Evo danas konkretan rad sa ovom mojom mini kombinacijom , skoro cijeli dan sam drndao sa njom i ne smijem vam reći koliko sam goriva potrošio
Sve prednosti i mane su izašle na vidjelo , od nedostataka moram napomenuti to što nemam graničnike zakredanja kose u odnosu na MTK i onda na velikim bočnim nagibima dolazi opasnost od prevrtanja MTKa , pričam o velikim bočnim nagibima
Takodje na tim velikim bočnim nagibima prilično je teško održati pravac kretanja jer je kosačica na diskovima koji su na ležajevima u uvijek teži da ide tamo kuda joj je lakše , znači nadole
Na relaziji uz brdo - niz brdo neam nikakvih problema , može da ide uz ekstremno veliki nagib
Drugi manji nedostatak je to što mi se lamela čini na granici snage , možda bi trebalo pojačati intenzitet opruge na korpi
Rad , rukovanje ,okretanje , to je kao u priči , nema stajanja , nema štopanja , samo gas i naprijed
Da ne bude sve bajno naišao sam i na travu koju nisam uspio pokositi sa njom , znači livada koja je jako rodna i nije košena nikako ove sezone , nju nisam mogao kositi jer sam se bojao za lemelu pošto je kako već rekoh na granici snage za ovaj motor , ima previše travne mase i teško prolazi kroz ''prozor'' kosačice te stvara veliko opterećenje
Brzina kretanja je idealna , sa benzincem mi je bila prebrza trčao sam za njom kao lovačka džukela , sada je već malo opuštenije
Da ne napominjem stabilan i pouzdan rad motora što sa benzincem je bila nemoguća misija , uvijek neki dječiji problemi
Takođe okretanje na krajevima , veoma lako baš zbog onih tanjira na kojima kosačica ''pliva'' , Nema potrebe da se kosačica ikako diže od zemlje što je o odnosu na strižnu veliki preporod
Da sumiram , ja sam super zadovoljan , to je ono na šta sam išao iz starta i nisam iznevejeren dobijenim