dkolar
Novi član
- Tu od
- 10 Kol 2010
- Poruka
- 23
Kućišta getribe i same getribe su iste na sljedećim modelima:
-kosilica
-univerzal
-specijal
kosilica i univerzal imaju istu getribu i glavni prijenosnik,
kotači 4.00x12". Jedina je razlika je ta da kosilica nema mogućnosti okretanja
komadnih ručki za 180 stupnjeva.
-specijal ima istu getribu ko i ovi dva prihodni sa tom razlikom da
jer drugi glavni prijnosnik (puž i pužno kolo) i kotači se okreću puno sporije,
dimenzija guma je 4.00x 12"
Getriba univezala, kosilce i specijal se proizvodi u isto vrijeme kad i priključak roko kosa, roto malčer dolazi kasnije (mislim da u vrijeme kad se je Muta odvojila od Gorenja).
Ke se tiče strižnje kose ne znam kak se ponašaju te od 100 cm, ja ima doma 130 (a za istu neznam nikoga da bi se bunio da ne valja jer ih ima oho ho u mojoj oklici, dok su se Labinovih riješili svi i kupili IMT-ove) i ta je pokosila oho, bila je među prvim u selu i nikad problema sa vodilicama:koliko je kosa poderano lagao ti bi. Jedini kvar na njoj je bila spojka kardan u mehanizmu košnje. Ne štopa se, jedino baš akona naletiš na krtičnjak koji je 10 cm iznad zemlje...
Za roto kosu tvornica preporuča 12" kotače i oni su bili tvornički na Specijal modelima.
Muta sa brzim priključkom na cijevi su:
-kosilica
-unverzal
-specijal
stari modeli:
-kosilica rapid profi
-rapid unverzal
-rapid specijal
ubiti sve je isto, samo ja razlika u boji i komadnim ručkama.
Inače postoji ti i originalni adapteri za Mutu za prijelaz iz staroga na novi priključak i obrnuto...
Hvala ti na ovome detaljnom objašnjenju.
Moj susjed također od nedavno ima Mutu Maestral sa strižnom kosom od 1300mm i Acme motorom i pošto mi je trenutno moja muta u kvaru sam kosio s time. Puno je lakše kositi jer je sporija i okretnija.
Više ni sam ne znam kaj da napravim, radije bi kupil neki taj roto-priključak za mutu nego rotacijsku kosilicu sa 53-55 zahvatom, a cijena je tu negdi. No, s druge strane, ako ta kombinacija ne bude radila kak treba, onda je bolje uzeti običnu rotacijsku kosilicu (husqvarnu neku)...
Možda bi najbolja solucija bila naći neku getribu i ručke od maestrala ili specijala, pa staviti moj IM350 motor na to. Pitanje je dal bi tak nekaj uopće bilo moguće naći i po kojoj cijeni