• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motorne pile-STIHL, oliti po naški ŠTILOVKA!!

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Dal ima ko taj model pile i dal valja to čemu ili bolje sredit pa zamenit za $.

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
U mojim rukama če mi u šumi radit huske a štilovke če bit u stalaži za svaki slučaj:eek::

Gustavo

Dobro znana faca
Tu od
13 Pro 2008
Poruka
1,844
Imam malu MS170 i pilio sam neka drva i samo se ugasila i nekaj je zazvonilo, poslije sam vidio da lanac nije baš ulje dobijao al jer se nešto zaštopalo al dešavalo se to i prije pa nije crkla, Poslije nisam mogao potegnut onu špagu za paljenje pa sam rastavio taj dio i okretao ručno i kad skinem onaj dio za struju ko neki magnet, ne znam kak se to zove sve se lijepo okreće, a kad to stavim blokira mi. Uspio sam to nekako i razradit i sastavit i bila je upalila i opet se ugasila za 10-15 sekundi, jel to taj dio treba zamijenit za struju, to je tu ispod poklopca kad se skine taj dio gdje je špaga za paljenje, mogu staviti slike poslije ako treba. Motor čini se nije stradao čim je normalno radila tih 10-15 sekundi i nakon toga kak sam napisao se ugasi i opet se neda špaga za paljenje povući. To je zapravo zavojnica paljenja sad sam našao na internetu, sad jel blokira motor ili zavojnica zeza?

Posljednje uređivanje:

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Da ti nije špula preblizu magneta pa blokira.Razmak ja nastavim tako da stavim špijun za štelanje ventila na magnet i stavim špulu koju magnet preko špijuna pritegne na sebe.Tako dobim tačan razmak između magneta i špule-obično stavim 0,25mm špijun kojeg kad stegneš špulu izvadiš i mora bit ok.Magnet i špula moraju bit čisti bez kakve naslage od smole.

Gustavo

Dobro znana faca
Tu od
13 Pro 2008
Poruka
1,844
Budem probao pa javim što je bilo, da je motor ne bi upalila?

Posljednje uređivanje:

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Konačno sam došo do najpoznatije pile sa kojom su nekad radili.Došla mi danas poštom tak da nisam ni dobro znao šta ču dobit za pare koje sam dao.Kako kaže se nisam zaj....,kompresija odlična,polomljeno nije nije ništ od bitnih delova,delovi su svi jedino boćne poklopce ču morat nač druge.Poklopac lanca je puknut i na poklopcu magneta fali par rebara što mi smeta lepotno.Verovatno bi i upalila jer čak iskru ima,samo friške mešavine i kurblaj dok ne upali.Svejedno je neču palit dok se ne očisti i sredi sve što treba za normalnu probu.:cool2:

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
e sad si me podsjetil, idem sutra svoju palit...nije radila već godinu i pol...:icon_wink:

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Nešt mi nije jasno-zubi koji se naslone na drvo su crveni,ja mislio da je na toj koju sam kupio vlasnik sam ofarbo ali vidim da i tvoja ima crvene.Sad dal su to imale origi ili je slučajno tako kod ove dve.Inače i tvoja je lepo očuvana a verujem da i radi kak treba.

mranderson

Član
Tu od
26 Ruj 2016
Poruka
135
Nešt mi nije jasno-zubi koji se naslone na drvo su crveni,ja mislio da je na toj koju sam kupio vlasnik sam ofarbo ali vidim da i tvoja ima crvene.Sad dal su to imale origi ili je slučajno tako kod ove dve.Inače i tvoja je lepo očuvana a verujem da i radi kak treba.

Osobno mislim, kad sam ja tražio da je kupim, da postoje verzije, sa crvenim zubima i bez crvenih zubi.
Vjerujem da se radi o razlici u godištu, odnostno seriji.

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Ak je tak i ja farbam u crveno kad je sredim:icon_rofl:Inače se mi ne sviđa to ofarbano ali ak je imala to origi onda nek budu crveni:icon_fU:

Na vrh