• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motorne pile-STIHL, oliti po naški ŠTILOVKA!!

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Nisam ni ja haha daleko od toga ja sebi napili 15-20m3 i to je to...s time da pilim debelo samo na metar i nakon toga cjepac i cirkular...potrosim mozda 20l benzine

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,716
Novi stroj Stihl MS462 stigla je kao ispomoć postojećoj MS261.

Prvi dojmovi su odlični, stroj je vrh.

Brza i snažna pila.

Nakon nezadovoljsta s Husqvarna 545RX trimerom opet se vraćam Stihlu 😁.

View attachment 58593
Za tu pilu, odnosno protiv nje mislim da se stvarno nema što reći (mana joj je što je štil al dobro, nitko nije bez mane 🤭 ). Šalim se, pila je stvarno pravi stroj, nego zanima me što nije štimalo sa trimerom? Ja namjeravam uzeti 555 RXT pa onak...nisam načisto još

aag14v

Dobro znana faca
Tu od
4 Kol 2011
Poruka
717
S trimerom je bilo sve u redu ali nije imao snage, muljao je travu.

Dva puta je bio na servisu i sad je ok ali to opet nije to.

Imam trimere stihl fs350 i fs450 i znam kako trebaju raditi. Susjed ima fs460 i njega sam probao.

Čitam po internetu da se to događa kod dosta trimera serije 500 dok je stara serija 300 bila ok.

Ako ćeš uzimati trimer moja preporuka je Stihl FS460 (eventualno FS360 ili FS560 ovisno što ti treba).

Ne sviđa mi se što je trimer 545rx poprično glomazan i nezgrapan, stihl je dosta elegantnije napravljen.

Zaboravio sam da su na 545 Rx znatno veće vibracije nego na FS450 iako je 545 Rx znatno novija generacija stroja.
Nakon jednog rezervara osjećam trnce u ruci dok na stihlu mogu 3 rezervara odraditi bez posljedica..

Kupio sam trimer na preporuku članova foruma (ne prozivam nikoga 😝), ali više ne želim imati takve izlete 😂... Nisam stihl fanatik ali...

Posljednje uređivanje:

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,716
Uvijek e u redu saslušati savjete ali ipak sam za sebe odvagnuti i kupiti, 460 bi mi bio mal budući trenutno imam Oleo Mac 550 koji je 3,3ks dok je 460 3,0ks tak da u obzir dolazi samo 560 ili 555 rxt...ako uopće budem mjenjao. Hvala za odgovor :ppozdrav:

aag14v

Dobro znana faca
Tu od
4 Kol 2011
Poruka
717
Nitko nije kriv 😁! Krajnja odluka je bila moja. Nije to toliko loš stroj, ali očekivao sam puno više.

• Like
Reactions: ZJ

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
... Nije to toliko loš stroj, ali očekivao sam puno više.
I ja.
Na H335Rx se nemrem preveć žaliti, ali i ona je imala popravaka i dječjih bolesti. Odluka za nju je bila radi najmanje mase u odnosu na snagu (~5,5kg za 2,2ks) i dobrog servisa (na žalost, više nije u poslu).
Ne radi previše, pazilo se na gorivo i ulje, pa je ipak trebalo mijenjati rasplinjač nakon 10-tak godina.
Sa samim motorom i prijenosom nikad problema.

No, slijedeći primjerci definitivno ne budu više te marke.

Stihlu (ili uvozniku?) zamjeram samo bezobrazno visoke cijene (prema ostalima) i to je bil uvijek razlog za ne kupnju njihovih proizvoda.
Nikak to da imam predrasude prema njima.

Eto, čak se i "čuveni Vule" riješil Husqvarne nakon samo dva-tri mjeseca, tak da si na dobrom tragu. :rolleyes: 🤣

milanf

Aktivni član
Tu od
22 Sij 2022
Poruka
95
Stihlu (ili uvozniku?) zamjeram samo bezobrazno visoke cijene (prema ostalima)
Tamo do 2011 sam radio sa kontejnerima, pa kad god je bila neka interesantnija roba malo bi skicnuo fakture.
Uglavnom, stihlova roba koja dolazi iz Amerike je bila toliko skupa da sam se cudio ko pura dreku. Ne sjećam se brojki, ali kad se ukljuce troskovi i porezi, marze u Hr i nisu bile neke ludo visoke.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Moraš znati neke stvari o politici cijena u multinacionalnim kompanijama.
Postoje tzv. transfer cijene, kojima se određuje u kojoj zemlji ostaje profit, tak da se nemoj čuditi cijenama. Neke krajnje mogu biti i niže od tih cijena koje si videl ;)

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Husqvarna ima veće razlike u cijenama ovisno o državi. I po 30% ovisno o modelu.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,913
S trimerom je bilo sve u redu ali nije imao snage, muljao je travu.

Dva puta je bio na servisu i sad je ok ali to opet nije to.

Imam trimere stihl fs350 i fs450 i znam kako trebaju raditi. Susjed ima fs460 i njega sam probao.

Čitam po internetu da se to događa kod dosta trimera serije 500 dok je stara serija 300 bila ok.

E da nisam jedini. Baš sam na nekoj temi kukao da žalim dan kad sam prodao 335 i uzeo 535... Isto mulja i fali vršne snage naspram 335..

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Vjerojatno nije bilo HP ultra nego HP super. To je moguce da je 15-16€

• Like
Reactions: ZJ

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Pital sam za potpuno sintetičko...kak su mi Stihlova nepoznata, valjda je krivo rekel. Divinol je oko 10e... e sad...

Spaceman

Dobro znana faca
Tu od
24 Ožu 2020
Poruka
184
I ja sam se čudio u VŽ dok su mi u ovlaštenoj trgovini rekli da nemaju ultru ili barem super, poslali su me u servis iza trgovine, a u servisu mi rekli da samo crveno imaju 😧 nisam mogo vjerovat kaj čujem

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,913
Ništa čudno. Ja sam isto već pisao da u Našicama isto ne možeš kupiti sintetičko ulje.

Stihl u Našicama ne drži. Gazda neće, ne zanima ga.

Došao Husqvarna zastupnik (agronom postao). Oni isto ne drže u trgovini sintetičko. Bude nekad ali samo u onim malim bočicama
.

Najnoviji postovi

Na vrh