• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motorne pile-STIHL, oliti po naški ŠTILOVKA!!

bornakutina

Aktivni član
Tu od
5 Tra 2010
Poruka
1,194
Zašto ne znaš hoćeš li moći popraviti 056?

MS441 je skuplja, iako iste zapremnine izvlaći nešto sitno više konjskih snaga, pretpostavljam da je živahnija. U odnosu na 440 nudi niz inovativnih riješenja o kojima možeš čitati ovdje: http://www.unikomerc-uvoz.hr/content.asp?FlashID=0&NewsID=7822

tesko dolazim do djelova kuciste sam promijenio ali ona opet kada se zgrije sama dodaje gas i crkava odlazi u iberturazu, kaze mi majstor da moze bit da je elektronika otisla a nju sam vec mjenjao...

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,144
provjeri ti ponovo da ti negdje ne ''falšira'' vazduh

TorpedoTD45

Član
Tu od
20 Ožu 2010
Poruka
785
tesko dolazim do djelova kuciste sam promijenio ali ona opet kada se zgrije sama dodaje gas i crkava odlazi u iberturazu, kaze mi majstor da moze bit da je elektronika otisla a nju sam vec mjenjao...

Kao šta kolege kažu, vjerojatno vuče falš zrak. Može biti da je puklo kučište, ili da ga nisi dobro složil, također kao šta je već navedeno, može biti i do semeringa na radilici. Paljenje? Hm... možda probija, ali mislim da bi onda i na hladno bilo problema. Prije da je do falš zraka.

Dijelova nema? Ne znam kak je kod vas u Kutini, ima li lokalnih majstora koji popravljaju motorke, ali u Sisku mislim da ne bi bio problem za dijelove.

sused joža

Član
Tu od
11 Kol 2008
Poruka
40
Imam jedno pitanje za vas majstore.Imam stihl 045 av i čini mi se da mi puno troši u zadnje vrijeme.Čišćen je fergazer i mjenjane su membrane.Pila je 77.god,ima rezervar 8 dcl a dok ispilim pol metra drva mi potroši otprilike 5 dcl.Moj stari veli da ona nikad nije bila šparna,ali mi seto ipak čini previše.

TorpedoTD45

Član
Tu od
20 Ožu 2010
Poruka
785
Da ne curi de gorivo? Pukel ili probušen čap rezervara? Probušen rezervar? Jel moker beton ili pod de ostavljaš motroku kad ne piliš?

sused joža

Član
Tu od
11 Kol 2008
Poruka
40
Ne curi nigde benzin evo maloprije sam izmeril rezervar je 7.5 dcl a potrošila je 3.5 dcl za pol metra drva to mi je nekak prihvatljivije ali je možda još uvek previše

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
molim preporuku koju motorku uzeti naravno samo Stihl , za sada imam ms 380, i 056 sad neznam da li cu moci popraviti 056 pa bi uzeo jos jednu vecu motorku razmisljao sam ovu 440 sad vidim da je izasla i 441 neznam bas razlike ali dobro bi mi doslo par dobrih savjet uglavno uzeo bi jacu od 380 pozzz

borna evo ti mog mišljenja ako trebaš jaču motorku od ms380- dotična gospođica ima 4.9 ks a ms440 ima 5.4ks tako da ti 440 i nije nešto osijetno jača- radi se o 0,5ks-zanemarivo
moja topla preporuka je ms660-7.1ks a od 380 je teže samo 0,7kg a jača 2,2ks-to se osijeti razlika, ja nisam imao pozitivna iskustva s ms440:blackeye
a i razlika cijene između 440 i 660 je zanemariva s obzirom na razliku u snazi i izdržljivosti!!!!!!!!!!

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
jučer je kum kupio stihl ms 441 to je novi model što je izašo kažu da troši između 20-30% manje od prethodnika vidjet ćemo plaćena sa rabatom od 20% 5700kn

TorpedoTD45

Član
Tu od
20 Ožu 2010
Poruka
785
jučer je kum kupio stihl ms 441 to je novi model što je izašo kažu da troši između 20-30% manje od prethodnika vidjet ćemo plaćena sa rabatom od 20% 5700kn

Dobru cenu je ulovil. Nakon rada i kroz određeno vrijeme očekujem izvještaj vezan uz pilu. Unaprijed zahvaljujem.

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
Dobru cenu je ulovil. Nakon rada i kroz određeno vrijeme očekujem izvještaj vezan uz pilu. Unaprijed zahvaljujem.

to je dobio kod trgovca kod kojeg uzima i vodilice,lance,ulja i sav potrošni materijal za šumarstvo

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
evo malo informacija za gospođu MS441CM-5.7ks, 6,6kg, moderna pila visoke snage, neznatnih vibracija(koliko sam uspio skužiti-ima sistem za štelanje amortizera) , ima dugotrajan sistem za pročišćavanje zraka s predčistaćem i HD2 pročistaćem koji pouzdano hvata i najfiniju prašinu. poboljšan omijer snage i ponašanje pri vođenju, do 20% manja potrošnja i do 50% reducirani ispušni plinovi u usporedbi s konvencionalnim dvotaktnim motorima STIHL bez 2-MIKS-tehnologije
također ima M-tronic--potpuno elektroničko upravljanje motorom u svakom stanju regulira točku iskrenja i doziranja goriva, pri tome se uzimaju u obzir vanjski uvijeti poput temperature, nadmorske visine i kvalitete drveta. sa M-tronicom potpuno otpada ručno podešavanje rasplinjača, također s m tronicom nema ručnog čoka nego samo ON-OF

Posljednje uređivanje:

bornakutina

Aktivni član
Tu od
5 Tra 2010
Poruka
1,194
evo malo informacija za gospođu MS441-5.7ks, 6,6kg, moderna pila visoke snage, neznatnih vibracija(koliko sam uspio skužiti-ima sistem za štelanje amortizera) , ima dugotrajan sistem za pročišćavanje zraka s predčistaćem i HD2 pročistaćem koji pouzdano hvata i najfiniju prašinu. poboljšan omijer snage i ponašanje pri vođenju, do 20% manja potrošnja i do 50% reducirani ispušni plinovi u usporedbi s konvencionalnim dvotaktnim motorima STIHL bez 2-MIKS-tehnologije
također ima M-tronic--potpuno elektroničko upravljanje motorom u svakom stanju regulira točku iskrenja i doziranja goriva, pri tome se uzimaju u obzir vanjski uvijeti poput temperature, nadmorske visine i kvalitete drveta. sa M-tronicom potpuno otpada ručno podešavanje rasplinjača, također s m tronicom nema ručnog čoka nego samo ON-OF

da li je ta silna tehnologija dobra ili nesto lose ? koliko mi se cini 440 nema tu novu tehnologiju ili???

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
da 440 nema te novine na sebi ali kao što sam več naveo da su moja iskustva s njom katastrofalna... također je 440 nešto sitno slabija za 0,3ks slabija, pa iskreno od svih tih novina na 441CM jedino mi se sviđa onaj dio o boljem filtriranja zraka a za elektroniku sam malo skeptik... rasplinjač koji se sam štela putem elektronike mi dijeluje na prvi dojam malo pre fin alat za ozbiljne radove, također i opisan način rada-automatski čok-oni su napisali da čim ju zapališ odmah imaš svu raspoloživu snagu...ja nju rađe zapalim pa nek otucka koju minutu dok ja popušim cigaretu pa tek onda gas gas

uglavnom ta 441 CM košta isto kao i 660 koja je neusporedivo jača a i več je dosta na tržištu i nisam čuo da je netko imao ikakvih problema s njom, također potrošnja s obzirom na snagu je zanemariva

imaš i 441 koja ti ima samo "2-MIX" tehnologiju-samo smanjenja potrošnja a ostalo je dobra stara klasika-ručni čok i rasplinjač na šarafciger, jedino nisam siguran dali ta "obična" ima foru sa podešavanjem amortizera

pošt0 imaš 380-ku - mišljenja sam da sve što može 440 ili 441 da može i 380 dok je 660 opet sasvim druga kategorija pile

TorpedoTD45

Član
Tu od
20 Ožu 2010
Poruka
785
Pretpostavljam da je taj M-tronic sustav, nešto kao lambda sonda na autu. Šalje podatke ECU-u koji tada "slaže" smjesu goriva i zraka (govorim za auto, tak slično je valjda i kod te motorke). Ne vidim tu ništa loše, preciznije izgaranje, optimalni uvjeti rada, kontrola eksplozija i manja potrošnja goriva. Ono šta vas zabrinjava je strah od modernizacije, tj mehanika vs elektrika. Mislim da nema razloga za zabrinutost, uvjeren sam kako je Stihl ispitao i utvrdio taj sistem prije slanja u masovnu upotrebu.

Slažem se i s time, da nekad toga nije bilo, a radilo se kao i danas. Ajde, ne kao i danas, ali približno tako. No, to nam je budućnost i osobno, kad bi kupovao novu motorku i kad bi u izboru bile 440 i 441 sa tom opremom, odlučio bi se za 441CM.

Dadx

Aktivni član
Tu od
10 Srp 2010
Poruka
101
bok ljudi, evo gledam da bi kupil novu pilu i između silnih proizvođač odabral sam stihl...

četveroumim se između ovih modela :

MS 260
MS 261

MS390
MS391

znaći pilu bi koristil za izradu drva (cca 15m godišnje)za vlastite potrebe, a pilil bi sve na cca 25 cm zato kaj nemam cirkular niti bilo kas slično

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362

jučer sam pričo s kumom kaže da stihl 441 troši 30% manje goriva od pila iste kategorije u istom poslu jer ih radi 5 ekipa jedni do drugih isti posao svi s pilama gotovo istih performansi.
Kaže da će je ove sezone isplatiti samo kroz razliku goriva jer njegov svaki sjekač u prosjeku potroši dnevo 9-11 litara benzina

TorpedoTD45

Član
Tu od
20 Ožu 2010
Poruka
785
Izgleda da priča o potrošnji nije marketinški trik već ima nešto u tome. Znaći, ipak se može raditi na smanjenju potrošnje goriva ne dirajući performanse i na tako malim motorima. Lijepo, delajte ljudi, i bez kvarova u budućnosti. :)

Z

zjoker

Guest
bok ljudi, evo gledam da bi kupil novu pilu i između silnih proizvođač odabral sam stihl...

četveroumim se između ovih modela :

MS 260
MS 261

MS390
MS391

znaći pilu bi koristil za izradu drva (cca 15m godišnje)za vlastite potrebe, a pilil bi sve na cca 25 cm zato kaj nemam cirkular niti bilo kas slično

za radove oko kuce i za 15 m drva u svakom slucaju 26-cu

Najnoviji postovi

Na vrh