Ja sam Rikanol nabavljao u firmi Cipro d.o.o. Lepajci. Tel. 049-382-000. To je veleprodaja, ali tamo bi vas mogli spojiti s maloprodajom. Ja ga imam već nekih 5 godina, djelovalo je do ove. Ove godine sam na kukuruz stavljao i repelente koje sam dobio od lovaca, granule, a isto i taj jebeni smrdljivi rikanol. Ljudi, pred veće dok je supruga postavljala krpice ja sam traktorom dolazio iz suprotnog smjera i na udaljenosti od 200 metara se počne želudac okretati. Naravno, tri dana je djelovalo, četvrtu noć su svinje povadile 50% kukuruza, slijedeću još 40% i ono što je ostalo poprskao sam cidokorom jer je to bilo već drugo sijanje kukuruza i kasno za treće. Zakup redovito platiti, trošak sjetve je 3000 kn, al barem neću imati troškove žetve. Na pšenici su mi napravile štetu od nekih 10 tona, osiguranje je priznalo 6, barem nešta. Povrće za sada ne diraju i neka tako ostane, jedino što naprave štetu prolazeći kroz polje.
Bojim se što bi moglo biti slijedeće godine jer ove godine ih nitko nije dirao. Imam plastenike u polju, a na dva metra od plastenika u par navrata je bilo sigurno pedesetak praščića, vidljivo po tragovima. Dakle, navikli su ove godine da im je normalno šetati uz folije. Ne znam ni sam što napraviti jer ulaganja u paprike su ogromna, nekako to treba zaštititi, ili prava ograda ili pastir, ali čujem da pomalo ni jedno ne djeluje dovoljno.