• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motorne pumpe za navodnjavanje

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,044
Nikad niti jednu pumpu nisam vidio osim one ručne. Valjda je to podtlačna ili usisna. Nema ni košarici niti kvitetan jednosmjerni ventil. Mislim sad malo lažem ima dva ventila ali obično ne drže vodu, somo pol litre vode zalije i ona je tu.

lijeni

Novi član
Tu od
16 Ruj 2025
Poruka
26
Boli me on stvar što vi i kako pumpate i što se to mene u stvari tiče. Samo ti uživaj u životu . Jako mi teško imat pojma o čemu ti pričaš a ja sam sve samo ne pun sebe a kerefeke izvodi i uživaj u svom svijetu . koja budala može napis at o pumpanju vode kao o nekom dostignuću . Ja sam i više nego pristojan i korektan čovjek da ne kažem i ponizan kad imam posla sa takvim , a to ti nisi nego bahati tip .

lijeni

Novi član
Tu od
16 Ruj 2025
Poruka
26
Motornoj pumpi za navodnjavanje ne treba nikakva košara ni nepovratni ventil na dnu cijevi ak je pumpa samousisna. Treba kučište pumpe napuniti vodom i napravi dosta podtlaka da digne vodu u cijev - traje do minutu
.Neznam kak je to kod ovih pametnijih od mene, moje pumpe ne vlečeju vodu nikam, vodu gore teraju hektopaskali zraka iz vremenske prognoze.

Hidrofor imam od 1972, obična pumpa pa mora imati nepovratni ventil na kraju cevi.
Bilo bi jebeno natočiti pumpu i cijev da voda beži u zdenac.

I jedan sam svoj majstor sistem sa pumpom napravljenom od ventilatora koju ganja 6kw elektromotor .
To šiba ko mutavo , okretaji su debelo preveliki, remen cvili, u pumpi kipi od kavitacije, al prepumpam vodu iz zdenca bez hidrofra u ovaj koji ga ima .Usis je plastična odvodna pedesetka, spojevi pojačani blok zakovicama da se ne izvuku, silikonom podihtano kaf prohrđaju .
Zadnih deset godina drži.
Nepovratni ventil dvije cole na dnu,na njega montiran flaks i provučen kroz cijev do vrha.
Da ispustim vodu ak zatreba.
Konačno neko realan i pametan.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,044
Prednost i jedina namjena je vrijeme ili brzina , te "tzv kosarice" kad se ubaci crijevo u vodu dovoljno ga je par puta povući i gurnuti i voda dolazi do pumpe.
To za brze intervencije je poželjno, pogotovo ka se interveniše i svaki sekund je dragocijen.

Na vrh