ivan33 kaže:
seljačić kaže:
samo netreba miješati pojmove,roto kosa nije isto što i roto malčer
Slažem se s tobom. Malčeru bi odgovarao ovaj moj drugi opis, iako tu ima još detalja, pa da ne dužim sad oko toga... Ja da uzimam prije bi uzeo ovu drugu, koja je na linku i navedena pod imenom malčer
Nemogu otvoriti slike, pa ne vidim o čemu govorite.
Ako je riječ o Muti, roto kosa i malčer su mehanički potpuno jednaki, a razlika je samo u obliku kućišta i promjeru (duljini) noža. Inače, nož je oblikom i debljinom potpuno isti, fiksni s podignutim repom. Razlika je jedino u visini postavljanja noža od tla.
Probal sam raditi s tim u vinogradu i nije mi se baš pokazal. MTK ga teško gura jer ima skije a ne kotače, teško je upravljiv, pretežak je i predugačak (zato sam ja išel raditi svoje kućište i skratil ga maksimalno). Na bregu se budeš samo zmučil s njim. Susjed ima Zanon 70cm roto kosu (s pomičnim noževima kao na malčeru) i pogoni ju Mondialom 8ks. Ide puno bolje (čitaj lakše i upravljivije, iako MTK nema diferencijal) od ovog malčera. Visoko treba kositi u dva prohoda i sve je ok.
Tak da bi ti ipak preporučil roto kosu, i to onu manju, a ako od nje hoćeš napraviti malčer, samo izreži (otvori) prednju stranicu (tam između kotača), za nekih 7...8cm (tak da ti ostane rub od bar 2 cm).