@mtd001 da bez 4x4 na holderu a na labinu i 509 4x4, prvi zapadne labin onda 509 a holder jos ide, ovako izgleda ta situacija:
Holder lijevim kotacem ide po vagosu 20 cm dubine desnim 50 cm dubine oba puna vode taj dan pljusak bio, prikolica oba kotaca u vagosima od 50 cm osovina se vukla kroz blato na nekih 10 cm dubine, samo jednom je zaslajdrao i onda sam ga malo motao lijevo desno i sam se iskopao, a kasnije i izvlacio i labina i 509ku
@sumadinac, jucer sam izracunao sile i okretni moment na fi 30 sa 8mm rupom kroz njega, celik izdrzava 80 MPa, a stvarno opterecenje na osovinu dok je 6 motika u zahvatu 54 MPa na max 300 okretaja osovine. Inace sila na toj osovini je oko 1600 N, znaci 160 kg
@puknuti, na org frezi izmedju haube i kotaca 50 mm, odnosno od vrha noza i kotaca 100 mm, s tim da je vjv laksa od ovoga jer ima centralni reduktor i nema konstrukcije, a osovina je cijev fi50 sa 7 mm stijenkom
I kod holdera je bolje da mrvu motor preteze naprijed jer ga nije tesko stisnut u zemlju i kad ga stisnes ralo ga drzi na dubini, ali u transportu je taman u vagi ne moras ga odizat u ruckama da ne struze freza po zemlji