristio bi ih samo za vuču prikolice (nije kardanska)
Neće njega ubiti kotači (ima brzina na izbor ) koliko inercija prikolice tj tereta na njoj .

http://www.labinprogres.hr/index.php?page=trailers&gid=8&id=16&l=hr
Od onih od kojih su kopirali prikolicu za specijala regali su je na 700kg ..TPS ju je blegoslovio na 1000 kg .
Specijal može nositi 1000 kg na prikolici a ne svaki dan , svaku smjenu , svaki sat ,itd
Ista stvar je s mundialovomm od 500kg jednostavno nije za njega .
To je moje mišljenje , tko hoče nek ga uvažava tko ne baš me briga .

Posljednje uređivanje od moderatora:

BERTOLINI

Aktivni član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
371

ovo je mjenjač od prikolice .

Prilozi

• DSC00291.JPG
    DSC00291.JPG
    35.5 KB · Pregleda: 493
  • DSC00292.JPG
    DSC00292.JPG
    44.2 KB · Pregleda: 447
  • DSC00293.JPG
    DSC00293.JPG
    41.4 KB · Pregleda: 487

BERTOLINI