• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Naše autoceste

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
2,385
Baš tak. A proklinjati, bilo kaj pa i možda ono loše nije kršćanski nauk nas Hrvata.
Naj se srditi, moral sam primjetiti

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
31,194
Za ovu smo se borili pa onda valjda imamo i pravo reči da ima puno toga kaj ne valja.
Najlakše je prigovarati...
Imamo obavezu promijeniti to kaj ne valja...
...jer ak sami ne promijenimo, nitko ne bu...

zagorje

Aktivni član
Tu od
4 Lis 2011
Poruka
394
Badava su im finišeri s kojekakvim nivelacijama i điđama miđama ka ne znaju znivelirati jedan obični šaht s asfaltom , nikad gore nisu asfaltirali i nikad lošiji asfalt nije ugrađivan ko da je od tjesta , a kaj se označavanja cesta tiće tu u VŽ izgleda da farbaju sa razrjeđivačem , siguran sam da bi obićni Jupol duže držal , tak da jadno da jadnije nebre biti ,novi asfalt a vozim se ko po višestrukim ležečim ili makadamu , kud su nestali stari majstori ?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
32,937
Mislil sam zavezati gubec u ovoj temi ali nakon ZJ- ovog upisa moram ga upitati.
@ZJ Sedim neki dan prije 3, 4 dana s balavcom i njegovim prijateljom u radioni.
Razgovaramo o svemu pa se dotaknemo i poslova koje oni trenutno rade. Ja ih pitam, dečki, a gde bute vi svoju penziju dočekali kad vas danasnji gazde iskoriste sad kad ste mladi. Kad budete 50 vise vas niko nebu trebal a ni jedan ne radi posel za koji ste se skolovali. Pitanje kak dugo bute ovaj posel radili koji sad radite jer vec razgovarate o poslovima gde je bolje satnica....

Tu se dotaknemo onoga kak je bilo nekad, kad je po mome radniku i čoveku bilo dobro, i oni me upitaju a gde i kad je krenulo po zlu za radnika i prosječnog čoveka koji je stel delati?

Nisam znal kaj da im odgovorim pa bi te prosil @ZJ da mi ti rečeš jel pred njima svijetla budučnost i gde smo mi pogrešili?

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
6,019
Izgleda da je tak, no ovaj kineski već ima neke reklamacije
Iste te pukotine su zadesile i krčki most nedugo nakon gradnje. Sanacija traje i dan danas. Zasto se o tome šuti, a o pelješkom svi sve znaju?

• Like
Reactions: ZJ

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
6,571
Najlakše je prigovarati...
Imamo obavezu promijeniti to kaj ne valja...
...jer ak sami ne promijenimo, nitko ne bu...
Slažem se u potpunosti. Samo si postavljam pitanje zbog čega se šutjelo u prošlosti i nije se pokušalo mijenjati ono što nije valjalo ili se to nije rušilo? Najlakše je prigovarati 30-tak i više godina poslije kad tih više nema na životu. Da li si ti javno kritizirao Jožu i njegovu ekipu kad su bili na vlasti i da li si poduzimao nešto drugo da se promijeni ono što nije valjalo?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
32,937
Da li si ti javno kritizirao Jožu i njegovu ekipu kad su bili na vlasti i da li si poduzimao nešto drugo da se promijeni ono što nije valjalo?
To je trebalo biti moje pitanje nakon kaj ZJ da odgovor na moje zadnje pitanje.
Ako ga bi ikad dal...

sttipa

Iskusan lik
Tu od
6 Tra 2013
Poruka
2,469
Onaj koji se njega usudil kritizirati na Goli otok je otisao a vratio se ako je imao srece…😡

• Like

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
32,937
Onaj koji se njega usudil kritizirati na Goli otok je otisao a vratio se ako je imao srece…😡
Ok, to nije valjalo. Normalno da taj teror nije valjal.
Ali na isto ti danas izađe, možeš se buniti kolko ti srce želi ali se nist ne mjenja.

Ja pitam i pričam o tome kak je bilo živeti, kolko si bil siguran, jel si imal kaj jesti ako si htel delati, jel je baš svatko od nas bil pračen ko danas, jel te bilo strah ukrasti sitnicu, jel su ljudi bili ljudi.....

sttipa

Iskusan lik
Tu od
6 Tra 2013
Poruka
2,469
Nekima je i tada bilo dobro… (kao i sada…)

P.s. Nisi smio misliti svojom glavom…
P.s.s. Pitaj sudionike Hrvatskog proljeca 1971. kako je bilo… ili jos bolje sve one koji su morali napustiti Hrvatsku jer bi ih pojeo mrak….

• Like

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
31,194
Tu se dotaknemo onoga kak je bilo nekad, kad je po mome radniku i čoveku bilo dobro, i oni me upitaju a gde i kad je krenulo po zlu za radnika i prosječnog čoveka koji je stel delati?

Nisam znal kaj da im odgovorim pa bi te prosil @ZJ da mi ti rečeš jel pred njima svijetla budučnost i gde smo mi pogrešili?
Nismo mi nigdje pogriješili, nego se svijet promijenil, a nama je teško prihvatiti promjenu... Nema sigurnosti i ti mladi su shvatili da se sami moraju pobrinuti za se...a još su premladi da razmišljaju o penziji. A možda je i ne bu... (već sad Danci idu u penziju sa 70+ g.).

Nije onda svima bilo dobro, ako nekima je, zato to sad hvale. Ali ta su vremena prešla i vrnula se ne budu...samo to mnogima nejde v glavu.

Pogledajte uvjete rada bilo gde vane...pogoršavaju se sigde...

Besposličari i niškoristi su preuzeli vlast v cijeloj europi, i svi skupa sad plaćamo nekakvi rat tam negdje, ne znam za koga. To ti je odgovor.

Nije sve v jugi bilo loše, to nisam nigdar rekel, no ista ta je dobro funkcionirala dok je dolazila pomoć izvana, stalo je kad su krediti počeli dolaziti na naplatu, ali o tome nitko ne govori...

No, veličati tiranina koji je potaknul genocid nad hrvatskim narodom i pripisivati mu zasluge je ipak previše...valjda neki imaju štokholmski sindrom...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
32,937
Ja moram priznati da je meni sad bolje. Puuuuno bolje.
Ali dane provedene u onom sistemu pamtim kao lijepe dane svojeg života u koje bi se rado vratil.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
31,194
Da, bil si mlad i nije bilo toliko ograničenja koliko ih ima danas...pogotovo od kad smo (opet) u tamnici naroda , zvanoj eu ovaj put...

Moji starci, ko seljaci, nisu mogli dobiti kredit, niti su mogli izgraditi kuću z njim, ja ne znam kaj znači dobiti "poklon od deda mraza", jedva su mi kupili bicikl u vrijeme dok sam krenul v grad u školu, mopeda nisam nigdar imel... a da nisu smeli pisnuti, bolje da i ne govorim...
I kad mi onda netko hvali toga Rusa, digne mi se svaka dlaka ...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
32,937
Nismo mi nigdje pogriješili, nego se svijet promijenil, a nama je teško prihvatiti promjenu... Nema sigurnosti i ti mladi su shvatili da se sami moraju pobrinuti za se...a još su premladi da razmišljaju o penziji. A možda je i ne bu... (već sad Danci idu u penziju sa 70+ g.).

Nije onda svima bilo dobro, ako nekima je, zato to sad hvale. Ali ta su vremena prešla i vrnula se ne budu...samo to mnogima nejde v glavu.

Pogledajte uvjete rada bilo gde vane...pogoršavaju se sigde...

Besposličari i niškoristi su preuzeli vlast v cijeloj europi, i svi skupa sad plaćamo nekakvi rat tam negdje, ne znam za koga. To ti je odgovor.

Nije sve v jugi bilo loše, to nisam nigdar rekel, no ista ta je dobro funkcionirala dok je dolazila pomoć izvana, stalo je kad su krediti počeli dolaziti na naplatu, ali o tome nitko ne govori...

No, veličati tiranina koji je potaknul genocid nad hrvatskim narodom i pripisivati mu zasluge je ipak previše...valjda neki imaju štokholmski sindrom...
Ma znam, nismo mi krivi.
Oni su krivi..... ti mladi koji su me pitali... oni nek mjenjaju...

Za mene je ova tema završena.
Tito je najvjerojatnije bil zločinac, i za Franju se to pripoveda, sljedeci nas je opljačkal.... a i svaki poslje njega bu svoj križ dobil kroz povjest.

To je za mene bilo Titovo doba, ja problema imal nisam i bilo mi je dobro.
A i mama i tata su mi rekli da je i njima bilo dobro.
A i mnogi drugi ljudi se tog doba prisječaju s osmjehom na licu.

I da, gradile su se i onda ceste. Bolje i kvalitetnije nego danas.
Nije svaki puteljak bil asfaltiran. Neznam jel si čital, opet je pop posvetil asfalt gore na brdu.
Nije on tam bil bez veze....
Bedaki se vesele asfaltu a z riti u glavu im je doslo drugi dan kad je milicija skinula jednog njihovog veselog brđana jer je sad i za njih to prohodna ulica....

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
32,937
Moji starci, ko seljaci, nisu mogli dobiti kredit, niti su mogli izgraditi kuću z njim, ja ne znam kaj znači dobiti "poklon od deda mraza", jedva su mi kupili bicikl u vrijeme dok sam krenul v grad u školu, mopeda nisam nigdar imel...
Vlečeš me za jezik.
Idemo vagnuti kaj su tvoji starci koji su bili poljoprivrednici stvorili za svog života i kaj su moji koji su bili zaposleni stvorili?

I Ja sam se moral potruditi da mi prvi biciklo kupe a mopeda sam dobil.od vujca poštara pa sam ga krparil....

To kaj ti njega ne možeš smisliti zbog nekih drugih postupaka ja razumijem. Ali normalnom čoveku je bilo bolje.
A eu, e ta bu nas naučila ponovno kak se zaboravljeni ručni alati zovu jer bumo gladni.
Mi možda i ne, naša dečica se budu možda prevlekla, ali njihova teško...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
32,937
Drugima nije, zato to drugima nemoj nabijati na nos...
Manemoj, a ti buš meni slobodno nabijal na nos zato kaj si stariji?
Pa nisi mi zato tata.

Tak je Tito zabranjival ljudima da misle svojom glavom.
Nemoj biti kao on....

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
31,194
Provociraš...
...Tak je Tito zabranjival ljudima da misle svojom glavom.
Nemoj biti kao on....
A veliš da je bil super...Zanimljivo???

Nemrem biti kak on. Nit sam Rus, nit sam zločinac...
Za razliku od njega, volim svoje, poštujem tuđe...

Najnoviji postovi

Na vrh