• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator LABINPROGRES

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
kamo i meni treba ja sam samo izrezo gumu i stavio nove vide i to sada drži ali počelo je cvilit podmazo sam ali svejedno mi se jako teško skida i stavlja nađi mi di to mogu kupit.
HVALA

profnekbiol1

Član
Tu od
9 Svi 2009
Poruka
52
Nabavio sam felge od Fiće malo ih uredio i kupio gume 5.00-12 B12.

Jako sam zadovoljan jer je sada vožnja sa prikolicom osjetno brža i bolje ide na usponima.
Zahvaljujem svima koji su mi dali savjet.

Priključak koji vidite na stroju je jednobrazni plug kučne izrade.
Molim da dežurni kritičari uzmu u obzir da mi je ovo prvi plug koji sam napravio i da nikad u životu nisam orao.
Plug sam radio iz glave na osnovu slika koje sam našao na netu i od materijala koji je bio pri ruci.
Naravno probao sam orati i mogu vam reći da više ne moram štihati vrt.:lol:
Gume 12" su mi se pokazale bolje za oranje nego željezni kotači.

MOLIM MIŠLJENJE
Pozz,
mmolio bih mišljenje,
željezni kotači-na benzinca od 8 ks i upregnuti plug. Jel to OK? Mislim da ne ostanem bez stroja?
Motor 21 Maj, stroj negdje 1984. god

Naime radio sam prije 6 -8 gods benzincom od 10 KS kotači sa željeznim kanđama, plug...premetnjak, ali orao na jednu stranu jer sam ga posložio da najmanju širinu ore, radi otpora, na masnoj zemlji...ilovasta....I uspio izorat, no stroj je išo, ali sam ga i ja gurao.....

Hvala!

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Kako to misliš da ne ostaneš bez stroja?...oranjem?...to ti je prema frezanju nikakvo opterećenje tak da možeš biti bez brige. Prije će proklizati nego da ga ne znam kak opteretiš. Normalno da su čelićni imaju bolju trakciju, al ne očekuj čuda...

S

staffmen

Guest
ja sa svojim mondialom koji ima ACME motor nesto malo jaci od tvog 21 maj ne orem jer nemam zeljezne kotace. Al zato radim jarke za krumpir guram plug do kraja i ide bez problema. Pola gasa je maksimalno do kud ga stisnem.
Glavni razlog zbog kojeg dajem gas je da brze ide.
Moj stric od prvog dana kad je kupio isto mondiala sa motorom 21 maj ne skida zeljezne kotace.
Gumeni su vec istrunuli.
I eto nije ostao bez stroja.

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Hvala, jeffy. Preporučam se i ubuduće.
Inače onaj od 10 konja mi proklizavao i radio na pola gasa.
Pozz

Nema na čemu...pazi, 7,8,9,10 ks, kod motokultivatora i oranja teško da možeš primjetiti razliku...najveća caka je kak prenesti "snagu" na zemlju i tu snaga skoro uopće ne igra..već, masa stroja i profil kotača, no kao i u svemu sve je stvar kompromisa...

S

staffmen

Guest
evo jednog ozbiljnog problema.
Sad se vratim iz skole i imam kaj za cut.
Stari iso kosit sa mtk-om i odpeljo se do njive noramlno, poceo kosit, poksoio dio i odjednom pocele krcat brzine.
Krci dok ide u natraznjim i dok ide u noramalnim brzinama. Krci u leru, krci u brzini.
Ne krci dok se salta.
KAJ JE SAD TO?????????
tak sam zivcan da je to srtrasno. Meni koji radim sa tim strojem par godina nikad nis se nije desilo a sam hodam po terenu a ovom se nakon 20g iskustva u zdnjih dve godine kad god primi mtk da ide kosit a to je jednom godisnje nes desi.
Ili potrga noz ili ko sad nekaj sjebe.
Mtk je osto kod susjeda uz polje, sutra idem po njega da cujem kaj je:
Jel moze neko naslutit problem??
Iskusniji pomozite

Najvise se bojim da nije Puz:scratch:madmana::axe::madmana:

S

staffmen

Guest
lazna uzbuna. Sad sam dopeljo mtk i isprobo i sve normalno.
Mozda se zakacka za blokadu kotaca nije skroz spustila zbog trave.
Ugl sve radi. Slozena je i 506 ica i sutra je dug radni dan.
Bit ce slika u temi staffmen.

S

staffmen

Guest
taj lda450 ima 10,2ks.
A cijenu je nabio dobro...
Ovo da je radio 50h sigurno laze.

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
najprije mi je upalo u oči to da je napiso 18 konja,za cijenu se slažem a za 50h sam siguran da je lago

nsamanic

Član
Tu od
8 Ožu 2010
Poruka
57
problemčić

na mom mtk, jedan problem!
izbacuje iz sporih i brzih brzina, otvorim ja i imam šta vidjet! ona osovina koja ide ljevo desno je poderana kuglica i feder nemaju nikakvu funkciju!!
hehe, sad me interesira kako izvadit tu osovinu da umetnem novu dali treba skidat motor pa ju nekako izvuć van ili neznam

ako neko ima iskustva sa takvom stvari bio bi mu zahvalan da obj!!!

profnekbiol1

Član
Tu od
9 Svi 2009
Poruka
52
MTK 8KS 21 maj

Pozdrav,
kako već nekoć rekoh na forumu, imam benzinca labinoprogresa motor je 8 KS, 21 maj.

Nisam mjerio točno menturom pa bi molio Vaša iskustva s potrošnjom goriva.

Evo: za frezanje nekoh 500 m2 zemlje (lošije teksture, zbijena...sad kad padne kiša ne mogu na nju a da stopalima ne zabetoniram je),a koja je bila drljana prije 40ak dana potrošio sam nekih 1h50min i gotovo 4l goriva. Širina freze: 4x4 noževa plus 2x2 na rubovima -dakle to je cca 20ak cm šire od kotača.

Vaša iskustva?

S

staffmen

Guest
Pozdrav,
kako već nekoć rekoh na forumu, imam benzinca labinoprogresa motor je 8 KS, 21 maj.

Nisam mjerio točno menturom pa bi molio Vaša iskustva s potrošnjom goriva.

Evo: za frezanje nekoh 500 m2 zemlje (lošije teksture, zbijena...sad kad padne kiša ne mogu na nju a da stopalima ne zabetoniram je),a koja je bila drljana prije 40ak dana potrošio sam nekih 1h50min i gotovo 4l goriva. Širina freze: 4x4 noževa plus 2x2 na rubovima -dakle to je cca 20ak cm šire od kotača.

Vaša iskustva?
Mislim da je to malo previse.
Ja imam vrt 300m2 i frezao sam samo izoranu zemlju. I onda ponovno sve prosao 2 puta.
Potrosio sam oko 3l benzina.
Al ja imam Acme motor.
Nes ti ne stima jer mi kum ima takav motor i ne trosi tolko.

M

Maxel

Guest
najprije mi je upalo u oči to da je napiso 18 konja,za cijenu se slažem a za 50h sam siguran da je lago

Pozzz !!!
Potpuno se prijatelju slažem sa tobom iz više razloga :
pogledaj mu samo gume - taman da je 50 sati vozio po razbijenom staklu ne bi ih toliko potrošio a da se ne govori o ručkama tj. upravljaču koji je pojačavao tako da je navarivao kutne profile na njih .
Pozdrav forumašima ma gdje bili !!!

profnekbiol1

Član
Tu od
9 Svi 2009
Poruka
52
Mislim da je to malo previse.
Ja imam vrt 300m2 i frezao sam samo izoranu zemlju. I onda ponovno sve prosao 2 puta.
Potrosio sam oko 3l benzina.
Al ja imam Acme motor.
Nes ti ne stima jer mi kum ima takav motor i ne trosi tolko.

Pozz
4l goriva na 500 m2>>>>>>>0.8 l/ar, to je moja potrošnja

3l goriva na 300 m2>>>>>>>1 l/ar, to je Vaša potrošnja,

koji više troši, pitanje je sad?

S

staffmen

Guest
Pozz
4l goriva na 500 m2>>>>>>>0.8 l/ar, to je moja potrošnja

3l goriva na 300 m2>>>>>>>1 l/ar, to je Vaša potrošnja,

koji više troši, pitanje je sad?

Da si bolje citao vidio bi da sam je tih 300m2 triput izfrezo. Tri prolaza.
Znaci 900m2. To je 0.3l/ar

Najnoviji postovi

Na vrh