Nismo mi nigdje pogriješili, nego se svijet promijenil, a nama je teško prihvatiti promjenu... Nema sigurnosti i ti mladi su shvatili da se sami moraju pobrinuti za se...a još su premladi da razmišljaju o penziji. A možda je i ne bu... (već sad Danci idu u penziju sa 70+ g.).
Nije onda svima bilo dobro, ako nekima je, zato to sad hvale. Ali ta su vremena prešla i vrnula se ne budu...samo to mnogima nejde v glavu.
Pogledajte uvjete rada bilo gde vane...pogoršavaju se sigde...
Besposličari i niškoristi su preuzeli vlast v cijeloj europi, i svi skupa sad plaćamo nekakvi rat tam negdje, ne znam za koga. To ti je odgovor.
Nije sve v jugi bilo loše, to nisam nigdar rekel, no ista ta je dobro funkcionirala dok je dolazila pomoć izvana, stalo je kad su krediti počeli dolaziti na naplatu, ali o tome nitko ne govori...
No, veličati tiranina koji je potaknul genocid nad hrvatskim narodom i pripisivati mu zasluge je ipak previše...valjda neki imaju štokholmski sindrom...
Ma znam, nismo mi krivi.
Oni su krivi..... ti mladi koji su me pitali... oni nek mjenjaju...
Za mene je ova tema završena.
Tito je najvjerojatnije bil zločinac, i za Franju se to pripoveda, sljedeci nas je opljačkal.... a i svaki poslje njega bu svoj križ dobil kroz povjest.
To je za mene bilo Titovo doba, ja problema imal nisam i bilo mi je dobro.
A i mama i tata su mi rekli da je i njima bilo dobro.
A i mnogi drugi ljudi se tog doba prisječaju s osmjehom na licu.
I da, gradile su se i onda ceste. Bolje i kvalitetnije nego danas.
Nije svaki puteljak bil asfaltiran. Neznam jel si čital, opet je pop posvetil asfalt gore na brdu.
Nije on tam bil bez veze....
Bedaki se vesele asfaltu a z riti u glavu im je doslo drugi dan kad je milicija skinula jednog njihovog veselog brđana jer je sad i za njih to prohodna ulica....