• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motorne pile-STIHL, oliti po naški ŠTILOVKA!!

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Ovog modela još nisam zasledio na forumu pa i u stvarnosti sam je prvi put vidio u živo.Pala mi u oko i morao sam je uzet da čujem kad proradi kako grmi.Prodavač mi reko da radi ali ne upali,jeb. ga cena odma na pola dole :icon_rofl:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
08 , pa to je klasika svih klasika ....pravi dragulj
pazi ako tražiš djelove , ima ih 3 vrste ....

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Ee, takvu ja jednu tražin za dopunu k 041, jer homelitka je drek za kresat.

Poslano sa mog LG-E440 koristeći Tapatalk

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Prošlog tedna sam i ja se rešio Homelitke jedva otišla za 60eur.Nije tak loša pila ali kupit je neče niko,moja je imala još origi mač i skoro novi lanac ali dao sam je samo da ode.Dobru cenu imaju samo Huske i štilovke nije nit važno koliko je stara samo da je origi i ispravna.Danas sam sa kerherom malo oprao 08 i odma vredi duplo kak sam je platio:icon_fU:

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Taj model pile ima par stvari koja nisu uobičajna kod pila.Kad se skida poklopac lanca ide zajedno sa poklopcem rezervar ulja,pumpa uljna i prednji rukohvat.Lanac je 404 isti ko na 070 samo krači,no to zavisi od dužine vodilice.Svečica nije takva kao kod ostalih pila več je takva npr. kao od tomosa apn.Interesanto je rešen i zaustavljač lanca može bit na svome mjestu ili umaknut iz funkcije.Uglavnom zanimljiva pila i sasvim dovoljno jaka za sve vrste poslova.Danas do kraja ispolirana i sastavljena a i novi lanac je dobila.Upalit je još nisam probo ali sutra če sigurno zazujat:icon_jook:
screen capture free image host post image photo sharing websites imgupload

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
ta pila je prije svega služila kao pogonski agregat za uglavnom sve štil priključke iz tog doba , zato se rezervar ulja skida kad se ne koristi kao "pila "

stvarno ljepo uzgleda poslje pranja ...ko nova ..samo ubija bez AV-a ...i taj rezervar , puno smeta kad se ruš drvo iznad njezine mogučnosti, kao i kratka ručka desne ruke , kratka je pa je "teža " na ruci , ali kopaktno izgleda kad se montira na neki priključak

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Čudi me kak da puknuti pohvali nešto,ili je ostario ili je imao loš dan:drink:Danas kupio još novu svečicu (nisam imo takve rabljene) jer stara koja je bila na njoj je stvarno bila kaput.Štilovka lepo upalila a moro sam preštelat karb. jer nije htela ič u više obrtaje.Sad pali i radi tak lepo da če ostat kod mene,inače bi ju prodao.Kod nje se mi jedino ne sviđa da uljna pumpa stalno radi i kod turiranja na mestu počne kapat ulje.Jednom je moram uzet i u šumu pa da vidim kakva je za radit jer jedino tam se stvarno pokaže što može i koliko umori čoveka.Kod nje mi se sviđa zdravi puni glas i kako kad je malo ostaviš ugašenu pali na prvi trzaj.Izgleda da če polako i štilovke kod mene počet dobivat plus bodove barem ove starije:eek::

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Malo slika od još jedne 08 S.Vide se i razlike jer ova je stariji model od one koju sam več imo.Razlika je u farbi,emblemu,tasteru za gašenje,napisu na poklopcu lanca i nema plastike za zaštitu ruke.Starije su bile crvene a novije naranđaste i emblem je sasvim drugi.

adult image upload

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Problem sa štilovkom 041av. Jel netko zna dali ima za kupiti onu plastiku na magnetu, plastiku u koju love kanđe od paljenja?
793722bb71b08a37836b9ce3cd737c6c.jpg

f5df95361afc5cb3a1d8ec7fb235aed8.jpg

7c0a11b9238ebc6b54c79247495038ad.jpg

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Zašto bi menjo plastični obruč-malo je ostrugan slabo se vidi?Tebe je.u zupci koji premalo izkoče iz sredine kad povučeš špagu.Na te limiče sa zubima pritišče feder i kod tebe je najverovatnije prelabav i zubi ne izskoče toliko koliko bi trebali i preskaču po plastičnom obruču.Ja obično malo podložim feder da ima bolji španung na zubce i obično uspem bez zamjene obruča.Obruči pašu od večine sličnih štilovka a za naručit jih imaš na ebayu plastične i železne kakvog očeš pašu obadva.

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Da, sad sam listal po ebayu ima ih po 3-4 dolara+dostava. Tu di love kanđe je glatko ko bebina guza, a niže se neda spustit da dođe do zdravoga. Budem sutra pogledal u stihl servisu, ako je na ebayu za 30-40kn tad nebi smjelo biti preko nekih 70-80kn kod nas.

Na vrh