• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

MUZNA OPREMA

radul

Član
Tu od
28 Svi 2013
Poruka
788
Ja isto mislim da nebi trebalo bit problema,bitno da nigdje nepusta zrak,a ako je pritisak slab mozes ga pojacat....
Kod mene je crijevo duzine 10m,pol cola i nikad problema....
 

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,141
Reko da pitam da bezveze ne kupujem crijevo.. To bi kod mene trebalo raditi tako cca tjedan dana, dok se krave nebi vratile u staju..
Inace pumpa je isto Westfalia, nigdje ne pusta, nikakvih problema s njom nema..
 

bajo

Član
Tu od
11 Velj 2013
Poruka
103
Uzmi alkaten crevo od 3/4 minimum napravi reducir za crevo na kantu.duzina vakum voda ne opterecuje pumpu puno samo moras prije gasenja ispustiti vakum iz voda da ti se pumpa ne vrti unazad ako nemas nepovratni ventil na pumpi.
 

Emy

Član
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
640
kupio sam pumpu miele, medjutim u provjeri motora, motoro je odradio kontra pa je majstor polomio grafitne ploče, ostala je samo jedna čitava, jako ih je tesko nabaviti bar ovdje u BiH s toga pitam da li moze da se ugrade fiber-ploče...da li je neko imao slican problem.
 

ljiljanakn54

Član
Tu od
23 Srp 2011
Poruka
96
Nazalost koliko ja znam mogu samo grafitne plocice da se ugrade jer bi trebalo tijelo pumpe busiti sa dvije strane stavljati dizne i nabaviti uljnu bocu specijalno konstruisanu da pusta po malo ulja. \mislim da bi to bila "visa dara nego mjera". Ako imate nekog u Srbiji ili neko ide tamo ima u Gornjem Milanovcu covjek kori radi grafitne plocice. Mogu vam dati njegov telefon, jer on dolazi dosta cesto u BIH pa se sa njim mozete mozda i dogovoriti da vam kaze kad mu ide sledeca iisporuka i da vam ih mozda posalje ili donese kad bude distribuirao aparate.
tel.+38163609605
Pozdrav, Ljiljana
 

Emy

Član
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
640
Ljiljana danas sam nasao nekoliko vrsta u jednoj prodavnici medjutim pasala bi mi sirina i duzina pločice ali ne i debljina...jer meni trebaju 4 mm a ovdje ima samo od 5 mm...ima ih za westfaliju, šimšek i ne znam jos koje ali ne i za ovu miele koju ja imam.

Sad je pitanje da li ja mogu kupiti te od 5 mm pa ih s nekim finim šmirglom ručno doraditi na 4 mm ima ih po cjeni od 6 do 10 eura za komad...ali kao sto rekoh niti ijedne nema na tu debljinu.
 

ljiljanakn54

Član
Tu od
23 Srp 2011
Poruka
96
Emy,jeste li mjerili plocice ili leziste. \plocice se ako su dugo u upotrebi vremenom otanje. Za miele su mozda 4 mm, ali ja nisam sigurna uglavnom je standard 5 mm. provjerite sirinu lezista mikrometrom. Ukoliko su zaista 4 mm, mozete pokusati ali to ide jako sporo i prosto ne znam da li ce te uspjeti da ih dovedete na idealnu debljinu cijelom njenom povrsinom.
Pozdrav, Ljiljana
 
D

damjan77

Guest
prodati, Alfa Laval izmuzištu, avtotandem 2x 3, sa svom opremom

informacije na tel: 00386/41724028
 

farmboy

Novi član
Tu od
29 Ruj 2014
Poruka
20
trebam pomoc, mozete li mi samo reci tko je zastupnik za westfalia izmuzista za hr?
 

kdarko

Član
Tu od
8 Velj 2012
Poruka
185
dali netko zna kakvi ležajevi idu na muzilicu westfalia rps 300 ? moj problem je taj kada sam promjenio lamele stavio grafitne i promjenio i ležajeve i semeringe nisam obraćao pažnju na ležajeve :fiery: stare naravno bacio stavio nove ležajeve tog broja kakvi su bili i sad dolazi do toga nakon 1 sata rada poćinje se grijati na kućištima ležajeva i paliti zbog toga ulje koje podmazuje samo sam zapamtio da org.ležajevi su imali 7 kuglica i plastičnu košuljicu a ovi novi 8 i željeznu sad me zanima kakav ležaj mora biti gore ? Sve je drugo u super stanju imam je već 10 god. i dobro je poznam remeni su novi i nisu napeti da bi oni bili krivi da vuku osovinu ,podmazivanje radi kako i treba sve se lagano okreće jedino nakon 1 sata poćne dimiti i trošiti ulje nije nigdje ništa puknuto na pumpi semerinzi su novi i nezatvaraju rupe od podmazivanja tak da mi se ćini da su ležajevi krivi za to..
 

nino6110

Aktivni član
Tu od
19 Srp 2014
Poruka
1,499
Jesi li skinuo gumene poklopce na lagerima?
Mi smo radili isti posao prosli tjedan i isto mijenjali lamele i stavili iste kakve su bile(mislim na materijal) jer se grafitne kao šire u vlazi(ulju).:(think):
Osovina ti je dobro sjela razmak izmedu lagera i kotaca sa lamelama je dobar?
Kad ju rucno okreces se lagano vrti ili zapinje,moze biti da osovina nije na mjestu pa zapinje,onda ju treba s jedne strane malo udariti.
 

kdarko

Član
Tu od
8 Velj 2012
Poruka
185
danas stavio nove ležajeve skinio zaštitu sa nih zz novi semerinzi 28.47 i ležajevi 6306 skf lagano se okreće, nanometar na 70 ,remeni novi (borovo) nenapeti ćisto da voze,ulje novo org.za muzilice,inaće već 2 god . imam grafitne lamele danas ih provjerio iste kao kad sam ih stavio inaće već 10god.dojim sa dvije kante uvjek 15 krava sa tom muzilicom prije dvije godine bila smrzla pa mi bila oštećena jedna lamela pa sam stavio nove, to što se tiće osovine da je treba tresnut je normalno jer kad stavljaš remenicu nazad mora se malo poriktati , ležajevi stavljeni toćno na mjesto u kućištu gdje idu i provjereno da radi podmazivanje sad nedimi ali je opet vruća pumpa nakon 1 sata rada točnije vrela :confused: Sad me jedino zanima takva muzilica westfalia RPS 300 dali je i kod drugih vrela pumpa ?
OVU SA SLIKU POSUDIO za primjer ! moja je takva samo u puno boljem stanju po izgledu i sve je u org.boji a svi ovi auspuhi i posuda za ulje je potpuno ista jedino moja ima sa ljeve strane nanometar sa filterima
zvwvom.jpg
 

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,955
Meni je kuhala kad sam stavil neko čudno ulje od tad stavljam westvalijino i ne grije se jedino je topla ali ne vruča .
 

ljiljanakn54

Član
Tu od
23 Srp 2011
Poruka
96
zasto ste stavili grafitne plocice to mi nije jasno. Trebalo je staviti elastobitne ili sad novi tip trajnih plocica iskreno ne znam kakav je materijal. Normalno je grafitne plocice nijesu predvidjene za uljne pumpe. Nemojte napraviti vecu stetu. Ulje i grafit ne idu zajedno. Lezajevi su vjerovatno dobri ako su se normalno upasovali.
Pozdrav!
 

Dario6

Novi član
Tu od
10 Lip 2012
Poruka
11
Trenutno dojimo sa dvije kante...Muznih krava 20tak...
Stala Dugacka 10m , na svakoj strani 10 krava...Dojimo oko dva sata ujutro i dva navecer....
Dali se isplati kupiti mlijekovod sa 4 muzne jednice ? Kolika bih mu bila cijena ?
 

nino6110

Aktivni član
Tu od
19 Srp 2014
Poruka
1,499
Kak se ne bi isplatilo
Sve se isplati da si olaksas
A cijena ovisi o opremi
Od 10 tis kn na dalje
 

Dario6

Novi član
Tu od
10 Lip 2012
Poruka
11
Znači vrijeme muznje po kravi ostaje isto ? Jeli brze sta od ovih pulzatora?
Znaci sa 4 muzne jednice duplo brze bi bilo + to nema sipanja mlijeka i nosenja u laktofriz
a de mi reci jel znas mozda sta o izradi onih laguna za đubre?
 

nino6110

Aktivni član
Tu od
19 Srp 2014
Poruka
1,499
Pa ide brze sigurno bar se nadam i nema kipanja kanti
Mi idemo po mljekovod isto sljedeci mjesec ovak je to patnja
Za lagunu i sve vezano za nitratnu direktivu se ja ne bi zurio treba polako samo s tim polako sredivati papire i povuci europska sredstva za to.:)
Pa vidis da se to sad stisalo s tim gnojnicima,to su samo nasi pametni dok vani ljudi isto skladiste gnoj na polju najnormalnije.
 

Najnoviji postovi

Na vrh