Negdje sam pročital da Stihl u zadnje vrijeme ima loša lance. Možda je na tržištu neki plagijat. Probaj s Oregonom. Oregon kupujem kod lokalnog meštra koji ima i trgovinu i zadovoljan sam lancima. On ih ima u rinfuzi i kod kupnje izrađuje na potrebnu duljinu.Šta se to događa sa lancem od MS 180? Krčio sam neku površinu i koristim istu za rezanje niskog raslinja i obavezno se lanac rastegne kao žvakaća. Svako malo moram skraćivati lanac za jedan zub jer ga ne mogu napeti.
Kaj jih imaju kod mene svima slabo rade.Kod mene i nije baš za kućnu upotrebu. Istina zagrije se ali ruši debelo drvo i ja inače režem trupce na šnjite pred cijepanje tako da i to dobro odrađuje. Do sada me još nije ostavila a ima 7,8 godina.
Vidi da li imaš odgovarajući korak na lancu i u kakvom ti je stanju pogonski zupčanikČudni su mi ti lanci oregon itd za nabrusiti, (razni kutevi itd). Najbolji za naoštriti su mi štilovi lanci. Već sam se ispraksirao i imam stihl šablonu tako da sam zadovoljan. Mislim da je u kvaliteti lanaca problem. Ali za veću motorku nije bilo problema sa lancem.
tvoja je plastična i kvalitete ko kineske, 362 je profi kučište ima od magnezija.Čudni su mi ti lanci oregon itd za nabrusiti, (razni kutevi itd). Najbolji za naoštriti su mi štilovi lanci. Već sam se ispraksirao i imam stihl šablonu tako da sam zadovoljan. Mislim da je u kvaliteti lanaca problem. Ali za veću motorku nije bilo problema sa lancem.
dejan.d
Pa moguće da je bilo malo trokiranja kod paljenja ali ništa strašno. Jedino sada primjećujem da se malo zagrijava. Ali 7,8 godina ona tambura. Ostalo nemam zamjerke.
Ipak su to dvije pile sa istom kw snagom. Tako da mi to nije jasno
Zbog crijeva lose baca ulje??cjevka ulja je za mjenjat
Ma nedavno sam kupio pilu za 700 kn.Koliko ulja ti ostane nakon potrošenog goriva? Ako ostane pola, ne radi dok ne nađeš problem, a ako ostane manje od 10%, možda nije problem. Nek točno napišu znalci za stihlovke.
Ja kontoliram protok ulja tako da upaljenu motorku držim na asfaltu i nakon par sekundi se ispod vodilice mora pojaviti crta od ulja u punoj duljini mača.