• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

mtd001

čiko

Član
Tu od
19 Lip 2011
Poruka
264
danas se malo viking lickao za sezonu,a i dobio je novu krv...
26216dz.jpg
Valvoline :rolleyess:
Ma u tu malu skalameriju od motora uliješ bilo što masno da podmazuje i radi, može i bez ulja kao neki, a i mješavinu troši kada nema čistog benzina :mrgreen:
vidio sam i josu,bio je sa limenom glazbom,koliko čujem,mislim da još sviraju..
odsvirali mi svoje :mrgreen:
a i dobro naplatili u tekućoj tarifi :rolfer:
Jel ih jeftinije platiti u novcu ili u tekućoj tarifi, pitanje je sad :scratch

B

BAGERISTA

Guest
mogu mislit...:lol:

Ako je naplata izvršena u tekučini,,,,i ako su svi blizu JOSE,,,,onda vijeruj mi bolje ih platit u novcima........:lol::lol::lol:

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
:mrgreen:

sva sreča pa je ovaj put kiša rastjerala ljude, nismo mi morali dugo trubit :rolfer:

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,908
Valvoline :rolleyess:
Ma u tu malu skalameriju od motora uliješ bilo što masno

litra valvolina u adutu 50 kuna,a jel znaš samo koliko je litra brigsova ulja...:scratch

sva sreča pa je ovaj put kiša rastjerala ljude, nismo mi morali dugo trubit
zbrisal sam na vrijeme...:lol:

S

staffmen

Guest
isto takvo valvoline ulje ja tocim u svoje kosilice vec godinama.
Skupo je al bolje da bude kak spada neg da nakon par godina ode masina...

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Ma mislio sam na stafmena. u motor kosilice koji vrijedi 1000kn točiti ulje koje košta 50kn litra, a u mtk(koji isto nema filter) jeftinije/lošije ulje...
Ti imaš filter, tebi ne smeta.

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Po meni bolje bi činio kad bi stavljao obrnuto....No ti sad po novom koristiš MTK i zimi....

S

staffmen

Guest
kak obratno? Mislis ovo iz kosilice u mtk i obratno...kaj nije malo prerjetko ovo od kosilice? Il mi se cini? :confused:
Al opet...pa valvoline je bolje ulje od ine super3. A vecina to toci u motore tipa mojeg na mtku

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Već sam o tome pisao, za zrakom hlađene motore, koji k tome imaju podmazivanje zapljuskivanjem je za po ljeti najbolje monogradno SAE 30...mislim, nije da bude ovak otišel kvragu....al eto.....ja sam samo radio usporedbu da bolje uvjete daješ vrtnoj kosilici nego MTKu
Normalno da ljudi toče super 3 multigradno iz razloga jer ne kuže problematiku, jer je najeftinije i najdostupnije....Super 3 je bolje od Valvolinea kad bi po katalogu kupio monogradno, al to nebudeš nigde našel u trgovini...koji paradoks, hehe

čiko

Član
Tu od
19 Lip 2011
Poruka
264
A jeste temu o uljima za male motore kosilica digli na razinu zrakoplovnih motora :rolfer:

Gledajući na duži rok, prije će se kučište i kotači raspasti nego li ce ti motor riknut stavljo ti i trafo ulje u njega, a kamoli drugo SAE ulje od propisanog ;)

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,908
hm...:scratch...a ja u svom mtd-u imam seleniu gold,kaj mi je ostalo od auta..:mrgreen:

S

staffmen

Guest
a neznam.
Moj stari je pristasa valvolinea i toci ga u sve pa tak i u mtk.
Vec mu je 23g i radi i dalje. Vjerojatno i sa super3 bi bilo isto. Ma sve je to isto sranje skoro.
Bitno da dela, da se podmazuje, i da nedaj boze ne sfali ulja. Ostalo je manje bitno.
Tocil bi ja ovo za kosilicu al onda bi moral kupit drugo za zimu i istocit ga na proljece, a napravil bi svega par sati. A tu nema matematike bas

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,807
tak pitam, za tu cijenu ima puno boljih ulja. Imam doma dvije alfe i u ni jednu ne stavljam Seleniu. Od Selenije jedino kaj valja je Selenia Racing i HPX ak je motor malo stariji i troši ulje, sve ostalo je smeće u rangu INE ili čak i lošije.

Najnoviji postovi

Na vrh