zašto nema članova kaj mislite , nisam na netu našo ništa o poljoprivredi
mehanizaciji vočarstvu u smislu foruma gdje bi se moglo razmjenjivati informacije o iskustvima i praksi od hrvata jeste vidli
http://www.svetbiljaka.com
ima zanimljivih stvari o biljkama ako koga zanima
ljeska je grm a može se uzgajati u obliku drva, ja sam živio na selu sa roditeljima u okolici zg koji su na par hektara imali kukuruz i par kravica
a kad sam se oženio kupijo sam svoj stan {GAJBA} u V.Gorici gdje i danas živim u sretnoj familiji imam dva sineka .....
kako moji više nisu mogli raditi na poljp. ja sam odlučio da necu prodavat zemlju nego nesto posaditi gore s cime nema puno posla isao na savjetodavnu sluzbu tamo su mi prep. lješnjake
posadio sam 2005 oko 1000 komada a 2007 još 1100 na 5 ha zemlje i još sam kupio 2ha i to je to netreba pretjerivat
tako da baš i nemam nekog iskustva ali trudim se neznam kome cu prodavat racunica je na mojoj strani ulozio sam cca 150000kn i sve ce mi to poticaj pokriti tako da ak ne racunam svoj rad dobio sam besplatno plantazu ljkeske traktor malčer a nešto če valjda roditi
kod ljeske navodno nema bolesti pa tako ni skupocjenih zaštita prskanja
znaci kaj rodi to ti je na čisto asko uspiješ prodat ,mozes ga cuvati do prodaje na sobnoj temperaturi
bere se strojno sa usisavacem u 9mj kad padne na zemlju i cuva u vrecama posto se osuši u sušari
nije mi jasno zašto vani u vočnjacima su novi supermoderni traktori koji dodu 20- 30 soma evra koji i meni zapinju za oko a kod nas covjek ima imt539 na oko 6ha jabuka{ za koji ima 5 puta više radnih sata traktora od mojih lješnjaka} i kaže nikad nebi kupio neki skupi traktor jel mu se ne isplati a i ovaj ga zadovoljava
jel ima ko od vas vočarski traktor jel to puno bolje i jel vredi duplo više kolko i košta jel za jedan zapadni vočarski traktor kupim 2 imt549 nova
sory na podužem postu a možda se nađe neko koga zanima
[/b]