• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

mtd001

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,908
ovaj moj je 2004 godina,1.2 motor 8 ventila,ona međuserija sa ružno velikim farovima,od servisa do servisa potroši oko 2-3 dcl ulja,ovisi kako se vozim,a to je obično ko penzić...:lol:
kakva se još ulja nude za tu cijenu,jer ovo sranje dođe oko 60 kuna po litri...:scratch

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,807
ak se voziš ko penzić onda OK, al ako ga ideš ganjat onda to bacaj van iz auta.
Ja sam nema dugo u svoju 33-jku stavio SintAgip 10w-40 ima ga u Auto Kreši za 52 kn/l. U Tokiću imaš sad akciju Total Quartz 7000 10W-40 5l je 190kn. Brat ga je stavio sad u svoju 156-icu i ulje je jako dobro i kvalitetno.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,908
ak se voziš ko penzić onda OK, al ako ga ideš ganjat onda to bacaj van iz auta..

a sa čime da se ganjam,sa 60 konjića....:scratch..prošli su mi ti dani ludovanja..
ali je zato mali potrošač,sa 40 litara prođem oko 700 km.

Posljednje uređivanje:

čiko

Član
Tu od
19 Lip 2011
Poruka
264
a sa čime da se ganjam,sa 60 konjića....:scratch..prošli su mi ti dani ludovanja..
ali je zato mali potrošač,sa 40 litara prođem oko 700 km.
Može se i sa 60-tak konjića juriti, a bome i štedljivo voziti, kako me koja faza uhvati ;)

Mane sve ti je to bofl roba za naše tržište, toči bilo što :blackeye

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,908
Može se i sa 60-tak konjića juriti, a bome i štedljivo voziti, kako me koja faza uhvati ;) :blackeye

pogotovo kad treba preteći prazan šleper..:supris:
mene sve više vata ona štedljiva faza..:lol:

čiko

Član
Tu od
19 Lip 2011
Poruka
264
pogotovo kad treba preteći prazan šleper..:supris:
mene sve više vata ona štedljiva faza..:lol:
Što :supris: može se :D

Ja danas spustio na 3.5L, al će još ići dolje 8)

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,807
Može se i sa 60-tak konjića juriti, a bome i štedljivo voziti, kako me koja faza uhvati ;)

Mane sve ti je to bofl roba za naše tržište, toči bilo što :blackeye

Jurio sam ja i sa manje konjića dok sam imao R-4:rolleyess:

Nekad si u auto mogao natočit bilo šta i on je išao, danas na tržištu imaš jako veliku ponudu ulja i kvaliteta tih ulja jako varira.
Kolega je na svome autu testirao par ulja nakon što mu je motor zaribao. Stavio je u auto drugi motor i satove za pritisak i temp. ulja i rezultati sa Seleniom su bili poražavajući. Tvornica tu Seleniu preporučuje za taj auto a to ulje jednostavno nemože podnijet opterećenja koja taj motor stvara u nekoj normalnoj vožnji a kamoli ako ga ganjaš.

Meni se je pred dva mjeseca dogodilo da mi se je na naplatnima u ZG-u upalila lampica od ulja, ne zato jer ga nije bilo nego jednostavno je bilo loše kvalitete i nakon 15 min. vožnje na 5000-5500 okr/min na ler gasu nije bilo pritiska ulja. Ulje je jedva izdržalo 10000km

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
Shell Helix HX7 10W-40 Diesel , mjenjam svakih 10k km,
kod Lasića je oko 280 ili 300kn 5l znalo bit na akciji...

kak imam traktor od 110ks, nakon promjene ulja se jako primjeti, kako motor radi mirnije i brže "kresne" sa svježim uljem...

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,807
a kaj misliš da si ga vozio još 5 ili 10 tkm kako neki rade, zato kaj je to tako netko tamo propisao:?:

Sjećam se dok sam vozio službeni VW Cady sa najslabijim disel motorom i na servis je išao svakih 15 tkm, ono šta se je znalo istočit iz njega je bilo sve drugo samo ne ulje a auto je imao jedva nešto preko 100tkm i bez obzira kaj je bio službeni nisam ga ganjao "ko vrag svoju mater".
Po meni svakih max. 10tkm uložit u auto cca 300 kn za ulje i filter nije puno a barem znaš da imaš dobro podmazivanje

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
44kn je filter ulja, na GOlfu to nije cijeli filter sa kučištem, nego ima fixno kučište, pa mjenjaš samo "uložak" filter...

za 350kn svakih 10000km se stvarno ne isplati zezat, isto ko i sa antifrizom u traktoru :lol:

zamlao ušteđenih novaca, velka havarija može nastat...

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282
Ej, ekipa!

Pisalo se nekaj u temi motornih ulja u svaštari, pa nije loše pročitati..
Ja sam gledal u prvom redu realnu cijenu za kvalitetna ulja kod kupovine, a isto tako i lomnu oznaku motora na autu. Uzel sam preko nekog dugovanja Aral Hightronic prije par godina. I to tri kartona po 12 l - cca 70 kn litra. Inače je oko 130 kn kad uđeš u dućan. Ima na etiketi fino napisano za koje motore (prema lomnim oznakama) je idealno, a među njima je i moj. Vrlo sam zadovoljan, na deset tisuća km nema potrošnje ili kakvih problema na autu..:)

Lijepi pozdrav!

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,908
danas se radio zračni filter za vikinga,pošto je novi dosta skup...
skidanje kartona..
iw4zk0.jpg

ostala je mrežica i guma..
2n7joub.jpg

i stavljanje filca...
slihw7.jpg

i na kraju izmjena polomljena noža na frezi..
14joqrr.jpg

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282
To je standardni filter za više vrsta motora, pa tak i moju hondu na husqvarni.
Kolika je sad cijena? Obično kupim cijeli komplet sa uljem i svijećicom..:D

B

BAGERISTA

Guest
Ni mi jasno ,,,mtd-ac,,,zašto ideš u izradu,,,filtera,,,,(koliko vremena bude gore,,,i koliko košta)...:shock::shock::shock:

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,908
Kolika je sad cijena? D
ne znam,nisam pitao..ali znam da je koštao ko filter od auta..
Ni mi jasno ,,,mtd-ac,,,zašto ideš u izradu,,,filtera,,,,(koliko vremena bude gore,,,i koliko košta)...:shock::shock::shock:
za probu...
ovaj me ne košta ništa,a služi isto,jedino ga možda bude trebalo mjenjat češće jer je to filc za strojeve..

B

BAGERISTA

Guest
Samo ti kosi,,,,,,evo idem i ja..samo za blago malo riješit...

CJEV TI JE DUŽINE-----32,5cm...

Najnoviji postovi

Na vrh