• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Naš vozni park

B

Bobo

Guest
Re: Naš vozni park

ŠANANA IMT 565 kaže:
To ti i nisu neki prestrašni novci, naravno puno je u svakom pogledu, al ako je čovjek zadovoljan......., nego ak si u pdv-u i dobiš povrat kapitalnih, znači povrat od 62 %, je jako velika cifra, ali ako nisi u pdv-u možeš dobiti samo 40 % kapitalnih, što je opet brdo love!!! :mrgreen: :mrgreen:

Grijesis... nije popust od 62% vec se od cijene bez PDV-a skida 40% za povrat kapitalnih ulaganja...

Znaci:
35 000€-18% = 28700€ -> cijena bez PDV-a
28 700€-40% = 17220€ -> Cijena bez PDV-a i minus povrat kapitalnih ulaganja

Na ovu cijenu jos treba dodati sav moguci harac koji si banke dozvoljavaju; )

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734

Vidjet ćemo!!!

Ma znam ja za to kad smo kupovali Samea, znači cijena s pdv-om je bila ukupna i tekonda za 6 mjeseci je uslijedio povrat pdv-a od 22 % i još onda su nam priznali nekih 22 % kapitalnih!
Sada je puno bilje jer sve što kupuječ platiš pdv, a kasnije ti ga vrate tih 22% + 40 % kapitalnih.
Mene pdv ne interesira pošto još nisam u sustavi, nego samo me vuče tih 40% kapitalnih da kupim neki novi traktor, stvarno se isplati sad takva investicija!!

B

Bobo

Guest

Mozes li uopce dobiti povrat kapitalnih, ako nisi u sustavu PDV-a :scratch

Inace, od cijene s PDV-om ne odbijas 22%, vec ugrubo 18%. Zasto:

Uzmimo da je cijena bez PDV 100 novaca
100+22%=122
122-22%=95.16
122-18%=100.04

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893

tu bas oko toga nisam pametan... :mrgreen:
to je vec teskamatematika za mene..

B

Bobo

Guest

Ma, trebalo mi je da dodje iz guzice u glavu, ali sam prokuzio ;)

Sto se kapitalnih tice, ja mislim da ne mozes povrat kapitalnih ostvariti, ako nemas OPG, ili ako nisi u sustavu PDV-a... Nadam se da ce Smiljan ili netko tko prati tu problematiku odgovoriti na ovo ;)

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734

Bobo, ja mislim da se može!!

Prijatelj mi kupuje novu prikolicu za gnoj, bili smo u Jurvalu u vrbovcu i sve dogovorili, a pošto on nije u sustavu pdv-a ima pravo samo na povrat kapitalnih ulaganja od 40%, samo sve mora ići preko banke, jer bez krede nema ni povrata, prije se to nije moglo ali sad je neki novi zakon, fala bogu da se može izvući barem tih 40 % kapitalnih bez obzira jesi li u pdv-u!!!

B

Bobo

Guest

Ne bih znao... Kako sam rekao, neka na to odgovori netko tko je to istrazivao ;)

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734

Ja sam tamo čovjeka ispitivao sve živo u vezi Belarusa, a pogotovo me interesiralo to jel ima kapitalnih bez pdv-a, a kad je reko da ima povrat 40 % bez obzira na pdv, odmah sam se zapalio za novi traktor!!

Još malo čekam, najavnjivaju da će dići povrat kapitalnih na 50 % onda ču si fino uzeti SDF Explorer 3 i to je to, još i preko ujaka koji je u pdv-u pa da vidiš!!!!

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893

pa kako sad explorer 3?'
pa zar ne MF? :p :p
zkj ti nes u pdv??

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734

Za velikog traktora me više ništ nemojte pitati, dok se za koju godinu bude znalo točno što svi budete znali, a do tada zaboravite na veliki traktor kod mene jer nema mogučnosti dok se za onaj maleni otvrila jedna povoljna šansa...

Nisam u pdv-u i neču uči dok god to nebude obavezno, ne pitaj me zakaj, jednostavno je tako!! :D

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893

pa dobro svaki bira kako zeli...
pa onda IMT i gotovo. :p

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939

Šanana

Nemreš dobit kapitalna ak nisi u pdv-u.
Pdv, nije ništa loše, čim prije uđeš u to bolje za tebe.

Ma tak je, EXPLORER3 :D :D :D

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734

Kada če biti nešto konkretno i 100 % sigurno, vi dragi moji forumaši čete prvi saznati, a do tada ču se samo punooo raspitivati, skupljati informacije i podatke, podjeliti iskustva..... kao što sam več i lagano počeo!!!! :mrgreen: :mrgreen:

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734

mario kaže:
Šanana

Nemreš dobit kapitalna ak nisi u pdv-u.
Pdv, nije ništa loše, čim prije uđeš u to bolje za tebe.

Ma tak je, EXPLORER3 :D :D :D

Ja sam siguran da se može, ja i prijatelj smo skupa otišli zakapariti u Jurval novu prikolicu za stajnjak koju on kupuje, on se bavi tovom junadi (oko 70 kom) i nije u sustavu PDV_a IMA PRAVO NA POVRAT KAPITALNIH ULAGANJA U IZNOSU OD 40%, na svoje uši sam čuo kad nam je čovjek rekao i to je jedini razlog zašto on kupuje novu prikolici u vrijednosti 59.300 kn sa pdv-om.
Ja to znam jer sam tak čuo, a sad za ostalo..... nisam siguran jedni kažu ovako, drugi onako, ako če on dobit povrat kapitalnih, a nije u pdv-u, onda valjda se može!!!!!! :idea:
Naravno sve preko banke u iznosu 60.000 hrk!

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,136

evo ja sam upravo danas stavio xenon svijetla na traktor.....
fantasticno....
ima da samo po noci radim:
jos cu postat slika ali evo jedne:
Obrisan neispravan link. Obrisan neispravan link.

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893

ali na traktoru ljepše dođu do izražaja ;)
imam i ja na classu xenon :p

Najnoviji postovi

Na vrh