Kada su u pitanju otuđena (kradena) roba, to je manja materijalna šteta i nema potrage na interpolu, to su samo lokalne potrage koje su dostupne samo policiji, nikakvi servisi nemoju dodira sa potrage te robe. Postoji jedan vid kada roba nestane iz proizvodnoj procesa ili fabričkih skladišta, tada firme preko svojih servisera potražuju robu, što u ovom slučaju nije tako. Takođe postoje rokovi zastarijevanja, te ukoliko se određena roba ne pronađe u roku od 2-5 godina bruše se sa potraga jer organi gonjenja nemogu pokrenut krivični postupak. Ovo se jedino ne odnosi na motorna vozila brodove i letelice, zbog izuzetno visokih cijena. Tako da se kradena a roba lako proda u okruženju. Nije sve crno policija na tome ozbiljno radi, i najčešće kradljivci ne staju na jednoj krađi, pa se desi u seriji krađa da im se udje u trag i da se pohvataju izvršioci, nekad nema sve robe al se uglavnom znaju naći skladišta takvih roba koje se vraćaju oštećenim licima.Tako ce bit i sa ovim strojevima prije il kasnije ako je u hr ili podrucju eu prodano. Zato ja mislim da je u bosni ili srbiji vec to odavno. Osim ako nisu za djelove osli
Zašto nula bodova??. Ja imam 056, uredio sam je sa SEM paljenjem u njoj, i u rezervi imam još SEM magnet,i elektroniku..Original u njoj je bio BOSCH.Prema cijeni od cca 1000 eura,nove motorke..Ova moja vrijedi bar nekoliko...a ne 0 bodova.Za neka vremena jesu, kao i stari automobili. U suštini te pile su nula bodova. Samo suveniri.