• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motorne pile-STIHL, oliti po naški ŠTILOVKA!!

domo1984

Dobro znana faca
Tu od
22 Srp 2014
Poruka
569
Poz.ljudi sta bi bilo motorki ms 180 nema snage ko da radi na pol gasa i manje, pali odlicno filter zraka novi,ali kad stavim prst kod filtera da smanjim dovod zraka u karburator pocne ubrzavat i ima pun gas.Tako sam pokuso rezat drvo sa prstom i radi normalno,stara je 10 god.nikad nista dirano ni mijenjano na njoj.Dobiva vise zraka po meni natanko sam ju punu i opet isto ne curi nigdje gorivo,el moguce da su membrane ili je cijeli karburator?

putnicara

Član
Tu od
27 Velj 2013
Poruka
290
Provjeri jel vuce fals zrak negdje izmedju karba i cilindra, upalis ju i spricas dezodoransom od karba prema cilindru, ako si doda gas onda vuce zrak gdje ne treba. Pazi dok to budes radio jer ako uspricas ulaz od karburatora dogodit ce se isto

domo1984

Dobro znana faca
Tu od
22 Srp 2014
Poruka
569
Provjerio sad nisam palio nedjelja je(kod nas se ne radi) uhvatim sami motor i micem lijevo-desno ima malo lufta taman di se spaja sa karburatorom.E sad dal se moze popravit da se motor ne mice i da ne vuce tu zrak?

putnicara

Član
Tu od
27 Velj 2013
Poruka
290
motor se mora micati, zbog amortizera. nisam dugo osamnajsticu rastavljo pa nisam siguran kakav je spoj karba sa cilindrom, na partnerovkama je to rješeno sa fleksibilnom cijevi i kad ona pukne isto se dogadja, bas idem pogledat na svojoj kako to izgleda pa mozda dodjem do nekog rjesenja.

EDIT:
sad sam pogledao, karb je fiksno vezan za cilindar, potraži kod nekog komadic klingerita za jos jednu brtvu izmedju karba i cilindra, i dobro stegni karb da se ne klima, to bi trebalo rjesit problem.

Posljednje uređivanje:

domo1984

Dobro znana faca
Tu od
22 Srp 2014
Poruka
569
ok imam ja klingerita a ovo sto se mice motor da odnesem u servis da to rijese,mislim el problem to rjesit?

putnicara

Član
Tu od
27 Velj 2013
Poruka
290
Motor se mora micati jer je na amortizerima, to je normalno, i na mojoj se mice.
mozes i koju zahvalu stisnut sto nedjeljom letam po radioni

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Pogledaj ti radije ovu fiksnu vezu pod brojem 8 dal je cela i da ne vuče tu zrak.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
glavno da si nas udavio , sutra stečenim znanjem na forumu soli pamet majstoru možda te potjera iz radione skupa sa pilom

domo1984

Dobro znana faca
Tu od
22 Srp 2014
Poruka
569
Necu ja njemu solit pamet al zahvaljujuci ljudima sa foruma ne moze ni majstor meni napricat svasta,bar danas svi misle da su majstori.
Mislio sam ja to sam al me strah kad sam vidio sliku sto je poslo abarth,nisam nikad rastavljo motorku,da nebi moro po novu.

putnicara

Član
Tu od
27 Velj 2013
Poruka
290
Mozes slobodno to sam rastavit, nije to toliko komplicirano, a majstor će te oderat za ruke min 100kn, vjerovatno i više. ta guma ne bi smjela koštat više od 50 kn, i sam ako ju mjenjaš, neće ti trebati više od pola sata.

Dabio

Član
Tu od
28 Velj 2012
Poruka
523
Poz dragi forumaši.. Ovako imam jedan problem sa motornom pilom Stihl 034 vuče mi negdje zrak. Morao bi nekako provjeriti gdje točno vuče . Gledao sam da imaju vakum pumice za ubrizgavanje zraka u kućište ,ali su jako skupe pa vas molim sve koji kuže da mi daju neko alternativno rješenje.

Dabio

Član
Tu od
28 Velj 2012
Poruka
523
Društvo dali netko zna koji korak navoja na radilici Stihl 034 ,radim uvlakač za radilicu u kućište moram kupiti uvojno svrdlo ali neznam korak?

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,746
U toj kategoriji su obicno navoji M8x1 i M10x1. S time da je na strani kvacila kontra navoj.
Jeftinije je dati tokaru da ti napravi, ako uopce nadjes takve ureznike u prodaji.

David79

Član
Tu od
9 Pro 2016
Poruka
160
Mozes nadoplatit za mac ak ti treba duzi..Sto se tice pile, to spada u kategoriju po meni za rusenje i za drva 40+.

Na vrh