• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Nadobudno stvorenje trazi mentora

• Temu pokrenuo Bekkkk
  • Datum prvog posta

mcmarko0204

Član
Tu od
13 Ožu 2010
Poruka
706
To su jednoulazne tablice i volumen se računa preko promjera. Najjednostavnije.
Ako bi želio dvoulazne znači promjer i visina - sve teme i sve stranice na podforumu šumarstvo ne bi bile dosta da ih se ovdje postavi. Karikiram, ali ima ih puno.

Budem kontaktirao savorisa on je tu moderator da napravi jednu sticky temu u kojoj će biti tablice. Morat ću tražiti kolegu da mi vrati priručnik i onda ću postaviti ovdje. Ima još tablica što bi ljudima moglo biti zanimljivo.

AcA OPEL

Aktivni član
Tu od
25 Ruj 2012
Poruka
550
Ja bih ti bio neizmerno zahvalan kad bi postavio makar za te precnike i visine sto mene zanimaju.Znaci precnici od 30cm do 50cm i visine od 15m do 20m.

AcA OPEL

Aktivni član
Tu od
25 Ruj 2012
Poruka
550
Kolege,hvala,ali nije to to.Ja znam da izracunam zapreminu valjka,odnosno trupca,ali meni treba za cela stabla koja su u sumi i nisu oborena.

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,389
kolega ni jedan se sumar(lugar) nije penjao na stablo da mjeri koliko je ono visoko. za procjenu se mjeru u prsnoj visini ili 130 cm kako marko napisa.
tek kad se posjeku onda se mjeri duzina trupaca i dobijas tacnu kubikazu.

AcA OPEL

Aktivni član
Tu od
25 Ruj 2012
Poruka
550
Ma jeste kolega,ali mene ne zanima samo trupac,vec celo stablo,sa vrhovima i bocnim granama.Takve tablice postoje,ja sam gledao nesto takvo,ali ne mogu da pronadjem na netu,Marko zna o cemu se radi.Samo cekam da postavi,mozda jos nekom pomogne.

mcmarko0204

Član
Tu od
13 Ožu 2010
Poruka
706
Budu tablice, samo nisu još kod mene. Budu u nedjelju pa ću onda postaviti.
Inače se to radilo tako da se izmjerio promjer i onda se izmjerila visina.
Pa su se radile dvoulazne tablice. Ovako ukratko i jednostavno. Inače se na tim stvarima doktorira i pokazuju se pravi uređivači i šumari. Bit će tablice. Nemojte se samo svađati.

Vidjet ćete razliku.
Jednoulazne tablice su za privatne šume.
Dvoulazne tablice su za državne "uređene" šume.

Najnoviji postovi

Na vrh