Ajmo nanovo,ako ja na građevnom zemljištu iskopam bunar jer moram npr tražiti koncesiju i te silne dozvole?
Ajmo nanovo,ako ja na građevnom zemljištu iskopam bunar jer moram npr tražiti koncesiju i te silne dozvole?
Mogu reći samo ovo-u mojoj se županiji veliki proizvođči žure ishoditi koncesije prije ulaska u EU,jer će ulaskom sve biti puno kompliciranije i puno skuplje.Tako su oni koji su zartažili koncesiju na sastanku udruge tvrdili.
Možeš i malo šarana pustiti unutra, pa nakon što obereš jabuke, može se malo na ribičiju :mrgreen: ; to dodje kao antistresna aktivnost :axe:...rješenje kopam jezero i skupljam oborinske vode.
Ok,ajmo ovako jer tko uopće na ovom forumu ima koncesiju s Hrvatskim vodama i jer to uopće isplativo koliko love,papira i još love pa onda bolje tenkirati iz gradske mreže.
Koliki papiri,tj lova za dozvole a onda jeftino bušenje da ti pamet stane,rješenje kopam jezero i skupljam oborinske vode.
Ako misle navodnjavati Hrvatsku poljoprivredu to moraju pojednostavit isto kao i legalizacija,jeb.. samo 10 000 eura koštaju papiri i dozvole,a bušenje bunara tu nema isplativosti za kg krušaka od 5kn i kg jabuka 2.2kn sjedi i plači.
A i to mi nije jasno zašto voda za poljoprivredu mora bit par kuna skuplja od one za kućanstva, kao da 10tak kn/m2 nije već preskupo za poljoprivredu, a vode u većini krajeva ima u izobilju pa bi mogla voda za poljoprivredu bit jeftinija da se stimulira proizvodnja . Isto ka da žele uništit domaću proizvodnju i potaknit uvoz.Blago onima koji imaju bušotinu ja svoju vodu plaćam vodovodu po cijeniku za poljoprivrednu vodu.
A i to mi nije jasno zašto voda za poljoprivredu mora bit par kuna skuplja od one za kućanstva, kao da 10tak kn/m2 nije već preskupo za poljoprivredu, a vode u većini krajeva ima u izobilju pa bi mogla voda za poljoprivredu bit jeftinija da se stimulira proizvodnja . Isto ka da žele uništit domaću proizvodnju i potaknit uvoz.
Kažeš blago nama sa bušotinama, je ali dokad, kad se počme već postojeći zakon striktno primjenjivat bit će veselja, možda budu i kakve kazne za dosadašnje nelegalno crpljenje vode
Ne znam za ostale regije, ali na splitskom području je voda za poljoprivredu skuplja cca2kn/m3Nije skuplja, jeftinija je za 50%.
I bušotina košta. Ali barem ne moraš brinut o računu na kraju mjeseca. Kada god nešto sadim moram 10 puta razmislit da li se isplati ili ne samo zbog vode.
a mislim i da ti za jezero treba dozvola...:rolfer:
A onda u blizini zabiješ cijev u zemlju i zakamufliraš da se na orto ne vidi.Pa po noći puniš jezero.I neka se oni frigaju sa dozvolama i naplatom vode.He,he,hi hi hi.
A onda u blizini zabiješ cijev u zemlju i zakamufliraš da se na orto ne vidi.Pa po noći puniš jezero.I neka se oni frigaju sa dozvolama i naplatom vode.He,he,hi hi hi.
Neki su već tak i napravili...8)
cijev u zemlju i malo cik cak cijevi...hihihihi....